montaż na rufie wg mnie nie pozwoli na używanie razem ze spaliną. Na żadnym filmie nie pokazujesz tego na wodzie.
Po co mi obrót o 360 jak bliskość kolumny silnika zabierze mi ze 30 stopni z tych 360?
Na łódkach zwykle brak na miejsca na dodatkowe ekrany, więc wersja na telefon ma sens jednak, pierwszy raz spotykam się, że kupując urządzenie do jego obsługi potrzebuję dodatkowo płacić ekstra za aplikację (piszę tu o aplikacjach do dziobówek i echosond), szczególnie że nie ma gwarancji że przy tak niszowym produkcie aplikacja będzie wspierana przez kilka lat. Czyli zmienię telefon lub wyjdzie nowa wersja systemu operacyjnego na telefon i można zostać bez sterowania.
Wędkarz sam na łódce, co do zasady, siedzi na łodzi tyłem do rufy i przodem do dziobu, jak wyobrażasz sobie aby siedząc na łodzi z konsolą czy rumplem łowić na werta za rufą, mając wszystkie ekrany wtedy za plecami? przodem do rufy siedzę tylko na łodziach wiosłowych bo wtedy zwykle wioślarz ma dziób za plecami a rufę przed sobą. Oczywiście mogę mieć trzeci zestaw ekranów na rufie, oprócz jednego na konsoli i drugiego przy dziobówce. Do tego dochodzi organizacja miejsca na łódce, mało które łodzie maja miejsce na fotel tak zrobione ab siedzieć przodem do rufy, na mniejszych łodziach siedzi się na tylnej bakiście, czyli nie ma wcale miejsca aby siedzieć przodem do rufy.
Podaj proszę jakie zasilanie jest do tego potrzebne i ile A to pobiera