#41 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2011 - 22:17
- tomas24 lubi to
#42 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2011 - 21:14
Ponieważ jest to mój prywatny kijek zdecydowałem się nie opisywać blanku. Dla moich celów opis jest zbędny, aczkolwiek nie wykluczam wyrysowania w przyszłości czegoś- jak się kijaszek postara .
Myślą przewodnią w procesie budowy było maksymalne dostosowanie do moich potrzeb i przyzwyczajeń.
Tak więc w miejsce uchwytu SKSS 16 trafiła 17 która wygląda może trochę jak z innej bajki, ale zapewnia mi dużo pewniejszy chwyt. Podtoczenie rękojeści idealnie pasuje, dolnik maksymalnie przylega do przedramienia. Długość rękojeści 31,5cm nie powoduje drażniącego kontaktu z odzieniem.Ciemna tonacja kolorystyczna jest mniej podatna na zabrudzenia, a poza tym bardzo mi się podoba. Zrezygnowałem też z wstawek w omotkach, trochę mi się przejadły..
Lakier na zaczepie położony o zgrozo- wykałaczką!
Tak na marginesie przy odrobinie wprawy równie dobrze można użyć gwozdzia, patyka do lodów itp.
Załączone pliki
- AJRON44 lubi to
#43 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2011 - 21:27
następna nr 12
Załączone pliki
#44 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2011 - 21:38
mam nadzieję że się nie złamie.. ta wykałaczka
pozdro Artur
Załączone pliki
#45 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2011 - 18:36
Teraz pozostaje tylko go ochrzcić na pasiakach,najlepiej
Pozdro
#46 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2011 - 19:47
Rozumiem Rafale że chcesz mnie zastąpić w obowiązkach pielęgniarsko- opiekuńczych ???
Teraz pozostaje tylko go ochrzcić na pasiakach,najlepiej
Pozdro
#47 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2011 - 22:25
Rodbuilding może być zabawą i przyjemnością samą w sobie. I – jeżeli się nim zajmiecie – prawdopodobnie prędzej, czy później się nią stanie. Bo – bad news – rodbuilding jest niebezpieczny. Wciąga. W zasadzie sam w sobie może stać się hobby, na równi z łowieniem ryb
Te kilka słów z Krzyśkowego artykułu mocno zapadło mi w pamięć, chyba trudno o trafniejszą diagnoze naszej przypadłości. Od siebie dodam że r.b. może stać sie lekarstwem , pomóc przetrwać trudne chwile, stać się odskocznią i ucieczką. Przynajmniej tak się stało w moim wypadku.
Chciałbym jeszcze raz podziękować wszyskim za słowa otuchy i wsparcia
A teraz do rzeczy;
wymyśliłem sobie aby tchnąć nieco życia w nudne korkowe rękojeści. Od lewej korek podbarwiony, środek aglomerowany w naturalnym kolorze, z prawej barwnik (ciemny brąz) wtarty tylko w pory. W zasadzie można podbarwić dolnik na dowolny kolor,ja ograniczyłem się do klasycznego brązu. Idac za ciosem wykonałem kilka ekasperymentów z koloryzacją blanków, tu jednak zostałem na całej linii pokonany przez złośliwość nośnika. Nie do przeskoczenia okazało się utrwalenie koloru, metodę zanurzeniową lakierowania wykluczyłem już na starcie, a wcieranie lakieru,oszczędzę wam szczegółów -totalna klapa .
Załączone pliki
#48 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2011 - 22:38
Załączone pliki
#49 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2011 - 22:58
Załączone pliki
#50 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2011 - 23:13
Załączone pliki
#51 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2011 - 23:17
Ciekaw jestem Waszego zdania w temacie marblingu i barwienia korka? Jak wam się podoba?
Załączone pliki
#52 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2011 - 00:50
#53 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2011 - 10:19
Pozdro
Dabek
#54 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2011 - 22:29
Twój Elixir jest bardzo podobny do mojego PST by Łukasz Masiak, świetny gust, bardzo mi się podoba ten styl
Są podobienstwa są i rożnice ,nigdy nie było moim zamysłem kopiować projekty Łukasza. Staram się nadać moim kijaszkom indywidyualny styl -jak mi to wychodzi nie mnie oceniać. Muszę przyznać że Łukasz został obdarzony przez Stwórcę ponadprzęciętnym smakiem w tej materii.
Dla mnie osobiście wędki Łukasza i Grzegorza są wzorem perfekcji wykonania. I dobrze że jest taka pracownia, bo uważam ze lepiej równać w górę niż w dół .
pozdro A.
#55 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2011 - 12:10
Omotki na zdjęciach - dla mnie super.
#56 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2011 - 17:19
Nic dodać nic ująć, ja swoje patyki mam od Łukasza i mam kolejne w planie... Przekonałem się do uchwytu Fuji SKSS 17 i do ciemnego korka, stylowe a za razem bardzo wygodne i przyjemne w eksploatacjiMuszę przyznać że Łukasz został obdarzony przez Stwórcę ponadprzęciętnym smakiem w tej materii.
Dla mnie osobiście wędki Łukasza i Grzegorza są wzorem perfekcji wykonania. I dobrze że jest taka pracownia, bo uważam ze lepiej równać w górę niż w dół .pozdro A.
#57 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2011 - 18:21
Pięknie wykonany kijek, barwienie aglomerowanego osobiście bardzo mi przypadło do gustu. Marbling - chyba wolałbym w żywszych kolorach, mniej monochromatycznie - ale brawa za to że podejmujesz w ogóle temat !
Omotki na zdjęciach - dla mnie super.
Dzięki redaktorze. Monochromatyczny marbling - takie było założenie, nie chciałem przekombinować z kolorami co by mi kolega na serduszko nie odjechał. Poza tym oferta Mudhola raczej skromna, tylko podstawowe kolory Do sezamu trafiłem już po realizacji zamówienia, ale jak to mówią: co się odwlecze...
http://www.acidrod.com/Marbling.html -tu dopiero można zaszaleć, a biorąc poprawkę na możliwość mieszania kolorów otrzymujemy nieskończoność opcji. Dodajmy do tego kombinację z lepkością lakierów i mamy nieskończoność razy kilka
#58 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2011 - 01:19
Wszystkie te live-baity opisane są jako XFast. Czy możesz to jakoś skomentować w odniesieniu do rzucania i prowadzenia przynęt? Aha, ciekawi mnie ile waży taka wędka 25lb na blanku RCLB. Wiesz może?
Pozdrawiam
Grzesiek
#59 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2011 - 20:10
Pytasz jak się podoba. Kiedy oglądam zbliżenie na efekt marblingu, całkiem całkiem cieszy oko, ale w zestawieniu z dolnikiem już mniej. W ogóle ta forma średnio mi się podoba, ale tu zapewne gryzie mi się ten marmur z korkiem, który sam w sobie wyszedł ładnie. Z czarną pianką i srebrnymi pierścionkami ładnie by ożywiało temat, a do takiego korka jakiś brązik w nitce i farbce byłby fajny, jak dla mnie. A dla Ciebie na przyszłość Omotki Twoje i lakierowanie bardzo mi przypadają do gustu ilekroć coś wstawiasz.
Wszystkie te live-baity opisane są jako XFast. Czy możesz to jakoś skomentować w odniesieniu do rzucania i prowadzenia przynęt? Aha, ciekawi mnie ile waży taka wędka 25lb na blanku RCLB. Wiesz może?
Pozdrawiam
Grzesiek
Od konca zacznę ,dojście do dokładnej wagi mam dopiero w poniedziałek, nie omieszkam sprawdzić ,tym bardziej że @pepe ważył swojego XL. i sam jestem ciekaw. Liczę że mój będzie ciutkę lżejszy(?)
Goły blank to zdecydowanie XFast po uzbrojeniu jednak znacznie mięknie i robi się z tego cieplutki Fast . Lakieru staram się dozować oszczędnie więc to raczej zasługa przelotek (5xSV +2xL)
Na testy musisz poczekać aż przestanie dymać na zatoce, testy ogrodowe jak się kiedyś boleśnie przekonałem bywają bardzo mylne,i wolałbym się nie wypowiadać na tę chwilę.
W temacie marblingu masz rację trochę się gryzie z korkiem .
Czasem jest tak że dopiero rzeczowe spojrzenie z boku otwiera nam oczy ,bo my radośni twórcy nie dostrzegamy wszystkiego.
Przy następnym postarm się luknąć na całość kija
Dzięki i pozdrówka A.
#60 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2011 - 16:56
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||