Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dziś przypada oficjalna rocznica narodzin najbardziej znanego modelu samochodu koncernu z Wolfsburga. Nie doszłoby do tego bez żelaznej woli wielkiego wodza światowej lewicy Adolfa H. a przede wszystkim udziału w projekcie genialnego inżyniera F. Porsche. 

Garbus okazał się ponadczasowy, sławny i kultowy, co nadzwyczajnie potwierdziło założenia jego twórców. Znam to, bo sam go miałem.. :)

Czegóż to również dziś nie robi się dla ludu.. 

• Like 3
Posted

Garbi to jedyne fałwu jakie miałem i niech tak pozostanie dla spokoju mojego i wielu, wielu innych.

Co do samego autka to bryka rzeczywiście zajefajna, a kultura "garbiarzy" na trasie bezcenna. Zainteresowani wiedzą o czym piszę :)

• Like 1
Posted

Genialne argumenty ! Pogratulować tylko ! : >

Zgadzam się z Columbem a mordwagenem niech się wypchają. 

• Like 1
Posted

rozpatrując argumenty w ten sposób, to należy chodzić na piechotę, koniecznie na bosaka i tylko po gołej ziemi...

No i napewno nie nosić ciuchów Hugo Bossa, Nie uzywać leków opracowanych przez koncern BAyera.

AAAA zapomniałbym, Fordem też nie wolno jeździć (gdyby ktoś twierdził że to przecież amerykański)

• Like 5
Posted (edited)

Mam prawo do swojej dumy. A rozumiem ja w ten sposob, ze bez nienawisci, checi odwetu czy innych niskich pobudek, postanowilem nie wspierac niemieckiej gospodarki przynajmniej w zakresie automobilow z niemieckim rodowodem Smieszy mnie troche i smuci zarazem moda na zachodni zlom. Kapital ma narodowosc...

Zdecydowanie lepiej wozic wlasne 4 litery owocem NASZEJ, slowianskiej motorystyki :

post-45573-0-73388200-1498144677.jpg

Od siebie, w walce z niesprawiedliwosciami dziejowymi dodam :

kiedys lubilem lody wloskie...a teraz to jem tylko z automatu ! 

Edited by Guzu
  • Like 3
Posted

Gdzieś tam wyczytane. :)

Mam Passata w TDI, jestem panem całej wsi. Baby piszczą, kury gdaczą, gdy w tym aucie mnie zobaczą.

Gdy zajeżdżam zaś pod kościół,wszyscy mówią to jest gościu!  :lol:

• Like 1
Posted

A ja sobie powiedzialem - nigdy wiecej niemieckiego auta! Wstyd po prostu. Z przyczyn historycznych oraz polityczno-obyczajowych

Ja, ja Herren. Teraz w ramach wstawania z klęczek only Arrinera Hussarya. A tą drugą, można by w ramach tego wstawania, zastąpić Leopardy na kolejnej defiladzie w stolicy. Źle się kojarzy "niemieckie czołgi ponownie (kolejny raz) na ulicach Warszawy", nieprawdaż? No i może by zrobić jakąś dywersję w odniesieniu do budowanej w Polsce i chyba częściowo za kasę jej obywateli fabryki silników Mercedesa.

• Like 2
Posted

Samochody VW są całkiem ok..  :) 

Dziś dla ludu władza nie robi się już niestety rzeczy tak trwałych, niedrogich i niezawodnych jak garbaty. Rozmach wizjonerów z III Rzeszy zastąpiono  wyjątkowo cwanymi księgowymi. Księgowi to zbrodniarze XXI wieku..

Niechęcią wobec samochodów odreagowujemy zdaje się nie tylko zwyczajowe kompleksy,  ale przede wszystkim zakrywamy własną, systemowa indolencję, której specyficzna właściwością jest aberracyjny stan umysłu zaprojektowanego przez Niemców.. pod Niemców..  :)

Posted

kolejna prowokacja, pierdoły, wchodzicie w to jak... nóż w ciepłe masło

U mnie dziś 38 stopni

Czyli tyle co wczoraj

A jutro 39...

• Like 1
Posted

A Japonia to sojusznik Niemiec w ostatniej wojnie światowej !

Włochy też :D 

• Like 3
Posted (edited)

A ja miałem golfa 2,3,4 

i aktualnie 5

post-62414-0-06029000-1498158963_thumb.jpg

A żona jezdzi 

post-62414-0-30990200-1498158899_thumb.jpg

Edited by pit1982
  • Like 3
Posted

Mój szwagier jeździł firmowym VW passatem(dostał nówkę ) auto naprawdę fajne, a szwagier nachwalic się nie mógł. A że lubi bardzo, to dbał jak o swoje. Przy okazji rozmów motoryzacyjnych zawsze podkreślał że niemieckie auta najlepsze, ochom i achom nie było końca. A że auto świat tak fajnie przedstawia te produkty (zupełnie zapomniał ze AS jest niemieckim pismem)...były różne rymowanki jak: ford gówno wort itd...

Zmienił pracę i zaczął jeździć. ...fordem :)

Złego słowa nie da powiedzieć!

Także wszystko względne. ...

Posted
Nie kupcie przypadkiem sprzętu wędkarskiego z Niemiec. Jeszcze ryby (szczególnie te najstarsze ) się zbulwersuja i nie będą brać !!