Skocz do zawartości

• Zaloguj korzystając z Facebooka      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Okulary Smith Optics

okulary

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
723 odpowiedzi w tym temacie

#721 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5633 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 12 maj 2023 - 10:30

Okulary pomagają a nie sprawia że zobaczysz pstrąga w 3m dołku stojącego przy dnie, ale jak ten pstrąg będzie szedł za wobkiem to jak go nie zobaczysz to nie zaanimujesz w tym momencie przynęty a jak zobaczysz to można coś pokombinować. Zależy czego oczekujesz.
GT wychodzący do poppera jak nie trafi może nawrócić i uderzyc lub nie. Z moim największym tak było, wyszedł raz nie trafił co często się zdarza ale szedł drugi raz i kombinacje z popperem sprawiły że poprawił.
Ja nie lubię bez sensu wydawać kasy na sprzęt, jeżeli mogę kupić taniej to co spełni moje oczekiwania to kupuje taniej, ale jeżeli wiem że coś mi się przyda i tańszy zamiennik nie wystarczy to nie oszczędzam bo wtedy oszczędność się zemści. Wszystko kwestia portfela, z costami też się długo czaiłem bo wydać na okulary 1200zl to jednak trochę boli po kieszeni.

Użytkownik wujek edytował ten post 12 maj 2023 - 10:35

• sucks_one lubi to

#722 ONLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 postów

Napisano 12 maj 2023 - 13:44

Na Odrze czy Wiśle gdzie przejrzystość sięga 3cm to tylko modny dodatek ;)

To zależy co Cię interesuje w tej wodzie  ;)  Właśnie wróciłem z objazdówki po kaczych dołkach, bo szukałem miejsca pod lina  i bez Smithów bym tylko czas zmarnował . Niby widoczność  zerowa, ale jak zakładałem okulary to elegancko widać było co kryje się pod powierzchnią(głębokość łowisk 1-1,2)

#723 OFFLINE   Bolen30

Bolen30

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1360 postów

Napisano 12 maj 2023 - 14:25

Znam zastosowanie okularow ale czy w klasie premium polaryzacja wyeliminuje odblaski swiatła od wody z roznych katow padania swiatła patrzac przez nie.

#724 OFFLINE   Alek.

Alek.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 277 postów
  • Lokalizacjaraz tu, raz tam

Napisano 22 sierpień 2023 - 18:36

Znam zastosowanie okularow ale czy w klasie premium polaryzacja wyeliminuje odblaski swiatła od wody z roznych katow padania swiatła patrzac przez nie.

Kolega chciałby okulary idealne.

Oczywiście, że pod każdym kątem nie wyeliminuje, ale pod kątem patrzenia wędkarza na wodę tak.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: okulary

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych