Testy PST966 miały być dzisiaj z rańca,ale że plany sie zmieniły jechałem wczoraj po robocie,czyli 20:30 ,więc czasu mało.
Nad wodą warunki średnie ,szczególnie do testów,wiatr prawie w pysk , tzn w prawe ucho
Włażde na ostrogę,rafka na desr.Na poczatek okolice środkowego c/w,czyligumaki i stukanie po dnie od 15-25g + 3" i 4" rzuty atomowe i czucie przynęty prawidowe.
Zaczynam schodzić coraz niżej,dochodząc do 7g+5cm stwierdzając ,że mógłbym łowic tym zestawem okonie w wislanych klatkach ,tylko po co Na koniec gumowego testu 35g+4",podbicie krótkie z nadgarstka ,resztę załatwia prąd wody,jak na moje warunki to i tak za dużo,ale kijek daje radę.
Wlazłem na rafke,tj mam ją przed sobą ,ok 30-40m.Wszystkie Thrillopodobne wobki 10-24g latają jak z armaty,bez wysiłku.Rybek nie widać,zero oznak życie,na szczęście wiatr skutecznie odstrasza komary.Nagle jest ,zaczep ,wyciągam komóre bedo testy ugięcia
2014-06-24-2108.jpg 57,03 KB
13 Ilość pobrań
2014-06-24-2109.jpg 63,79 KB
14 Ilość pobrań
2014-06-24-2110.jpg 81,8 KB
13 Ilość pobrań
Zmieniam wobki na mniej lotne , 5cm uklejka Janusza Widła pod wiatr lata na ponad 20m, z wiatrem ok 40m ,Yozuri 6cm 5g s systemem rzutowym pod wiatr ok 30m z wiatrem ok 50m.Drobna praca tych wobków wyraźnie wyczówalna na szczytówce.
Na deser gumy RH10cm,które na tej miejscówce i przy tym stanie wody to i tak sporo.Kij uniesiony pionowo,stoję w zupie po jajca więc pułap znacznie zmniejszony.w drugim i czwartym rzuci meldują się bolcowe dzieci 40+,hol takiej rybki tym kijkiem o dziwo już sprawia radochę .Czuć moc w badylu,ale część szczytowa ładnie amortyzuje.
Kolejny rzut i wisze na rafie,kolejne dwa dwa i znowu wiszę ,czyli z tego pudła RH10 wys zły
Ale przed urwaniem ostatniej ,jest mocne przytrzymanie ,jakoś dziwnie na bolkai zaczyna dołować blizej mnie.Leszcz za kapotę,taki ok 1,5kg moze więcej.
2014-06-24-2122.jpg 51,85 KB
12 Ilość pobrań
Zmiana zawodnika na RH85 Tym wobkiem pobiłem odległościowo chyba wszelkie moje rekordy ,rzuty z wiatrem grubo ponad 70-80m.
W trzecim zaciągu jest strzał,nie docinam,czuć że to już rybka ,ale patyk robi z nią co chce.
Jednoręczne fotki telefonem i na brzeg.
W tym momencie sie wku...m nie mogę wkleic bolka,a nie umiem sprasowac zdjęcia
Miał 64cm i ma dalej bo pływa
Uzupełnieniem PST była Daiwa bradia 3012 z czterosplotowym sznurkiem Duela 1.5PE więc grubo.