Kacperfishing Posted June 3, 2017 Posted June 3, 2017 Witam, Moja tatula przy rzucaniu skrzeczy jak stara ropucha i wydaje z siebie dziwne dźwięki, czym może być to spowodowane?
maykel Posted June 3, 2017 Posted June 3, 2017 Sprawdz czy docisk szpuli nie jest za delikatny. Raz nie zauważyłem, że szpula latała na boki i przy wyrzucie miałem podobnie. Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
Kacperfishing Posted June 3, 2017 Author Posted June 3, 2017 Dodam również że praca przy zwijaniu linki nie jest już tak płynna jak na początku
Bezel Posted June 3, 2017 Posted June 3, 2017 Jak rower albo auto rzęzi co się robi? Przegląd. Znajdź instrukcje w necie, rozbierz sprzęt, wyczyść, nasmaruj, złóż :-)
Kacperfishing Posted June 3, 2017 Author Posted June 3, 2017 Sprzedaj i kup ten właściwy;) Hahah świetny pomysł
darkonis Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 Posmaruj łożyska oliwka z zestawu może mu przejdzie o ile już nie są dojechane ...
HIFI Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 Użyj oleju silikonowego.https://www.elektronik.micros.pl/bin/images/2e9c0d8e1__5901ed250e422.jpg
darkonis Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 taki sam olej kupisz pewnie do maszyn precyzyjnych musi być rzadki ... Rzepakowy ci pozakleja wszystko z czasem gęstnieje jakoś. Rzepakowym kiedyś blachy na zimę smarowałem żeby nie rdzewiały i był ekologiczny. z tego co pamiętam robił się nalot gęsty..
MajKar Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Żeby nie zakładać nowego wątku podepnę się. Mam problem z hamulcem w Tatuli 200HSl przy skręconym na maksa plecionkę wysnuwa wobler 11cm kilkakrotnie trzeba rozkręcić i zakręcić by zwiększyć siłę hamulca. Nie chcę wysyłać na gwarancji w sezonie, może uda się to jakoś usprawnić.
Marioo Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 (edited) Kolego napisz na prv do Andana ogarnie temat. Edited July 6, 2017 by Marioo
BOB Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Czy jesteś pewien, że to hamulec nie trzyma szpulki? A może sama plecionka ślizga się na szpulce?
Xiaou Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Czy jesteś pewien, że to hamulec nie trzyma szpulki? A może sama plecionka ślizga się na szpulce? Ja się spotkałem z takim przypadkiem na stradicu który miał gładką szpulkę. zawiązałem pętelkę dookoła nawinąłem świeżą linkę a tu zdziwienie wszystko jeździło na szpuli dookoła. Chwilę mi zajęło zanim się zorientowałem
MajKar Posted July 6, 2017 Posted July 6, 2017 Zaraz zrobię kropkę na rancie i wszystko będzie jasne dzięki za radę.
Recommended Posts