Drogi Jacku, powiedz co Mikołaj sam by chciał dostać?
Myślę, że już chyba nie nowe sanie, ale może nowa fura, najlepiej zrobiona z mosiądzu i miedzi z domieszką glinu
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 15 grudzień 2017 - 13:23
Myślę, że już chyba nie nowe sanie, ale może nowa fura, najlepiej zrobiona z mosiądzu i miedzi z domieszką glinu
Napisano 15 grudzień 2017 - 14:08
Plastik... Plastiku Mikołajowi dajcie!... Na blaszki go nie wykorzysta, to i sobie w święta odpocznie!...
Napisano 15 grudzień 2017 - 16:26
Napisano 15 grudzień 2017 - 17:41
Napisano 15 grudzień 2017 - 19:05
No chopy cuś się wam pomieszało Mikołaj jest od dawania prezentów a nie od brania to nie tak .
No tak było kiedyś podobno z Mikołajami, ale nie przesadzaj z prezentami...
A propos - Podpieczonym też można nadać blasku, ale w sumie i po co są piękne i myślę, że skuteczniejsze od tych "świecących"
Napisano 15 grudzień 2017 - 20:14
Napisano 15 grudzień 2017 - 20:37
Chętnie sprawdzę mam taką luśnię
Napisano 15 grudzień 2017 - 20:42
Jak kolega nie weźmie to będzie Twoja a jak zabierze to zrobię następna 😉.Chętnie sprawdzę mam taką luśnię
Napisano 15 grudzień 2017 - 20:52
Jak kolega nie weźmie to będzie Twoja a jak zabierze to zrobię następna .
Kurde szkoda że się nie skumaliśmy kilka lat temu jak pracowałem w skupie złomu,ale byś miał towaru na błyskotki! a miałem arkusze blach mosiężnych/miedzianych i od groma kwasówki ,kwasówki coś bym znalazł to jak coś to pisz na priv.
Napisano 15 grudzień 2017 - 20:56
Kurde szkoda że się nie skumaliśmy kilka lat temu jak pracowałem w skupie złomu,ale byś miał towaru na błyskotki! a miałem arkusze blach mosiężnych/miedzianych i od groma kwasówki ,kwasówki coś bym znalazł to jak coś to pisz na priv.
Napisano 15 grudzień 2017 - 21:23
Napisano 15 grudzień 2017 - 21:46
Kwasówkę czy tam nierdzewkę też mam ale z niej nie robię bo jej nie lubię bo mi zęby wypadają podczas klepania .
Nie tylko zęby, ale i ręce... odpadają
Napisano 15 grudzień 2017 - 22:18
Suma na oczy nie widziałem a wahadlowke na Suma zrobiłem (chyba? )
Co z tego będzie to nie wiem ale lubię takie wyzwania .
Blacha 2mm mosiądz wielkość 11cm 52g
20171215_194951.jpg 20171215_195002.jpg 20171215_195028.jpg 20171215_195018.jpg
Wziął bym ją na sprawdzenie ale czy mi kija nie połamie? .
Piękna rzecz ! Tez chętnie sztukę przytulę na ścianę do pracowni
Jakbys miał, to wrzuć do jednej paki z @Rafaello
Napisano 15 grudzień 2017 - 23:09
Zrobi się 😄 😉.Piękna rzecz ! Tez chętnie sztukę przytulę na ścianę do pracowni
Jakbys miał, to wrzuć do jednej paki z @Rafaello
Napisano 15 grudzień 2017 - 23:31
Suma na oczy nie widziałem a wahadlowke na Suma zrobiłem (chyba? )
Co z tego będzie to nie wiem ale lubię takie wyzwania .
Blacha 2mm mosiądz wielkość 11cm 52g
Wziął bym ją na sprawdzenie ale czy mi kija nie połamie? .
Był czas, że łowiłem dużymi wahadłami trolując, czasami z ręki. W mojej ocenie trzeba dobrać idealnie wagę do powierzchni nośnej wahadła (długość/szerokość), nadać odpowiedni profil. Wielkość którą stosowałem to 13-15 cm a waga 60/80 gram, kształt Gnoma. Inaczej blaszka niczym szybowiec będzie wychodzić z wody. Używałem wahadła od dwóch rękodzielników i w obydwu przypadkach tylko niektóre egzemplarze raczyły chodzić w miarę poprawnie. Miałem kilka ryb, głównie sandacze w przedziale +60 cm. Zabrakło cierpliwości na większe sztuki o sumie nie wspomnę. Jacek - bardzo ładna robota! Rada - potraktuj to jako wyzwanie a nie nowy kierunek, większość ryb i tak łowi się na błyszcze w granicach 6-8 cm. Moje szczupaki upodobały sobie mikrusy 3,5-5 cm...
Napisano 16 grudzień 2017 - 09:33
Andrzeju mój kierunek już się raczej nie zmieni tak jak pisałem chyba setki razy jest to Delbanka i Rybka . A Rybki sprawdzają mi się takie do 10cm ale te najbardziej uniwersalne na które łowie najwięcej to 7-8cm. Po prostu w naszych wodach jest zbyt mało wielkich ryb.Był czas, że łowiłem dużymi wahadłami trolując, czasami z ręki. W mojej ocenie trzeba dobrać idealnie wagę do powierzchni nośnej wahadła (długość/szerokość), nadać odpowiedni profil. Wielkość którą stosowałem to 13-15 cm a waga 60/80 gram, kształt Gnoma. Inaczej blaszka niczym szybowiec będzie wychodzić z wody. Używałem wahadła od dwóch rękodzielników i w obydwu przypadkach tylko niektóre egzemplarze raczyły chodzić w miarę poprawnie. Miałem kilka ryb, głównie sandacze w przedziale +60 cm. Zabrakło cierpliwości na większe sztuki o sumie nie wspomnę. Jacek - bardzo ładna robota! Rada - potraktuj to jako wyzwanie a nie nowy kierunek, większość ryb i tak łowi się na błyszcze w granicach 6-8 cm. Moje szczupaki upodobały sobie mikrusy 3,5-5 cm...
Napisano 17 grudzień 2017 - 11:23
Napisano 17 grudzień 2017 - 14:09
Ozdoby choinkowe juz sa, tych córa nie zbije
Na żywo wyglądają jeszcze lepiej, podziękował.
Idę je wieszać
Moje już wiszą!
Napisano 17 grudzień 2017 - 19:23
Napisano 17 grudzień 2017 - 19:45
Nic nie stoi na przeszkodzie, jakiś szron do ozdoby. Pokaż, następnie wieszaj na drzewku
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych