głupoty piszesz jakieś zbiorcze pojemniki są ok - nic się nie wala i wszystko masz w jednym miejscu
no to fajnie.. ale o co chodzi? ;-)
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 sierpień 2017 - 18:28
głupoty piszesz jakieś zbiorcze pojemniki są ok - nic się nie wala i wszystko masz w jednym miejscu
Napisano 20 sierpień 2017 - 18:29
Nic specjalnego prawie antyk,w roku 2000 kosztował tyle co gwiazdka.
Napisano 11 październik 2017 - 12:49
Nowy gadżet znaczy biżut
Napisano 11 październik 2017 - 12:55
Nowy gadżet znaczy biżut
Co to za sikor? Fajny jest i podoba mi się.Automat na ilu kamieniach?
Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 11 październik 2017 - 13:44
Napisano 11 październik 2017 - 13:54
Anonimo militare model zulu opera mecana eerk ETA 2892 A2 ma drugi czas GMT i power reserve
Użytkownik seiken edytował ten post 11 październik 2017 - 13:54
Napisano 11 październik 2017 - 14:24
Napisano 11 październik 2017 - 15:01
Anonimo militare model zulu opera mecana eerk ETA 2892 A2 ma drugi czas GMT i power reserve
OOoo, mój ulubiony płaski werk, mam taki w swoim Hamiltonie Slim, bardzo się mnię podoba!
Update: oj, nie zauważyłem, że to A2... mój to "goła" 2892
Użytkownik Jano edytował ten post 11 październik 2017 - 15:43
Napisano 11 październik 2017 - 15:24
OOoo, mój ulubiony płaski werk, mam taki w swoim Hamiltonie Slim, bardzo się mnię podoba!
Jeden z lepszych werków stosowany często w zegarkach Omega , Breitling , IWC itp
jest b.dokładny i cieniutki 3.6mm
Napisano 11 październik 2017 - 15:39
Napisano 11 październik 2017 - 15:57
Jest super:) nie dziwie się że taka cena...
Ten jest droższy bo to limitka 50 szt też Anonimo Militare model 2010 /fota tez jest wczesniej/ werk Valjoux 7750
Użytkownik seiken edytował ten post 11 październik 2017 - 16:16
Napisano 11 październik 2017 - 19:41
Parę słów na temat zegarków pokazanych przez seikena: niewątpliwie znakomite, dokładne, precyzyjnie wykonane...
Ponadto firma zdaje się jest reklamowana przez słynnego Sylwestra , choć pewności nie mam.
W moim odczuciu estetyki jednak wyjątkowo szpetne i niepraktyczne. Kiedy założyć taki cud techniki na nadgarstek? Do garnituru w żadnym wypadku,
są kanony elegancji i według nich garniturowiec ma być cienki, z centralnym sekundnikiem, nie rzucający się nachalnie w oczy.
Może do marynarki uszytej z kraciastego koca?
Są bardzo brzydkie i tyle.
A może w teren? Jak najbardziej, tam jednakowoż łatwo uszkodzić taki luksusowy wyrób.
Na marginesie: nasi chłopcy na misjach prawie wszyscy używają G-SHOCK Casio - tani, wytrzymały, niezawodny!
Rozumiem, że poczucie piękna jest bardzo indywidualnym odczuciem, ktoś może stawiać wyżej "Panny z Avinionu" Picassa, naprawdę mało przypominające istoty ludzkie, od pięknych kobiet na płótnach Delacroix'a czy Ingresa, a także Podkowińskiego, trudno mi jednak przyjąć i zaakceptować taki gust.
Reasumując: zegarki dobre i wspaniale wykonane, jednak ich miejsce widziałbym raczej na rotomacie lub w pudełeczku (oszklonym, a jakże...).
Cóż, pokazując na forum swoje zakupy, trzeba się liczyć ze słowami krytyki, prawda?
Raczej tejże unikam, ale dzisiaj spotkało mnie pewne niepowodzenie i muszę się wyżyć, a w sieci najłatwiej
Uprzedzając ewentualne pytania, ja do garnituru używam zegarków Zenith, w złotej kopercie.
Napisano 11 październik 2017 - 20:04
Zegarek to kwestia gustu ja garniturowców nie mam i nie lubię a i garniaka nie posiadam Sylwester reklamuje Panerai - Anonimo to marka która po częsci projektował projektant Panerai
Każdy celebryta promuje jakąś markę zegarkową czy AP nadaje sie do garniaka ? lub Hubolt ? Albo Omega PO ? nie bo to sa zegarki sportowe do noszenia na codzień
Co do casiaków to dziś likwidując zmianę czasu 50% będzie nadawało się na szmelc i nie tylko Casio ale Citizeny itp a nie jeden z nich kosztuje ponad 3000 zł
Napisano 11 październik 2017 - 20:09
@ Panie sierżant z chęcią byśmy te zenitki obejrzeli... szczególnie te z ładnym werkiem i złotymi kopertami. Krytyka i owszem konstruktywna jest na miejscu...ale poddawanie pod opinie gustu , który jak sam Pan zauważył jest w pełni subiektywny - to trochę nie takt. Prawda to?
Zegarków są miliony podobnie jak wędek kołowrotków i innych przedmiotów, które mają nam sprawiać radość..a jeśli jednemu się podoba a temu drugiemu już nie to chyba problem tego drugiego?
Napisano 11 październik 2017 - 20:16
Użytkownik puszek7 edytował ten post 11 październik 2017 - 20:17
Napisano 11 październik 2017 - 20:23
...w złotej kopercie.
a fuj!!! w życiu bym nie założył
Napisano 11 październik 2017 - 20:25
I tu @Seiken bo nie miałem tu okazji - dzięki za pomoc w wejściu w świat zegarków - przepadłem !
Tapatalkniete z iPhone 7
Uprzedzałem no i widzę ,że posłuchałeś mojej rady i kupiłeś automat
zawsze jak ktoś będzie miał pytanie na tematy zegarkowe chętnie pomogę
Napisano 11 październik 2017 - 20:28
Śliczny ten seiko i niebanalny, Panie Puszek. W ciemnościach pewnie świeci.
Życzę radosnego i pełnego wrażeń użytkowania !
Napisano 11 październik 2017 - 20:47
Napisano 11 październik 2017 - 20:57
Michał a w temacie Eco drive , wodoszczelny, coś polecisz?
Napisz na pw
najlepiej też jaki budżet planujesz przeznaczyć
Napisano 11 październik 2017 - 21:05
Pogodzę was @Koledzy ! Niezbyt podobają mi się "Anonimusy"( za dwa czy trzy tys $ kupił bym cos innego) i złote zegarki również. N.B. ciekawy artykuł o Anonimo http://manufakturacz...tilo/#more-7863 Znam też tez niesłychanie kosztowne koszmarki na których prawie nie sposób odczytać godzinę
Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 11 październik 2017 - 21:13
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych