Panowie króciutko. Poszukuję uczciwe zrobionych butów, które nadadzą się na miasto (wizualnie) i żeby od czasu do czasu po pijaku wpaść w nich w kałużę bez większego uszczerbku dla butów. Generalnie chodzi o to, że wszystko co ostatnio kupowałem niemiłosiernie się rozkleja po 3-5 miesiącach i to bez względu ile dukatów bym nie zapłacił za parę. Dlatego właśnie pomyślałem o czymś lekko outdoorowym typu adidas terrex albo uczciwie zrobionych budach casualowych.
#1 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 13:08
#2 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 13:38
Akurat terrexów swift solo używam od zeszłego roku i jedyny uszczerbek to odklejona naklejka z boku podeszwy wcześniej używałem Merrelli chameleon https://www.opineo.p...-chameleon.html , tak mi pasowały ze po pięciu latach kiedy pierwsza para już była niewyjściowa kupiłem drugą, zaliczały wyjścia w góry i do baru
Użytkownik Pavko edytował ten post 27 kwiecień 2017 - 13:39
- Hesher i qmichalq lubią to
#3 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 13:38
Ja "promuje" ecco! I zimowe i letnie i wiosna i jesień(a pantofla do garnituru to nie ma lepszego!!!!) Trwałe, wytrzymałe z klasą . Zimowe mają 7lat(oczywiście używane są do przemieszczania miejskiego). Na działkę wywiozłem takie już wysłużone i tez dają radę. Przy odrobinie szczęścia ,w internetach można trafić w rozsądnej cenie!
- Hesher i wene lubią to
#4 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 13:44
- Hesher, Frogerset, Woytec i 1 inna osoba lubią to
#5 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 13:51
Nad tymi terrexami właśnie się zastanawiałem, a zamiast ecco myślałem o geoxach ale są brzydkie potwornie, taki stajl włosko-ciapaty
#6 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 14:18
A po taniości polecam niedocenianą markę karrimor lub wojas. Model sam sobie wybierz
#7 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 14:23
#8 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 15:02
#9 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 15:27
Akurat terrexów swift solo używam od zeszłego roku i jedyny uszczerbek to odklejona naklejka z boku podeszwy wcześniej używałem Merrelli chameleon https://www.opineo.p...-chameleon.html , tak mi pasowały ze po pięciu latach kiedy pierwsza para już była niewyjściowa kupiłem drugą, zaliczały wyjścia w góry i do baru
Miałem te Merrele, naprawdę solidne buty. Zanim się cokolwiek rozkleiło to po po paru latach łażenia po irlandzkich klifach (ostre skały) przy irlandzkiej pogodzie dopiero znaczny ubytek bieżnika w podeszwie zmusił mnie do pożegnania się z nimi. Teraz śmigam w budżetowych bucikach marki Gelert i sobie chwalę - do nabycia w sklepach SportsDirect.
#10 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 15:58
Polecam buty Salomona ,mam używam i jestem zadowolony.Moje posiadają membranę z Goretexu.
W pełni podzielam opinię o Salomonach. Mam używam, piorę bezczelnie w pralce i dalej są całe.
#11 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 17:27
lub Ecco z serii Yak
Ecco katuje (dosłownie) 3 sezon i zero problemów, Salomony mam sezon i również idealne. Ważne, Salomony, przy tym samej długości wkładki, są węższe niż Ecco, stad warto przymierzyć dokładnie obie pary.
- gladki lubi to
#12 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 17:40
Sławek, cena to w tym momencie sprawa drugorzędna bo jest tyle chłamu, że wolę zapłacić więcej a pobiegać 2-3 sezony.
I dlatego kup sobie karrimor. Mam, polecam nie bezpodstawnie.
#13 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 19:50
- neronhell lubi to
#14 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 20:14
Ja "promuje" ecco! I zimowe i letnie i wiosna i jesień(a pantofla do garnituru to nie ma lepszego!!!!) Trwałe, wytrzymałe z klasą . Zimowe mają 7lat(oczywiście używane są do przemieszczania miejskiego). Na działkę wywiozłem takie już wysłużone i tez dają radę. Przy odrobinie szczęścia ,w internetach można trafić w rozsądnej cenie!
Też polecam Ecco. Mam krótkie i długie. Obie pary z Gore.
Mają po kilka lat i nic a w krótkich chodzę non stop prawie.
Długie zabieram na łodkę zamiast kaloszy, w największą ulewę nie przemakają.
Obie pary kupione dzięki linkom z jerka. Kiedyś ludzie więcej ciekawych rzeczy w promocjach wrzucali.
#15 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 20:16
Ja mam model jak ten z linku poniżej (nikogo nie reklamuję, nie jest to moja oferta itp. itd., a link rzecz jasna przykładowy) i mam je dopiero dwa lata, ale są jak nowe. Pewnie dlatego, że nie chodzę w nich non stop.
http://allegro.pl/ka...6697556482.html
Alle kupiłem ojcu podobne tyle, że bez podeszwy vibram i zasuwał w nich 4 lata wiosną, latem, jesienią i zimą. I chodziłby dalej gdyby trochę o nie zadbał, ale jego buty nawet szmaty nie widziały
Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 27 kwiecień 2017 - 20:20
#16 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 20:19
Obie pary kupione dzięki linkom z jerka. Kiedyś ludzie więcej ciekawych rzeczy w promocjach wrzucali.
I kiedyś nawet 4 czy 5 lat temu buty były solidniej produkowane moim zdaniem.
#17 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 20:32
Piotrek lemigo - lekkie, nie rozkleją się w kałuży, a jak nogawkę na cholewkę wyłożysz to mokre lakierki ze skóry krokodylej poudawają, takie La Costy
- cristovo lubi to
#18 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 20:57
#19 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 22:01
Tomek
Użytkownik kostom63 edytował ten post 27 kwiecień 2017 - 22:22
#20 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2017 - 22:04
Asics z gore baaardzo ok
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: buty
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Trampki z protektorem/ buty taktyczne ze szmaty?Napisany przez Rheinangler , 14 cze 2017 buty |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Buty trekkingowe KarrimorNapisany przez Skryty , 10 sty 2016 buty |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Czym impregnujecie buty co by nie przemakaly?Napisany przez fifek , 23 cze 2015 buty, impregnacja |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Buty ze skóry licowejNapisany przez Majkel S , 13 lut 2015 buty |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Buty / kalosze na mrozy, zimowe lowienieNapisany przez kwasik , 09 lis 2007 buty, zima, mróz |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych