Sławek Oppeln Bronikowski Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Dziś przypada oficjalna rocznica narodzin najbardziej znanego modelu samochodu koncernu z Wolfsburga. Nie doszłoby do tego bez żelaznej woli wielkiego wodza światowej lewicy Adolfa H. a przede wszystkim udziału w projekcie genialnego inżyniera F. Porsche. Garbus okazał się ponadczasowy, sławny i kultowy, co nadzwyczajnie potwierdziło założenia jego twórców. Znam to, bo sam go miałem.. Czegóż to również dziś nie robi się dla ludu.. 3
S.N. Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Garbi to jedyne fałwu jakie miałem i niech tak pozostanie dla spokoju mojego i wielu, wielu innych. Co do samego autka to bryka rzeczywiście zajefajna, a kultura "garbiarzy" na trasie bezcenna. Zainteresowani wiedzą o czym piszę 1
ememiks Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Genialne argumenty ! Pogratulować tylko ! : >Zgadzam się z Columbem a mordwagenem niech się wypchają. 1
coloumb Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Argument bardzo istotny. Mysle, ze troche wstyd przed przodkami, wielu zreszta wciaz zyje. 2
venom_666 Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 rozpatrując argumenty w ten sposób, to należy chodzić na piechotę, koniecznie na bosaka i tylko po gołej ziemi...No i napewno nie nosić ciuchów Hugo Bossa, Nie uzywać leków opracowanych przez koncern BAyera.AAAA zapomniałbym, Fordem też nie wolno jeździć (gdyby ktoś twierdził że to przecież amerykański) 5
Guzu Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 (edited) Mam prawo do swojej dumy. A rozumiem ja w ten sposob, ze bez nienawisci, checi odwetu czy innych niskich pobudek, postanowilem nie wspierac niemieckiej gospodarki przynajmniej w zakresie automobilow z niemieckim rodowodem Smieszy mnie troche i smuci zarazem moda na zachodni zlom. Kapital ma narodowosc... Zdecydowanie lepiej wozic wlasne 4 litery owocem NASZEJ, slowianskiej motorystyki : Od siebie, w walce z niesprawiedliwosciami dziejowymi dodam : kiedys lubilem lody wloskie...a teraz to jem tylko z automatu ! Edited June 22, 2017 by Guzu 3
Artek Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Gdzieś tam wyczytane. Mam Passata w TDI, jestem panem całej wsi. Baby piszczą, kury gdaczą, gdy w tym aucie mnie zobaczą.Gdy zajeżdżam zaś pod kościół,wszyscy mówią to jest gościu! 1
theslut Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 A ja sobie powiedzialem - nigdy wiecej niemieckiego auta! Wstyd po prostu. Z przyczyn historycznych oraz polityczno-obyczajowych Ja, ja Herren. Teraz w ramach wstawania z klęczek only Arrinera Hussarya. A tą drugą, można by w ramach tego wstawania, zastąpić Leopardy na kolejnej defiladzie w stolicy. Źle się kojarzy "niemieckie czołgi ponownie (kolejny raz) na ulicach Warszawy", nieprawdaż? No i może by zrobić jakąś dywersję w odniesieniu do budowanej w Polsce i chyba częściowo za kasę jej obywateli fabryki silników Mercedesa. 2
Sławek Oppeln Bronikowski Posted June 22, 2017 Author Posted June 22, 2017 Samochody VW są całkiem ok.. Dziś dla ludu władza nie robi się już niestety rzeczy tak trwałych, niedrogich i niezawodnych jak garbaty. Rozmach wizjonerów z III Rzeszy zastąpiono wyjątkowo cwanymi księgowymi. Księgowi to zbrodniarze XXI wieku.. Niechęcią wobec samochodów odreagowujemy zdaje się nie tylko zwyczajowe kompleksy, ale przede wszystkim zakrywamy własną, systemowa indolencję, której specyficzna właściwością jest aberracyjny stan umysłu zaprojektowanego przez Niemców.. pod Niemców..
Jano Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 kolejna prowokacja, pierdoły, wchodzicie w to jak... nóż w ciepłe masło 1
Guzu Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 kolejna prowokacja, pierdoły, wchodzicie w to jak... nóż w ciepłe masłoU mnie dziś 38 stopniCzyli tyle co wczoraj A jutro 39... 1
Guzu Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 ja tam wole JDM A Japonia to sojusznik Niemiec w ostatniej wojnie światowej ! 5
grisha Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 A Japonia to sojusznik Niemiec w ostatniej wojnie światowej !Włochy też 3
Jano Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 A jutro 39...no jak dojdzie do 44 to... wszystko stanie się jasne
Guzu Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Włochy też Dlatego z tymi lodami u mnie tak, a nie inaczej : D 1
Guzu Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 no jak dojdzie do 44 to... wszystko stanie się jasneOby nie Jutro ma być max
pit1982 Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 (edited) A ja miałem golfa 2,3,4 i aktualnie 5 A żona jezdzi Edited June 22, 2017 by pit1982 3
grzesiekp. Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Mój szwagier jeździł firmowym VW passatem(dostał nówkę ) auto naprawdę fajne, a szwagier nachwalic się nie mógł. A że lubi bardzo, to dbał jak o swoje. Przy okazji rozmów motoryzacyjnych zawsze podkreślał że niemieckie auta najlepsze, ochom i achom nie było końca. A że auto świat tak fajnie przedstawia te produkty (zupełnie zapomniał ze AS jest niemieckim pismem)...były różne rymowanki jak: ford gówno wort itd...Zmienił pracę i zaczął jeździć. ...fordem Złego słowa nie da powiedzieć! Także wszystko względne. ...
intoxication Posted June 22, 2017 Posted June 22, 2017 Nie kupcie przypadkiem sprzętu wędkarskiego z Niemiec. Jeszcze ryby (szczególnie te najstarsze ) się zbulwersuja i nie będą brać !!
Recommended Posts