Co do przycięcia to zaufałem Bartkowi, który robił wędkę. Wyjaśniłem czego potrzebuję i zalecił mi taki zabieg
Parę osób prosiło mnie na priv o więcej fotek kija. Mam takie:
Piękny, a wiem co mówię bo mam identyczny
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 marzec 2018 - 10:10
Co do przycięcia to zaufałem Bartkowi, który robił wędkę. Wyjaśniłem czego potrzebuję i zalecił mi taki zabieg
Piękny, a wiem co mówię bo mam identyczny
Napisano 09 marzec 2018 - 10:11
Witam Panowie,
Ja swojej M1 nie przycinałem. I powiem szczerze, że na sucho to wydaje się zupełnie inny kij niż przycięty do 7’6. Porównanie pracy pod przynętą, i mam nadzieję pod rybą a także możliwości rzutowych będę miał dopiero w maju ale chętnie podzielę się uwagami. W tubie zmieścił się do yarisa więc z transportem nie ma problemu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 09 marzec 2018 - 10:17
Ja na swojego już wyciągnąłem 113cm na klatę, z pełnego wyrzutu na Big Bandita 45sek. i ryba w podbieraku W dobrej kondycji, gruba i masywna.
Długość rękojeści zaraz zrobię ale foto gorszej jakości bo z telefonu
Użytkownik wobler129 edytował ten post 09 marzec 2018 - 10:24
Napisano 09 marzec 2018 - 10:29
zmienisz
Napisano 09 marzec 2018 - 10:34
Co zmienię?
Napisano 09 marzec 2018 - 11:07
długość dolnika i o to mogę się założyć
aaaa chociaż czekaj, To do Ciebie jedzie kajak? jak tak to może być, na siedząco będzie łatwiej z krótszym kijem i dolnikiem.
Napisano 09 marzec 2018 - 11:42
Tak do mnie jedzie kajak Często prowadzę do boku i przy takich przynętach pewniej się czuję z dłuższym dolnikiem. Miałem w zapasie w Szwecji Thytana który ma krótki dolnik i kompletnie sobie nie radziłem
Napisano 09 marzec 2018 - 12:34
tu mi bardziej chodzi o to że za za krótki ten dolnik na łódkę, na kajak jak siedzisz to oblata , na stojąco też będzie męczy powyżej 100g
Napisano 09 marzec 2018 - 12:49
40 cm dolnik jest za krótki? To jakie dolniki są wskazane do łowienia ciężkimi modelami przynęt? Pytam bo sam szukam takiego kija, w sprzedaży większość modeli castów firmowych ma około 30-35 cm dolniki.
Napisano 09 marzec 2018 - 13:04
tu mi bardziej chodzi o to że za za krótki ten dolnik na łódkę, na kajak jak siedzisz to oblata , na stojąco też będzie męczy powyżej 100g
A to sprawdzę dopiero, bo z kajaku takim sprzętem jeszcze nie łowiłem
Napisano 09 marzec 2018 - 13:25
Kayak = Silent Assasin
Coś mi się zdaje ze długośćią to chyba chciałeś pogodzić gumy z jerkowaniem ?
Napisano 09 marzec 2018 - 13:43
Kayak = Silent Assasin
Coś mi się zdaje ze długośćią to chyba chciałeś pogodzić gumy z jerkowaniem ?
Dokładnie tak, duże jerki i duże gumy Chociaż pod blachą czy spinnerbaitem też super pracuje.
Napisano 09 marzec 2018 - 14:13
🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶40 cm dolnik jest za krótki? To jakie dolniki są wskazane do łowienia ciężkimi modelami przynęt? Pytam bo sam szukam takiego kija, w sprzedaży większość modeli castów firmowych ma około 30-35 cm dolniki.
Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 09 marzec 2018 - 14:14
Napisano 09 marzec 2018 - 14:13
Napisano 09 marzec 2018 - 14:39
🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶🛶Ja już czekam aż Bartek zabierze się za moją M1-kę 😁. U mnie bez docinania i dolnik 43cm
Użytkownik Kayak Fishing Poland edytował ten post 09 marzec 2018 - 14:40
Napisano 09 marzec 2018 - 15:23
Dłuższy dolnik daje lepszą możliwość wyważenia wędki / całego zestawu. Daje lepsze zbalansowanie, możliwość lepszego podparcia oraz większa dźwignie w czasie rzutu, prowadzenia przynęty, zacięcia, holu - mocnymi zestawami.
Nie "wybija" tak nadgarstka i łokcia
Użytkownik miramar69 edytował ten post 09 marzec 2018 - 15:24
Napisano 09 marzec 2018 - 16:40
Dłuższy dolnik daje lepszą możliwość wyważenia wędki / całego zestawu. Daje lepsze zbalansowanie, możliwość lepszego podparcia oraz większa dźwignie w czasie rzutu, prowadzenia przynęty, zacięcia, holu - mocnymi zestawami.
Nie "wybija" tak nadgarstka i łokcia
Do gum i dłuższych kijków dolnik 40 cm i więcej jest idealny. Do jerkówek które przy energicznym prowadzeniu jerków kijem skierowanym do dołu muszą być krótsze lepszy jest trochę krótszy ze względu chociażby na wydłużenie części roboczej kijka. Dolnik zabiera jej kawałek.
Napisano 09 marzec 2018 - 17:12
Użytkownik erqgth edytował ten post 09 marzec 2018 - 17:13
Napisano 09 marzec 2018 - 19:13
W przyszły weekend idę na targi wędkarski ,zobaczymy co uszczupli mój budżet ;-)
Napisano 09 marzec 2018 - 19:57
W przyszły weekend idę na targi wędkarski ,zobaczymy co uszczupli mój budżet ;-)
Zostajesz na finale fly vs jerk?
Znajomy mnie namawiał, żeby pojechać do Sztokholmu na targi i zostać na finał FvJ, ale niestety w pracy trzeba nadrobić żeby w sezonie połowić.
Użytkownik MarCinFin edytował ten post 09 marzec 2018 - 19:59
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych