Przy dzisiejszych cenach usług zabawa nie opłacalna.Mimo iż posiadam maszyny i wykwalfikowanych ludzi coraz mniej robię dla siebie bo taniej wyrzucić i kupić nowe,takie czasy
Imadlo muchowe
#121 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2023 - 08:12
- Forest-Natura lubi to
#122 OFFLINE
Napisano 14 listopad 2023 - 22:39
Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka
#123 OFFLINE
Napisano 15 listopad 2023 - 09:43
Daj to co masz, zeraldzie. do hartowania albo nawęglania. Nieekologicznego..
- zeralda lubi to
#124 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2023 - 09:00
Użytkuje ktoś Stonfo Kaiman lub coś w podobnej cenie ?, jeśli tak to proszę o opinie.
#125 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2023 - 10:57
Ja ratowałem szczęki na szlifierce taśmowej.No wiesz, porządne imadło też tanie jest.
Odpowiednio użytkowane praktycznie się nie wyrabiają.
- Forest-Natura i zeralda lubią to
#126 OFFLINE
Napisano 18 listopad 2023 - 13:21
W każdym razie temat ogarnięty. Uczynny kolega z forum coś tam dla mnie tworzy.
#127 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2023 - 21:41
Użytkuje ktoś Stonfo Kaiman lub coś w podobnej cenie ?, jeśli tak to proszę o opinie.
Czesc. Mam Kajmana. Jest dosc uniwersalne bo zlapie haczyk 22 i 6\0. Jedyna rzecz jaka mi sie nie podoba to to, ze jak sie obraca to os haczyka nie jest w jednej osi z imadlem. Jakbym mial jeszcze raz kupowac to takie, ktore ma taka mozliwosc.... choc idzie sie przyzywyczaic i na razie nie zmieniam.
#128 OFFLINE
Napisano 25 luty 2024 - 21:04
Witam,
jakie imadło możecie polecić do kwoty ok 350zł ?
Mam nieobrotowe imadełko za 50 zł i chciałbym wymienić
#129 OFFLINE
Napisano 26 luty 2024 - 12:11
Ja lecę od chyba 30 lat na tym czarnym (u dołu).
Nie wiem czy o takie obrotowe ci chodzi czy o jakiś wypasiony kombajn.
#130 OFFLINE
Napisano 26 luty 2024 - 12:41
Witam.
Jeżeli intereuje Cię imadło z funkcją rotary, to w tej kwocie z nowych raczej tylko Danvise, najtańy model Snowbee albo jakiś chińczyk (sporo ludzi używa i nie są takie złe). Reszta to ceny już owyżej 600 zł w tej chwili.
Danvise jest tanie ale używa go mnóstwo śwetnych krętaczy, od czasu do czasu są do niego dostępne zapasowe szczęki jak ktoś dorabia akurat, sporo dodatkowych szpejów - jakieś podstawy, trzymadła do narzędzi, przedłużki mocowania szczęk do wykonywania dużych much, itp.
Pozdrawiam.
#131 ONLINE
Napisano 26 luty 2024 - 12:53
Ja używam Stonfo Flylab Base. Na moje potrzeby w zupełności wystarcza. Kupowałem je za 335zł, ale popatrzyłem teraz na ceny w necie i chyba ciężko będzie Ci się zmieścić w podanym budżecie. Może jakieś promo się trafi...
#132 OFFLINE
Napisano 26 luty 2024 - 14:18
Mnie dłuższy czas służyła kopia regala od Taimena za 80 zł (teraz pewnie 120 zł). Złego słowa nie powiem, służy teraz do wiązania "cięższych" streamerów.
Jeśli ma być obrotowe do 350 zł to tylko Danvise. Co do chińczyzny, zalecam ostrożność.
Partie są nierówne, raz szczęki są wytrzymałe innym razem w tym samym modelu montowany jest "gównolit".
#133 OFFLINE
Napisano 27 luty 2024 - 11:05
Załączone pliki
- Fatso, cys82, Flame i 3 innych osób lubią to
#134 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2024 - 22:03
- Sławek Oppeln Bronikowski, Tomek.M, Pluszszcz i 6 innych osób lubią to
#135 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2024 - 08:13
Gorzej z tym uchwytem z Ali. Chodzi o same szczęki imadła? Oby były jak trzeba bo to najważniejsza cześć imadła która ma działać. Jak za kruche to "zgrzytną" przy najmniejszych hakach , jak za miękkie to będą się rozcinać przy większych.
#136 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2024 - 09:39
- Sławek Oppeln Bronikowski, Forest-Natura, tzienkiewicz i 2 innych osób lubią to
#137 OFFLINE
Napisano 25 październik 2024 - 21:58
Panowie dokupie i z czego ten element do przykręcania do stołu ? W jednym imadle mam wszystko prócz tego .
Ja nie bardzo techniczny ( sa obawy jak mnie te muchy wychodzić będą, bo jest naprawdę pod tym kątem źle ).
Jak się wścieknę (choć oprór rodziny jest spory) to wezme kawałek kwadratowego , drewnianego klocka , wywierce otwór i wsadze tam resztę imadła. Jakbym je uruchomił to miałbym po jednym imadle w domu i na działce.
Ewentualnie polecicie cos ultra budżetowego na początek - potrzebuje do duzych nimf ( od glajch zaczynam) , duzych mokrych much i raczej wiekszych i cięzkich streamerów. Ogólnie w planach duze gabaryty.
Ogólnie miałem oddac juz 2 lata temu cały zestaw do kręcenia much ( dwa imadła w tym jedno pamiętajace czasy słusznie minione , ogorm współczesnych jak i starych materiałów: haczyków itd. -mój ojciec to kochał i był w tym naprawde dobry ) w ramach wymiany bartelowej za właśnie muchy , ale chyba dobrze zrobiłem ,że nie oddałem .
W tym sezonie okazało się ,ze prawdopoodbnie przez brak bardzo charakterystycznych mokrych much i streamerów a także brązek i glajch poległem. A jak zobaczyłerm co sprzedają w sklepach i co nazywają glajchą to stwierdziłem ,że lepsze ( w moim mniemaniu ) glajchy własnoręcznie ukrece ( chyba większej obelgi dla sklepu i tego co kreci nie ma ,że ja kompletne beztalencie manualne i techniczne to stwierdzam). Poodbnie będzie z mokrymi i streamerami -ale to już wyrzsza szkoła jazdy i jak okrzpene z imadłem to pojade i z tym.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych