Puf z fajki
#1 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2011 - 22:52
Przebrnęliśmy już przez temat what's your poison
Ale przyznaję, ze jest coś co mnie zauroczyło dawno temu, po wielu oporach na belonach trafiłem na zapalonego fajczarza z Przyjaciół Raby i się zaczeło.
Pykacie fajki? Jakieś ulubione tytonie?
Jak dla mnie to w zasadzie kilka: Black Velvet, Peterson Gold Blend, Luxury i Belle Epoque.
Mimo wielkich oporów, nawet reszta domowników zaakceptowała ten zwyczaj (bo póki co nie nałóg) i nie kręci trąbami. Wielka przyjemnośc i te zapachy...
#2 OFFLINE
Napisano 09 wrzesień 2011 - 22:59
#3 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2011 - 09:18
#4 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2011 - 17:07
#5 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2011 - 17:57
#7 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2011 - 18:25
Daj nam czas!
#8 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2011 - 18:26
Elektroniczny papieros?
#9 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2011 - 18:43
Rok 82-gi, pierwszy wyjazd do UK i nowa fascynacja fajkami Alco i Falcon. Tytoń - mieszany. Szwagier (R.I.P.) nauczył mnie komponować własne mieszanki. I tu ciekawostka: do hermetycznie zamykanego słoja z mieszanką tytoni dodawaliśmy plastry pomarańczy i cytryny (za skórą). Trochę przesadziłem z hermetycznością - tytoń spleśniałby. Słój był zamknięty dużym oryginalnym korkiem (oddycha).
Dla mnie palenie fajki to ceremoniał, trochę dłuższy niż palenie cygara, a ja jestem zwykły palacz, więc papierosy zwyciężyły.
A szkoda!
#10 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2011 - 18:57
#11 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2011 - 20:47
Za to nie stronie od faji wodnej od czasu do czasu nie za czesto ale sie zdarzy .Rewelka o smaku(tez) jaboszko (turecki warjant)i do tego Talizman .Albo dobrze zchlodzoone piwko i mozna pufac cala noc .
pozdrawiam Termos
#12 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2011 - 20:51
#13 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2011 - 21:30
Zapach fajny to fakt ale tylko zapach
Ależ! A cały ceremoniał, a puszczanie kółek? A przyjemne grzanie w dłoni w chłodny dzień?
Ale fakt, od zapachu się zaczyna.
Uwielbiam zapach fajki i dlatego zacząłem palić. Nie trafiłem niestety w Poznaniu na dobrze zaopatrzony sklep (chociaż szczerze mówiąc - nie szukałem) więc raczę się jakimś poniatowskim. Wcześniej najczęściej Alsbo.
Piękna sprawa.
#14 OFFLINE
Napisano 12 wrzesień 2011 - 19:45
U.
#15 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2011 - 11:30
#16 OFFLINE
Napisano 13 wrzesień 2011 - 11:33
jak mielony mrożony podłej jakości VS stek z dobrej jakości wołowiny, z dobrą whiskey
Bo dobra whiskey to do wszystkiego pasuje