Skocz do zawartości

  •      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Kulinaria


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   kryst

kryst

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2028 postów

Napisano 21 lipiec 2011 - 21:17

Proszę pamiętaj

200, 300, 400 lat chlania siwuchy robi swoje w genach .... nie walcz przeciwko, nie warto, lepiej zrób test. Nie wiem, czy będzie to czego się spodziewasz ........
Paweł,

wszystkie powodowały .... wzdęcia .... mięcho nigdy .... pomyśl ... nie słuchaj jednej (żoninej opcji) ... to jest bardziej skomplikowane ....
Moja dieta mięsna jest 8 razy droższa niż Tesco, gdzie kupuję produkty. Fałsz, wszystko kupuję na targu Milanówku /piątek, sobota/.

#22 OFFLINE   wojciiech

wojciiech

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1618 postów
  • LokalizacjaOstrów Wielkopolski / Toruń

Napisano 21 lipiec 2011 - 21:44

No i w ogóle - dobry wątek!
Można zostawić co jakiś czas dobry przepis dla kolegów.

Ja właśnie zjadłem makaron razowy, z przesmażoną szynką(z obowiązkowym czosnkiem) - w sosie śmietankowym. Jedno z moich ulubionych dań - polecam :D

#23 OFFLINE   kryst

kryst

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2028 postów

Napisano 21 lipiec 2011 - 22:02

No tak, Tobie służy.

Mięcho ma jedną przewagę .... jesz je raz w tygodniu, do syta, a później ... Żadnych cukrów, trochę wody, i seks [...]

#24 OFFLINE   Panek

Panek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 21 lipiec 2011 - 22:16

Mięcho ma jedną przewagę .... jesz je raz w tygodniu...



:o :o :o

dzień bez mięsa dniem straconym!

#25 OFFLINE   kryst

kryst

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2028 postów

Napisano 21 lipiec 2011 - 22:34

do syta ....

#26 OFFLINE   Friko

Friko

    SUM

  • Super moderatorzy
  • 18589 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 lipiec 2011 - 07:02

Panowie, przywołuję Was do porządku :D
1. słownictwo
2. używanie kolorów zastrzeżonych dla administratora / moderatorów

#27 OFFLINE   Panek

Panek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 23 lipiec 2011 - 01:51

Nieco spóźnione te zdjęcia ale są.. :D



i po odwróceniu na stronę spodnią



Przepis: do garnka z osoloną wodą (2łyżkami stołowymi soli), liściem laurowym x2, zielem angielskim x5, i ziarnami pieprzu, wrzuciłem golonkę na noc, następnego dnia natarłem ją mieszanką przypraw - pieprz, vegeta, czosnek granulowany, papryka słodka, przyprawa do pieczeni wieprzowej i odstawiłem na kolejną noc, następnie zapakowałem ją w rękaw foliowy do którego wlałem odrobinę oleju i *pół puszki piwa, piekłem w temperaturze 180 stopni przez równe 2 godziny.

*pół puszki piwa należy koniecznie odmierzyć za pomocą jego konsumpcji

#28 OFFLINE   casso

casso

    Forumowicz

  • +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 23 lipiec 2011 - 03:48

Muszę przyznać, że od początku śledzę ten wątek :D bo mięsożerny jestem niesłychanie :mellow:
No i jak PaNeK wrażenia smakowe? Nic się nie chwalisz...

#29 OFFLINE   Panek

Panek

    Zaawansowany

  • +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2387 postów
  • Imię:Karol

Napisano 23 lipiec 2011 - 11:37

wrażenia smakowe moim zdaniem rewelacja, mięso jest miękki i soczyste, praktycznie samo odchodzi od kości,
skóra z jednej strony chrupiąca niczym skwarek, z drugiej wykąpana w przyprawach z piwem,
tak delikatna że z łatwością można ją na golonce dzielić widelcem...
jedna uwaga, tym razem jadłem z chrzanem i musztardą, u ojca (to golonka w 90% z jego przepisu)
jadłem z ziemniakami i surówką z białej kapusty, jego wersje podania uważam za bardziej trafioną
ale, w wojsku kucharzem był to i wie co dobre :mellow:




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych