Idzie mi już coraz lepiej to odlewanie Godzina roboty na jednej formie Jutro na 2 formy jadę i w końcu może opanuję malowanie aerografem W planach mam 20cm wersję tej gumy pod szczupaki
Guma1.jpg 61,81 KB 26 Ilość pobrań
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 15 wrzesień 2017 - 21:19
Idzie mi już coraz lepiej to odlewanie Godzina roboty na jednej formie Jutro na 2 formy jadę i w końcu może opanuję malowanie aerografem W planach mam 20cm wersję tej gumy pod szczupaki
Guma1.jpg 61,81 KB 26 Ilość pobrań
Napisano 18 wrzesień 2017 - 19:09
Ale kolorki
Napisano 18 wrzesień 2017 - 19:20
Ale kolorki
Sprawdzają się na sandaczach na MW ....
Napisano 18 wrzesień 2017 - 21:51
Coś na DS ....4" i 5"
Zaprawiasz to jakimś atraktorem?
Napisano 18 wrzesień 2017 - 22:09
Zaprawiasz to jakimś atraktorem?
Gumy docelowo są smakowo-zapachowe ale ważna jest też ich miękkość .... czasy ,,betonowych" jaskółek już minęły ....
Napisano 19 wrzesień 2017 - 10:20
Gumy docelowo są smakowo-zapachowe ale ważna jest też ich miękkość .... czasy ,,betonowych" jaskółek już minęły ....
Napisano 19 wrzesień 2017 - 10:37
Witam.
Do plastisolu są dodatki, dorsz, krab, krewetka, małża, ochotka, smaku nie sprawdzałem ale zapach intensywny.
Pozdrawiam.
Napisano 19 wrzesień 2017 - 10:51
Witam.
Do plastisolu są dodatki, dorsz, krab, krewetka, małża, ochotka, smaku nie sprawdzałem ale zapach intensywny.
Pozdrawiam.
... i zmiękczacz
Napisano 19 wrzesień 2017 - 11:43
Hehehe
A to mnie Kolega rozbawił ))))
A jakie to są te docelowe smaki ?
Takie ,które powodują ,że Ty łowisz a inni patrzą .....
Napisano 19 wrzesień 2017 - 13:57
Pobożne życzenia...ale podobno wiara przenosi góry:)
Napisano 19 wrzesień 2017 - 14:36
Pobożne życzenia...ale podobno wiara przenosi góry:)
Wystarczy więcej czasu spędzać nad wodą .... kombinować , eksperymentować i wyciągać wnioski ... a nie siedzieć w fotelu zastanawiając się gdzie dołożyć 15 - te łożysko w kołowrotku (Stelka) i czy ,,szum" jest jeszcze akceptowalny czy już trzeba go sprzedać ....
Napisano 19 wrzesień 2017 - 14:53
Dopóki nie zobaczę wyników, że ktoś złowił 100 na zapachowe a ktoś na zwykłe nic, to takie kombinowania są równie warte co 15 łożysko...
A mnie najbardziej "boli" ryska na dupce hahahahahahahahahahaha
Napisano 19 wrzesień 2017 - 14:57
Dopóki nie zobaczę wyników, że ktoś złowił 100 na zapachowe a ktoś na zwykłe nic, to takie kombinowania są równie warte co 15 łożysko...
Na sukces i uzyskanie dobrego wyniku składa się wiele czynników .... doświadczenie przychodzi z czasem
Napisano 19 wrzesień 2017 - 16:43
I doświadczenie wędkarskie jest chyba o wiele ważniejsze niż zapachy przynęt czy owe 15 łożysko.
A zapachy czy garść kulkowych łożysk to zwyczajne działania marketingowe i nic więcej.
W kołowrotku stałoszpulowym ma uzasadnienie łożysko oporowe.Pozostałe - z korzyścią dla konstrukcji( byłaby trwalsza) można by zastąpić tulejkami z brązu.
Napisano 20 wrzesień 2017 - 14:22
P1530122.JPG 64,63 KB 21 Ilość pobrań
Napisano 20 wrzesień 2017 - 15:31
Wooooow...ta złota smuga daje niesamowity efekt.
Użytkownik cyprys19 edytował ten post 20 wrzesień 2017 - 15:32
Napisano 20 wrzesień 2017 - 16:34
Wooooow...ta złota smuga daje niesamowity efekt.
tak ale najlepszy efekt jak jest barwa w materiale.Malowana nigdy tak nie wyjdzie
Napisano 20 wrzesień 2017 - 22:01
Wydaje mi się, że to nie jest kwestia wiary w jakąś nadzwyczajną skuteczność "doprawianych" gum (czy to w procesie produkcji, czy to smarowanych jakimś wynalazkiem tuż przed wrzuceniem do wody) ale tego, że gumę z dodatkiem takiego specyfiku ryba przytrzyma w pysku minimalnie dłużej, zanim się zorientuje, że to coś jest niejadalne, co daje większą szanse na zacięcie. Zakładam, że np. słona i "zalatująca" kałamarnicą czy krewetką guma może nie zwiększa ilości brań w jakiś radykalny sposób, ale przynajmniej nie jest dla ryb mniej atrakcyjna niż guma zwyczajna, którą często czuć jakimiś chemikaliami z procesu produkcji. Innymi słowy, "doprawiona" przynęta z syntetycznego tworzywa, o ile nie pomaga, to zapewne nie przeszkadza w porównaniu do przynęty zwykłej.
Jeśli chodzi o drugie stwierdzenie, to mnie nie tyle boli co wk...wia małe wyszczerbienie na stopce mojego nieskazitelnego dotąd Biomastera z 2005 r., które zrobiłem upuszczając kołowrotek na twarde podłoże w ostatnią niedzielę. Zastanawiam się, czy magik od felg aluminiowych byłby w stanie coś takiego naprawić
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych