Jestem po pierwszych testach nad wodą, przynęty nie uzbrojone, tak w razie czego
Wnioski na chwilę obecną są jednoznaczne, na 20 g nie ma szans, realnie startuje od 30 przy jerkach i wahadłach, jeżeli chodzi o lot gumy na sensowną odległość to 35 g całości to minimum, a przy 40 jest ok. Góry nie testowałem, a szkoda.
Dolnik jest przesadnie długi, jakoś tak dziwnie się rzucało, jakby przeszkadzał/zahaczał podczas rzutu, ale to chyba kwestia przyzwyczajenia, 7- 8 cm mniej by nie zaszkodziło, za to przy cięższych przynętach powinno się przydać.
Wszystkie przelotki (9 sztuk) są dwustopkowe , co myślę jest lekką przesadą przy tym cw, dla porównania w Mass Beat 236 cm 50-140 tylko 4 spośród 12 są dwustopkowe. Blank jest bardzo smukły jak na tę gramaturę, prezentuję się zacnie, wykonanie oczywiście bez zarzutów.
Ogólne wrażenia pozytywne, powinna być fajną katapultą do kotletów pow 40 g i większego żelastwa, liczyłem jednak na bardziej miękki szczyt i na start przynajmniej od 25 g, ale nie skreślam jej na starcie, połowię przez sezon i zobaczę na co ją stać.
Poradzi sobie przy szczupakach niepotrzebna jest mega czula wedka to nie okon czy sandacz .mysle ze i 130 bys od niedy porzucal cannibalem 12.5cm
Nie chodziło mi o czułość na pstryknięcia sandaczowe, tylko o miękkość szczytówki że się tak wyrażę, żeby się ładował od tych 20 g.
Jeśli to wędka o długości 195 cm to zmierz proszę długość dolnika od pazura.
moja wersja to 248 cm, od pazura ok 45 cm jakby to kogoś interesowało.
@Majki7878 masz ten kij w krótkiej wersji? jak u Ciebie z wyrzutem od dołu?
Użytkownik drChlubicz edytował ten post 09 kwiecień 2020 - 21:47