Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Moja tatula przy rzucaniu skrzeczy jak stara ropucha i wydaje z siebie dziwne dźwięki, czym może być to spowodowane?

Posted

Sprawdz czy docisk szpuli nie jest za delikatny. Raz nie zauważyłem, że szpula latała na boki i przy wyrzucie miałem podobnie.

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Posted

Jak rower albo auto rzęzi co się robi? Przegląd. Znajdź instrukcje w necie, rozbierz sprzęt, wyczyść, nasmaruj, złóż :-)

• 3 weeks later...
Posted

taki sam olej kupisz pewnie do maszyn precyzyjnych musi być rzadki ... Rzepakowy ci pozakleja wszystko z czasem gęstnieje jakoś. Rzepakowym kiedyś blachy na zimę smarowałem żeby nie rdzewiały i był ekologiczny. z tego co pamiętam robił się nalot gęsty..

• 2 weeks later...
Posted

Żeby nie zakładać nowego wątku podepnę się.  Mam problem z hamulcem w Tatuli 200HSl przy skręconym na maksa plecionkę wysnuwa wobler 11cm kilkakrotnie trzeba rozkręcić i zakręcić by zwiększyć siłę hamulca. Nie chcę wysyłać na gwarancji w sezonie, może uda się to jakoś usprawnić.

Posted (edited)
Kolego napisz na prv do Andana ogarnie temat. Edited by Marioo
Posted

Czy jesteś pewien, że to hamulec nie trzyma szpulki? A może sama plecionka ślizga się na szpulce?

Posted

Czy jesteś pewien, że to hamulec nie trzyma szpulki? A może sama plecionka ślizga się na szpulce?

Ja się spotkałem z takim przypadkiem na stradicu który miał gładką szpulkę. zawiązałem pętelkę dookoła nawinąłem świeżą linkę a tu :o zdziwienie wszystko jeździło na szpuli dookoła. Chwilę mi zajęło zanim się zorientowałem :P