Mieszasz z jednym składnikiem a później dopiero drugi.
Pogadaj z kol @Piotrek Sukingaad, ja mam małe doswiadczenie z żywicami
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 lipiec 2014 - 19:29
Mieszasz z jednym składnikiem a później dopiero drugi.
Pogadaj z kol @Piotrek Sukingaad, ja mam małe doswiadczenie z żywicami
Napisano 26 lipiec 2014 - 20:12
Napisano 26 lipiec 2014 - 21:13
Napisano 27 lipiec 2014 - 07:28
Wątpię żebyś znalazł coś lepszego niż ten, o którym Ci pisałem. Ewentualnie rozejrzyj się za ofrteami innych mikrobalonów w większych ilościach (od 1 kg)- można wygrzebać w necie ale ja nie szukałem bo mam zapas. Po co Ci tyle żywicy, Salmo chcesz zrujnować już na starcie?
Na początku rozlej żywicę na cztery słoiki bo z dużych opakowań ciężko się leje- dokup też strzykawki po jednej na każdy składnik i nie pomyl bo zareagują- ja oznaczam taśmą izolacyjną, wystarczą dwie jeżeli będziesz je przecierał po odmierzeniu składników i wlaniu do kubka,. Do takiej ilości żywicy będziesz potrzebował dwóch opakowań mikrobalonu. Mikrobalon odmierzasz w stosunku wagowym do składnika A i z nim mieszasz a dopiero potem dodajesz utwardzacz. Chematica wchodzi odrobinę ponad 20% wagi.
Użytkownik Piotrek Sukingaad edytował ten post 27 lipiec 2014 - 07:53
Napisano 27 lipiec 2014 - 08:27
Dzięki Piotrze :-) Mi się tej żywicy wydaje bardzo mało ale chyba się nie znam :-). Dzięki za konkretne info. Bardzo cenne...
Użytkownik seemoore edytował ten post 28 lipiec 2014 - 09:28
Napisano 27 lipiec 2014 - 09:04
Napisano 28 lipiec 2014 - 13:13
Witam,
Czy ktoś z Was używał może mikrobalonów firmy Potters?
Są to niby jakies specjalnie odciażone mikrobalony - proszek ze szklanych kuleczek pustych w środku - średnica 0.017 mm.
Wagowo wygląda to nastepująco: 120g/1 litr.
1kg daje około 8 litrów mikrobalonu.
Co sądzicie? Nada się to do żywicy FC 52?
Z góry dzięki za porady.
Napisano 29 lipiec 2014 - 21:30
No to ok ...
Modele testowe jerków powędrowały na pierwszą kąpiel w nitro ... Zaplątał się też jeden z mniejszych woblerków sterowych (kleń, okoń, szczupaczysko).
W zasadzie robię teraz 3 różne modele woblerów jednocześnie .
Mocno też idą prace z pozostałymi wobami (około 70 ), które są już w kolejnych etapach produkcji . Jak dobrze pójdzie, w sierpniu w Polskę i do mojego pudła powędruje sporo wobów ...
Cel jest jeden - OKOŃ z głębin ...
Docelowa praca większosci jerków: cykadowa .
Ogranę temat i spróbujemy zaatakować żywicę ...
Pozdrowionka ...
Użytkownik seemoore edytował ten post 29 lipiec 2014 - 21:31
Napisano 30 lipiec 2014 - 16:02
Ktoś może wie, gdzie i za ile można dostać takie nozyczi, czy też dłuta w kształcie literki U?
Poszukuję coś, żeby ładnie wydziergać łuseczkę ...
Podpowiecie coś?
Napisano 02 sierpień 2014 - 21:49
Napisano 02 sierpień 2014 - 23:02
Napisano 03 sierpień 2014 - 07:18
Wystarczyło lepiej poszukać , pozdrawiam . http://allegro.pl/Sh...&ars_rule_id=84
Napisano 03 sierpień 2014 - 13:34
Ktoś może wie, gdzie i za ile można dostać takie nozyczi, czy też dłuta w kształcie literki U?
Poszukuję coś, żeby ładnie wydziergać łuseczkę ...
Podpowiecie coś?
Od biedy można się pobawić zaostrzonymi rurkami ze starej, teleskopowej anteny radiowej. Nie jest to zbyt trwałe narzędzie, ale jakoś daje radę.
Napisano 03 sierpień 2014 - 14:50
Napisano 04 sierpień 2014 - 07:57
Kolejne bezsterowe przynęty do prezentacji na jesiennym spotkaniu nad jeziorem Soczewka. Jestem bardzo kontent
Napisano 04 sierpień 2014 - 08:32
Wystarczyło lepiej poszukać , pozdrawiam . http://allegro.pl/Sh...&ars_rule_id=84
Dzięki Pawle . Tak naprawdę widziałem na Allegro co, nieco, ale nie wiedziałem, czy na dość niewielką łuskę to się nada... Na ogół wykonuję przynęty rzędu 5-7 cm. No ale może dziabnę ...
Od biedy można się pobawić zaostrzonymi rurkami ze starej, teleskopowej anteny radiowej. Nie jest to zbyt trwałe narzędzie, ale jakoś daje radę.
O rurce spiłowanej do połowy też myślałem. Niekoniecznie od anteny, ale o czymś w tym stulu - jednak nieco bardziej trwałym. Zobaczymy...
Kolejne bezsterowe przynęty do prezentacji na jesiennym spotkaniu nad jeziorem Soczewka. Jestem bardzo kontent
A no tak ... Szykuje się spora seryjka ...
Mam nieco mało czasu, ale ogólnie coś tam każdego dnia staram się zrobić . Dzisiaj kolejne wobki idą w CAPON i do białem nitro ...
Pozdrawiam i dzięki za pomoc .
Napisano 07 sierpień 2014 - 21:41
Prace nad woblerami trwają, a w między czasie, dziergam sobie kompresorek ...
Poniżej fotki z placu boju ...
Napisano 08 sierpień 2014 - 15:23
Wydziergaj takie dwa - w tym jeden dla mnie
Napisano 08 sierpień 2014 - 15:26
Seem ja zrobiłem bezpośrednio podpinkę pod butlę taką do spryskiwania roślin ma w sobie zabezpieczenie w razie nadmiernej ilości powietrza uchodzi samo więc taka lodówkowa zabawka może chodzić bez przerwy aż nie skończysz malowania
Napisano 08 sierpień 2014 - 17:54
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych