Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
894 odpowiedzi w tym temacie

#841 OFFLINE   padmix

padmix

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaGrudziądz
  • Imię:Paweł

Napisano 19 wrzesień 2024 - 23:00

Z waszego doświadczenia, czy jest sens kupna livescopa jeśli nie posiadam dziobówki  ? 

#842 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 20 wrzesień 2024 - 08:03

Z waszego doświadczenia, czy jest sens kupna livescopa jeśli nie posiadam dziobówki  ? 

Szczerze to aż takiego dużego związku nie ma. Ja np na flaucie preferuję nie włączanie dziobówki w ogóle. Według doświadczeń, ryby spierdzielają mi szybciej jak jest dziobówka włączona, szczególnie na flaucie. 

#843 OFFLINE   bassy

bassy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1950 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 20 wrzesień 2024 - 17:17

Myślę, że kolega chyba na flautę nie potrzebuje kotwiczenia, dlatego pyta o inne waruki typu fala bądż inny uciąg

#844 OFFLINE   Marcin1991

Marcin1991

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 944 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:.

Napisano 20 wrzesień 2024 - 18:05

Mimo wszystko jak dla mnie live na dziobowce to nonsens bo jak wieje wiatr i chcesz np ustawić kotwicę to już nie namierzysz ryb nad swoje przynęty chociażby. Jak live to sztyca bądź sztyca sterowana elektrycznie. Albo active target.

#845 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1510 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 20 wrzesień 2024 - 18:40

[quote name="rower26" post="3231077" timestamp="1726815799"]
Szczerze to aż takiego dużego związku nie ma. Ja np na flaucie preferuję nie włączanie dziobówki w ogóle. Według doświadczeń, ryby spierdzielają mi szybciej jak jest dziobówka włączona, szczególnie na flaucie.[/quote
. 1.45 to wartość gdzie udało mi się sensownie podać przynętę …
Jest sens jeżeli będziesz łowił w dryfie .
Ale po 4 latach łowienia w realu uważam , że to wyższa szkoła jazdy zwłaszcza jak dryf jest powyżej 1 km/h ;)

Ale co ja tam wiem …;)

Użytkownik sero1975 edytował ten post 20 wrzesień 2024 - 18:48

• vincino lubi to

#846 OFFLINE   padmix

padmix

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaGrudziądz
  • Imię:Paweł

Napisano 23 wrzesień 2024 - 18:53

Chodzi mi o to, że używając trybu livescope forward view na fali łódź będzie obracała się na tyle, że bardzo utrudnione będzie utrzymanie we wiązce namierzonej ryby. Jednoczesne kontrolowanie przynęty, ustawienia przetwornika i ustawienia łódki na pewno łatwe nie będzie dlatego wydaje mi się, że dziobówka to taki "must have" przy technologii live.

#847 OFFLINE   Peakyflow

Peakyflow

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów
  • LokalizacjaHolandia
  • Imię:Jakub
  • Nazwisko:Dombrowski

Napisano 30 wrzesień 2024 - 21:40

Witam wszystkich, padł wybór na lvs34 i 10 lub 12 cali e właśnie jaki ploter? Czym się różnią gpsmapy od echomap i jak to się ma do użytkowania?

#848 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów
  • Imię:adam

Napisano 30 wrzesień 2024 - 21:55

Kup 1223 i będziesz szczęśliwym użytkownikiem 

• Ziomal lubi to

#849 OFFLINE   Pietruk

Pietruk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2326 postów
  • LokalizacjaŁomża
  • Imię:Piotr

Napisano 01 październik 2024 - 07:56

Chodzi mi o to, że używając trybu livescope forward view na fali łódź będzie obracała się na tyle, że bardzo utrudnione będzie utrzymanie we wiązce namierzonej ryby. Jednoczesne kontrolowanie przynęty, ustawienia przetwornika i ustawienia łódki na pewno łatwe nie będzie dlatego wydaje mi się, że dziobówka to taki "must have" przy technologii live.

Potrzebny Ci uchwyt z funkcją śledzenia celu. Znajdujesz cel, blokujesz i niezależnie od obrotu łodzi, wiązka z przetwornika będzie skierowana w tym kierunku.

Odkąd nabyłem takową zabawkę zza wschodu świat się zmienił. Automatyczne skanowanie w zadanym zakresie, lub ręczne, blokada celu, regulacja prędkości, pilot, bezprzewodowy pedał, aplikacja na androida. 

Montaż na silniku dziobowym to lekkie nieporozumienie. Było już o tym pisane. Poczytaj wcześniejsze posty.

#850 OFFLINE   rower26

rower26

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1444 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 01 październik 2024 - 11:25

Potrzebny Ci uchwyt z funkcją śledzenia celu. Znajdujesz cel, blokujesz i niezależnie od obrotu łodzi, wiązka z przetwornika będzie skierowana w tym kierunku.

Odkąd nabyłem takową zabawkę zza wschodu świat się zmienił. Automatyczne skanowanie w zadanym zakresie, lub ręczne, blokada celu, regulacja prędkości, pilot, bezprzewodowy pedał, aplikacja na androida. 

Montaż na silniku dziobowym to lekkie nieporozumienie. Było już o tym pisane. Poczytaj wcześniejsze posty.

Daj jakiegoślinka do tej zabawki ze wschodu. 

Użytkownik rower26 edytował ten post 01 październik 2024 - 11:25

• golenia lubi to

#851 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 01 październik 2024 - 19:08

Piotr czyżby KazanTarget?

#852 OFFLINE   golenia

golenia

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 547 postów
  • LokalizacjaBiskupiec
  • Imię:Przemek

Napisano 01 październik 2024 - 19:22

#853 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Majchrowicz

Napisano 09 październik 2024 - 15:36

Hejka. Małe pytanko, czy aktualizacja z 2 października też jest do Garmin Echomap ULTRA 102SV? I czy tym samym plikiem można zaktualizować boxa? Pozdrowionka. 

#854 ONLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie

Napisano 09 październik 2024 - 17:30

Hejka. Małe pytanko, czy aktualizacja z 2 października też jest do Garmin Echomap ULTRA 102SV? I czy tym samym plikiem można zaktualizować boxa? Pozdrowionka. 

Nie. Do boxa tak. Tutaj masz informacje: https://www.garmin.c...oftware/marine/

Najprościej zainstalować ActiveCaptain na smartfona i zarejestrować urządzenia. Aktualizacja sama się pobierze, na urządzenia do których jest dostępna.

#855 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 09 październik 2024 - 18:05

Nie. Do boxa tak. Tutaj masz informacje: https://www.garmin.c...oftware/marine/

Najprościej zainstalować ActiveCaptain na smartfona i zarejestrować urządzenia. Aktualizacja sama się pobierze, na urządzenia do których jest dostępna.

Nie chodzi o aktualizację, ale czy warto aktualizować. Subiektywnie- Garmin ma problem z firmwarem, pogarsza się obraz z livescope. Stąd pytanie Roberta. 

• Ardoro lubi to

#856 OFFLINE   robert1977

robert1977

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów
  • LokalizacjaStockholm
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Majchrowicz

Napisano 09 październik 2024 - 18:51

Nie chodzi o aktualizację, ale czy warto aktualizować. Subiektywnie- Garmin ma problem z firmwarem, pogarsza się obraz z livescope. Stąd pytanie Roberta. 

Dokładnie…… Piszą ludzie na forach że się dzieją hocki klocki, Niby ma być aktualizacja w krótce coś ok 10GB. Moje pytanie z tą aktualizacją było, tak jak myślał Maciej i kolega wyżej również. Poprostu nie byłem pewien, stąd moje pytanie. Po wejściu na stone Garmina w moje urządzenie z listy  była tylko poprzednia aktualizacja i myślałem ze to pomyłka. Ale jednak nie, wszystko do zaktualizowania od echomap ultra2. Wie już ktoś czy warto tego boxa zaktualizować? Pozdrowionka panowie

#857 OFFLINE   FoH ! Krzysiek

FoH ! Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów

Napisano 09 październik 2024 - 18:58

Witam,

mam Echomape 122sv i gls10+lvs34.

Nie może mi się zrobić aktualizacja GLS10. Zaraz po kliknięciu aktualizuj wyskakuje błąd, echo robi restart i pokazuje ponownie, że jest nowa aktualizacja.

Ogólnie wszytsko działa, ale nie mogę zrobic aktuazlizacji. Jakieś pomysły?

#858 ONLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów

Napisano 09 październik 2024 - 21:06

Dokładnie…… Piszą ludzie na forach że się dzieją hocki klocki, Niby ma być aktualizacja w krótce coś ok 10GB. Moje pytanie z tą aktualizacją było, tak jak myślał Maciej i kolega wyżej również. Poprostu nie byłem pewien, stąd moje pytanie. Po wejściu na stone Garmina w moje urządzenie z listy  była tylko poprzednia aktualizacja i myślałem ze to pomyłka. Ale jednak nie, wszystko do zaktualizowania od echomap ultra2. Wie już ktoś czy warto tego boxa zaktualizować? Pozdrowionka panowie

Aha, bo właśnie mam pobrane pliki do aktualizacji Echomap Ultra 2 122, Force i GLS10. Aktualizacji jeszcze nie robiłem i w takim razie poczekam na opinie. A gdybym zrobił to czy można przywrócić poprzednią wersję?

Zapewne można ale pewnie jakaś ręczna gimnastyka...

#859 ONLINE   Ardoro

Ardoro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 postów

Napisano 09 październik 2024 - 21:10

Witam,

Nie może mi się zrobić aktualizacja GLS10. Zaraz po kliknięciu aktualizuj wyskakuje błąd, echo robi restart i pokazuje ponownie, że jest nowa aktualizacja.

Miałem tak rok temu po pierwszym uruchomieniu. Ale że byłem uparty powtarzałem to chyba ponad 5 razy aż w końcu echo się poddało i uznało że akceptuje aktualizację  :)   

Serio, i do dzisiaj nie wiem czy to były faktycznie błędy czy kolejne kroki

• FoH ! Krzysiek lubi to

#860 OFFLINE   paweł1203

paweł1203

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 10 październik 2024 - 22:24

Witam,

Masz włożoną kartę pamięci? Miałem tak samo i w moim przypadku bez karty nie chciało ruszyć.

Użytkownik paweł1203 edytował ten post 10 październik 2024 - 22:26

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

2 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ardoro, Kamil_Olsztyn