Zapewne prawdziwej nazwy użyć nie mogli...
O tym nie pomyślałem
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 grudzień 2017 - 17:46
Zapewne prawdziwej nazwy użyć nie mogli...
O tym nie pomyślałem
Napisano 29 grudzień 2017 - 19:34
Ok.Tak naprawdę , jesteśmy patologią ,cierpią nasze rodziny.Czy ten,film' to wszystkim uzmysławia.
Czy wizerunek,gumofilca i menela z flaszką.
Napisano 29 grudzień 2017 - 20:26
Dla mnie to świetny film pod wieloma względami. Wyśmienite kadry, przepiękny obrazek (niesamowicie dobrze zrobione oświetlenie i plastyczność każdego kadru), dobrze zrobiony dźwięk co w polskich filmach najczęściej jest porażką. Od strony technicznej moim skromnym zdaniem najwyższa półka i wiele hollywoodzkich produkcji do pięt nie dorasta (zwłaszcza w świecie kiedy 90% kadrów robi się teraz w studio na komputerze) - widać ogromną staranność wykonania, edycji, kolorowania, kadrowania.
Tematyka i sposób jej pokazania - wyśmienity. Dobre polskie kino pokazujące problem fanatyzmu, który bez względu na rodzaj hobby może, jak każde przegięcie prowadzić to tragicznych skutków. Są emocje, jest opowieść, jest historia. U mnie ocena 10/10 ... dawno nie widziałem tak dobrego filmu.
Remek...
Obejrzałem... ładna etiuda, skromna w formie, zgrabna stylistycznie i tematycznie... trochę jak " Nóź w wodzie" Polańskiego. Bardzo spójnie prowadzona akcja, bez zacięć i zbędnych pauz.
Co do tematyki i dramaturgi - "Sala Samobójców" - bardziej ostra, przerysowana, ale budząca większe emocje w tej samej materii.
Odnośnie plastyczności kadru... oj... ostatnio "Wojaczek " ze swą fotochromatyczną surowością ok....bo do geniuszu kadrów "Stalkera" albo "Ofiarowania" Tarkovskiego to...
Napisano 29 grudzień 2017 - 22:20
Napisano 29 grudzień 2017 - 22:29
A mnie nie Z każdym hobby jest podobnie. Wędkarstwo w tym filmie jest metaforą bzika na każdym innym punkcie.
Każdy widzi to co chce - stara prawda
Sorki, ale ja nie patrzę na kadr, ujęcia, światło i inne bzdety. Dlaczego bzdety? Bo dla mnie film to film - albo jest fajny albo nie. Nie oceniam od strony technicznej, tylko od tej czy mi się podoba czy nie. Jak z "dupami" - chirurg może poprawić wszystko, ale seksapilu nie doda. Nie ma siły...
Najlepsze nawet, mistrzowskie sceny od strony technicznej mogą być super, ale nie zrozumie ich taki zwykły Kowalski jak ja. I jeszcze do kompletu nie doceni, bo jest zwykły.....
Dla mnie film jest wybitnie słaby, ale ja to lubię "Drogówkę" i "Psy"
Napisano 30 grudzień 2017 - 09:56
Napisano 30 grudzień 2017 - 14:09
Film przyznam że zawiódł oczekiwania. Z punktu widzenia mnie wędkarza widzę trochę śmieszną historię, jednak z punktu widzenia ludzi nie mających nic wspólnego z wędkarstwem film pokazuje nasze hobby jako "patologiczne".
Napisano 30 grudzień 2017 - 14:21
Napisano 03 styczeń 2018 - 09:40
Tego się nie spodziewałem poczytajcie też komentarze na YT
Użytkownik MarcinW edytował ten post 03 styczeń 2018 - 09:53
Napisano 03 styczeń 2018 - 17:18
Napisano 03 styczeń 2018 - 23:15
Tego się nie spodziewałem poczytajcie też komentarze na YT
A ponoć ten film to dla wielu widzów przerysowana karykatura. W mojej ocenie film doskonale pokazuje mentalność przeciętnego wędkarza członka PZW. Główny bohater sam kradnie, więc za naturalne uważa, że wszyscy wokół też muszą. Zresztą komentarze pod linkiem z YT są niemal identyczne jak te z telenoweli. Tak wygląda przeciętny wędkarz polski, a nie tak jak sobie wyobraża 95% ludzi z Jerka.
Cytatem roku 2018 jest dla mnie tekst - ,,Karasie jedzą gówno".
Użytkownik vako edytował ten post 03 styczeń 2018 - 23:16
Napisano 04 styczeń 2018 - 00:28
Mariusz, nie do końca zgadzam się z podsumowaniem, ale pierwsze trzy zdania trafiają w sedno.
Niestety
Napisano 17 marzec 2018 - 07:32
Fanatyk cz. II
Napisano 17 marzec 2018 - 07:54
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych