Na echomap też obraz nie jest do końca płynny. Robert fo rzucania używasz częściej opcji front czy perspektywy?
Używam front, perspektywy prawie wcale.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 październik 2022 - 08:46
Na echomap też obraz nie jest do końca płynny. Robert fo rzucania używasz częściej opcji front czy perspektywy?
Używam front, perspektywy prawie wcale.
Napisano 25 październik 2022 - 08:48
Odnośnie takie sposobu wędkowania:
Ostatnio oglądałem pierwszy odcinek nowego sezonu Zander Pro na Kanalgratis.Łowienie panoptixem, współpraca w teamie: "Góra, stop, zwijaj, stop, wolniej" BUM. Trzeba faktycznie zmienić mindset na takie łowienie.
Łukasz, ale tak to się odbywa, tak instruuję kolegę, bo on niestety nie zawsze patrzy w ekran, poza tym ekran jest ustawiony w moim kierunku.
Ale słyszałem takie historie, że ten z przodu na łodzi ma swój system live.
A osobiście to zdażyło mi sie kierować kolegą, który był na łódce obok. Oczywiście wymagane aby kierowany chociaż trochę wcześniej widział live i wiedział o co chodzi.
Napisano 25 październik 2022 - 08:51
Łukasz, ale tak to się odbywa, tak instruuję kolegę, bo on niestety nie zawsze patrzy w ekran, poza tym ekran jest ustawiony w moim kierunku.
Ale słyszałem takie historie, że ten z przodu na łodzi ma swój system live.
A osobiście to zdażyło mi sie kierować kolegą, który był na łódce obok. Oczywiście wymagane aby kierowany chociaż trochę wcześniej widział live i wiedział o co chodzi.
Jasna sprawa. Chodziło mi o tę ewolucję która dzieje się na naszych oczach i ciągłe zmiany w podejściu do wędkowania z elektroniką. Zwykły vertical na klasycznym echu już wymaga ciągłego patrzenia w ekran, zamiast na przykład obserwować sobie piekno przyrody ,
Napisano 25 październik 2022 - 09:06
Odnośnie takie sposobu wędkowania:
Ostatnio oglądałem pierwszy odcinek nowego sezonu Zander Pro na Kanalgratis.Łowienie panoptixem, współpraca w teamie: "Góra, stop, zwijaj, stop, wolniej" BUM. Trzeba faktycznie zmienić mindset na takie łowienie.
Jako ,że spędziłem czas od maja do teraz na gapieniu się w telewizorek mogę napisać ,że całkowicie się z tym zgadzam . A co do ekranu ....Mam 92SV i zostanie on ze mną na przyszły sezon . Po prostu nie czuję potrzeby zmiany gdyż uważam ,że na moje jeziorowo - rzeczne połowy jest wystarczający . Na YT jest porównanie 92sv z Ultrą i obraz na Ultrze wcale nie jest lepszy . Natomiast do ekranów 12 calowych to już trzeba dołożyć z 10k. Oczywiście kto bogatemu zabroni ...Ale jak dla mnie 92sv to bardzo dobry wybór na start.
Napisano 25 październik 2022 - 11:59
Jako ,że spędziłem czas od maja do teraz na gapieniu się w telewizorek mogę napisać ,że całkowicie się z tym zgadzam . A co do ekranu ....Mam 92SV i zostanie on ze mną na przyszły sezon . Po prostu nie czuję potrzeby zmiany gdyż uważam ,że na moje jeziorowo - rzeczne połowy jest wystarczający . Na YT jest porównanie 92sv z Ultrą i obraz na Ultrze wcale nie jest lepszy . Natomiast do ekranów 12 calowych to już trzeba dołożyć z 10k. Oczywiście kto bogatemu zabroni ...Ale jak dla mnie 92sv to bardzo dobry wybór na start.
Utra 10tka w happyanglerze kosztuje teraz 999E
Napisano 25 październik 2022 - 12:05
Utra 10tka w happyanglerze kosztuje teraz 999E
no i żeś mnie namówił
Będzie do map i bocznego
Użytkownik sero1975 edytował ten post 25 październik 2022 - 12:54
Napisano 25 październik 2022 - 13:30
Następnym krokiem powinien być wyjazd na wodę
Fimów z montażem i ustawieniami jest dużo na youtubie. Miałeś już okazję pływać z kimś kto ma livescope, czy nie? Tak jak napisał Pietruk, trzeba zrozumieć to urządzenie i nauczyć się korzystać. Nie każdemu pasuje taki sposób wędkowania
Hej, pływałem już a jednak nie jest to zbyt porste dlatego szukam wsparcia u osoby z doświadczeniem. Dodam, że dość szybko "łapię", ale nie lubię czytać instrukcji...
Napisano 25 październik 2022 - 13:43
no i żeś mnie namówił
Będzie do map i bocznego
zepnij kablem prostym ze swym echomapem 92 i masz wszystkie systemy na obu okienkach- zależnie od potrzeb.
Napisano 25 październik 2022 - 14:21
zepnij kablem prostym ze swym echomapem 92 i masz wszystkie systemy na obu okienkach- zależnie od potrzeb.
Właśnie dlatego polowałem na Ultrę jako drugie echo ...
+ możliwość wypinania ekranu bez wypinania kabli
Napisano 26 październik 2022 - 08:09
Mam pytanie jesli zepne razem(kabel ethernet) :
GPSMAP 923xsv
GPSMAP 1223XSV
LVS32 - podpinam pod 12" oraz UHD-56 podpinam pod 12" to po spieciu moge korzystac z UHD-56 na 9 " ?(a 12 bedzie wtedy na lvs32)
Czy trzeba to jako inaczej podpiac??
Napisano 26 październik 2022 - 09:07
mam cos takiego wujek yo**BE
TO chyba moj lowranwrance 12 poleci na sprzedaz .
a mialo byc wyzej 8412xsv :F
Użytkownik fxd edytował ten post 26 październik 2022 - 09:15
Napisano 26 październik 2022 - 09:57
Zrobiłem ten materiał w wakacje ubiegłego roku, tak ,właśnie w taki sposób masz połączyć system-do dużego ekranu wpinasz networkiem LVS, w drugi network- kabel tego typu łączący duży ekran z mniejszym i masz wszystkie tryby obrazowania na obu- zależnie od potrzeb.
Napisano 26 październik 2022 - 13:40
Napisano 26 październik 2022 - 14:04
Czyli można na jednym ustawić front a na drugim perspektywę ?
nie, to wykluczone- bo wymaga przełożenia przetwornika do pozycji horyzontalnej.
Napisano 26 październik 2022 - 14:05
No jakim cudem?
Przcież do każdego widoku musisz przestawić położenie przetwornika na sztycy.
Napisano 26 październik 2022 - 16:14
Nie. Vert masz softowoNo jakim cudem?
Przcież do każdego widoku musisz przestawić położenie przetwornika na sztycy.
Napisano 26 październik 2022 - 17:09
A pytanie Marcina jak brzmiało?Nie. Vert masz softowo
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Napisano 26 październik 2022 - 17:36
.
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 26 październik 2022 - 17:53
Napisano 31 październik 2022 - 00:34
Panowie, mam pytanko - jeśli już było przepraszam - czy są jakieś wskazania odnośnie odległości montażu LVS 32/34 a klasycznego przetwornika Chirp np. 56UHD? Czy mogą one być w zasadzie obok siebie (ok. 10-15 cm odległości), bez zakłóceń lub straty parametrów?
Pozdrawiam
Arek
Napisano 01 listopad 2022 - 14:37
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych