#21 OFFLINE
Napisano 19 luty 2012 - 22:44
#22 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 01:22
....
Użytkownik tench77 edytował ten post 22 grudzień 2013 - 18:14
#23 OFFLINE
Napisano 20 luty 2012 - 05:39
nic nie wcieło, wszystko widac
Na chromie ciemność, za to IE rzeczywiście widać
#24 OFFLINE
Napisano 23 luty 2012 - 22:00
Blanki St1081 , uchwyty fuji DPS18 , przelotki Fuji Al. oxid plus szczytowa Fuji sic, nici Prowrap Olive , lakier Flex coat.
Split grip , jak widać pianka EVA , plus wstawka z korka burl burnt.
Załączone pliki
- mrWhite7 i shavt lubią to
#25 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 07:55
Poza tym tak sympatycznie, spokojnie wyglądają
Pzdr,
Fatso
#26 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 08:18
Ja też wolę rękojeści pełne i raczej z korka , choć dobra pianka nie jest zła.
Żeby nie te dzielone rękojeści ...
A Twoja Zielona mamba ??
#27 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 09:45
Natomiast z pełnym korkiem możemy sobie podać ręce.
Niezależnie od tego, te kijki Ci naprawdę fajnie wyszły.
Pzdr,
Fatso
#28 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 10:21
Tutaj mamy przykład jak za niewielkie pieniądze można z głową zrobić kij który jest przystępny cenowo i zapewne więcej niż dobry użytkowo.
Pianka + split grip = taka rękojeść prawie nic nie kosztuje, a jeśli będzie troszkę dłuższa nie wpływnie negatywnie na wyważenie kija ( zwłaszcza jeśli sam blank nie jest zbyt cięzki / ciężko uzbrojony ). I chociaż sam jestem zwolennikiem pełnych rękojeści w dłuższych spinningach - widzę tu argument ekonomiczny.
Przelotki - Alu Oxy w zupełności wystarczające do tak delikatnego blanku, żyłka czy nawet plecionka ich nie naruszy bo niby jakim cudem przy 1-powered blank miałbyby wystąpić takie przeciążenia ? A jeśli tylko spacing został dobrze zrobiony, to z takiegi kija na Alu Oxy latać będzie dalej niż z niejednego na SIC'u w tytanie nawet na szczytówce można sobie było darować tego SIC'a moim zdaniem, wystarczyłby Alconite albo i AluOXy.
Mamy zatem projekt którego największą wartością jest know-how rodbuildera, umiejętność mądrego zestawienia niekoniecnzie najdroższych komponantów co w efekcie powinno dać narzędzie o dobrych właściwościach uzytkowych za rozsądną cenę.
- shavt lubi to
#29 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 10:35
Dobrze piszesz, Friko
Pzdr,
Fatso
#30 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 11:48
#31 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 12:00
Blanki MHX faktycznie są dobre i tanie. Przy czym nie dlatego dobre, że tanie. Z przelotkami podobnie, a pianka też użytkowo jest świetna. Akurat te kijaszki naprawdę całkiem zgrabnie wygladają z tymi rękojeściami, a jak na zbrojone ręcznie, są naprawdę niedrogie. Ponadto nie są tanie do bólu, bo komponenty niedrogie, ale porządne a i wygląd oku miły.\
Pzdr,
Fatso
P.S. ...Panie Nadr...
#32 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 12:22
#33 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 12:36
Ja swego czasu przezbroiłem czeskiego szekspira. Założyłem mu właśnie piankę i srebrne aluoxy w układzie NGC. Fanie wyszedł.
Pzdr,
Fatso
#34 OFFLINE
Napisano 24 luty 2012 - 18:40
Wędki mają być typowymi kijami budżetowymi , bez wodotrysków ale solidnie. Jak chodzi o przelotki , ja również używam w swoich wędkach Al.oxy lub Hard Batsona , wystarczają zupełnie.
Co do Sic na szczycie - ja tam lubię jak jest
kije uzbroiłem klasycznie, spacing ze strny Mudhole , z małymi modyfikacjami - mam nadzieję że będzie hulać
Dzięki panowie za słowa uznania
#35 OFFLINE
Napisano 22 luty 2014 - 16:05
Witajcie
Daaawno mnie tu nie bylo, a patyki cały czas powstają.
Postaram się w najbliższym czasie pochwalić czymś nowym.
W tej chwili na warsztacie dwa projekty - BLAAS SLF10010-2 , od Krzysztofa Zielińskiego - pierwszy raz ma do czynienia z tymi blankami, i muszę powiedzieć że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Ta wędka jest dla kolegi , ale już chyba wiem na jakim blanku zbuduję sobie nową wędkę na Pstrągi - już drugi rok się do niej przymierzam i ciągle nie mogę znaleźć odpowiadającego mi blanku.
Blaas będzie uzbrojony w przelotki minima również od Krzysztofa Zielińskiego , od niego też uchwyt kołowrotka.
Na tą chwilę to wygląda tak - niebawem dalej będę działał jak tylko kolega się zdecyduje jak wędka ma dalej wyglądać.
DSCF0814.JPG 28,8 KB 18 Ilość pobrań
Drugi projekt jest bardzo ciekawy - trafiła do mnie muchówka , zakupiona na hamerykańskim e bayu, 9'#7 , co ciekawe w pięciu kawałkach- zamysł jest taki by zrobić z niej spinning.
Na razie blank rozbroiłem i oskrobałem - jest baaardzo ciekawy.
Trochę schodów pewnie będzie ze spacingiem - zamówiłem trochę różnych Pac Bay minima i będę kombinował.
Zapowiada się ciekawie.
#36 OFFLINE
Napisano 26 luty 2014 - 09:27
Przyjemne kijaszki , czyściutko zmontowane , schludnie i ciekawie
#37 OFFLINE
Napisano 27 luty 2014 - 08:44
Dzięki, czekam właśnie na przesyłkę z korkiem na rękojeści wędeczek , puki co wiążę przelotki na szczytówkach .
Użytkownik Tomek Wielgus edytował ten post 27 luty 2014 - 08:45
#38 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2014 - 22:55
Fotki ukończonego Blaasa - blank cudo ! , wędeczka wyszła też nie najgorsza , przepraszam za kiepściutkie fotki , ale aparat mój w domu , przy sztucznym świetle nie daje rady ...Czas nowy zakupić.
Wędka na blanku Fishing Art Blaas 10010-2 , przelotki Minima od Fishing Art , uchwyt również od FA.
Rękojeść z korka aglomerowanego , plus wstawki z korka burl burnt, wykończone korkogumą.
Omotki Pro Wrap Olive , z lekkimi wstawkami srebrnej metalicznej nici.
Raz jeszcze sorki za fatalne fotki - następne będą lepsze
DSCF1240.JPG 57,21 KB 12 Ilość pobrań
DSCF1243.JPG 56,04 KB 12 Ilość pobrań
DSCF1235.JPG 52,16 KB 12 Ilość pobrań
DSCF1238.JPG 53,7 KB 12 Ilość pobrań
DSCF1239.JPG 62,46 KB 12 Ilość pobrań
- Friko, Del Toro i shavt lubią to
#39 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2014 - 07:50
#40 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2014 - 10:08
Friko, tylko ten olive na zielonym blanku Seekera wyglada troszke inaczej