Może w tym wątku znajdziesz jakieś info: jerkbait.pl-okulary-wileyx
#341 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2023 - 08:31
#342 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2023 - 08:44
#343 ONLINE
Napisano 26 listopad 2023 - 11:45
Wątki zostały połączone.
- S.N. lubi to
#344 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2024 - 11:09
Witam
Zakupiłem t WX model omega i po kilku miesiącach użytkowania schodzi z nich powłoka, czy to normalne czy ja cos popsułem....słyszałem że można po tych okularach samochodem jeżdzić ...a tu zwykła szmatka je wykończyła ?
Załączone pliki
#345 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2024 - 11:30
#346 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2024 - 13:16
Gdzieś już widziałem u któregoś kolegi coś podobnego, właśnie antyrefleks od środka schodził, moim zdaniem do reklamacji sprzęt.Witam
Zakupiłem t WX model omega i po kilku miesiącach użytkowania schodzi z nich powłoka, czy to normalne czy ja cos popsułem....słyszałem że można po tych okularach samochodem jeżdzić ...a tu zwykła szmatka je wykończyła ?
Wysłane z mojego 2106118C przy użyciu Tapatalka
Użytkownik Og2 edytował ten post 28 sierpień 2024 - 13:17
#347 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2024 - 13:30
Myję je palcami płynnym mydłem i wycieram ściereczką z mikrofibry, którą trzeba często prać. Trzeba uważać przy drobinkach piasku, żeby wtedy nie wycierać soczewek niczym, tylko najpierw je spłukać wodą. Kiedyś używałem koszulki do wycierania soczewek i nie był to dobry pomysł. Ważne jest też przechowywanie okularów. Zawsze mam pod ręką albo sam woreczek, albo też etui. Widziałem osoby, które okulary wkładały do kieszeni, a tam były np. klucze, czy jakieś drobinki i wtedy o problemy łatwo. Przy wcześniejszych okularach stosowałem też takie nasączone chusteczki z marketu, które niestety uszkadzały powłokę. Może to być też jakaś wada, choć raczej coś było nie tak w użytkowaniu okularów.
#348 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2024 - 17:05
Zakupiłem t WX model omega i po kilku miesiącach użytkowania schodzi z nich powłoka, czy to normalne czy ja cos popsułem....słyszałem że można po tych okularach samochodem jeżdzić ...a tu zwykła szmatka je wykończyła
A zostawiałeś je w aucie na noc?
#349 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2024 - 09:45
To chyba kolega Henryk chciał zrobić antyreklamę firmie Wiley X bo doprowadzić do takiego stanu okulary w kilka miesięcy to ciężko nawet zwykłe chińczyki za 20zł
Mam dwie pary WX jedne mają 5 lat i mają jedną ryskę a drugie rok i wyglądają jak nowe
- golsyl lubi to
#350 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2024 - 11:47
#351 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2024 - 11:57
[quote name="Henryk444" post="3227152" timestamp="1724839789"]Witam
Zakupiłem t WX model omega i po kilku miesiącach użytkowania schodzi z nich powłoka, czy to normalne czy ja cos popsułem....słyszałem że można po tych okularach samochodem jeżdzić ...a tu zwykła szmatka je wykończyła
A zostawiałeś je w aucie na noc?
tak zostawiałem a to nie wolno
#352 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2024 - 12:01
To chyba kolega Henryk chciał zrobić antyreklamę firmie Wiley X bo doprowadzić do takiego stanu okulary w kilka miesięcy to ciężko nawet zwykłe chińczyki za 20zł
Mam dwie pary WX jedne mają 5 lat i mają jedną ryskę a drugie rok i wyglądają jak nowe
Nie chodzi mi o krytykowanie czegoś ale troche mnie to zaskoczyło jak po doświadczeniach z okularami arctica ( prawie 5 lat) i smith ( nastepne 5 lat ) przesiadlem sie na wx i taka historia w sprzęcie za 800pln
#353 ONLINE
Napisano 29 sierpień 2024 - 12:11
Ja przekreśliłem Willey-X a miałem ze 3 pary. Rysują sie od samego patrzenia, niewygodne i słabo wykonane. W tekj cenie można dostać poza sezonem Costy czy Smith Optics.
- S.N. lubi to
#354 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2024 - 14:38
tak zostawiałem a to nie wolno
Duże różnice temperatury między nocą a dniem niszczą
powłokę.
#355 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2024 - 18:59
Duże różnice temperatury między nocą a dniem niszczą
powłokę.
Mam okulary polaryzacyjne robione przez optyka (z korekcją). Jeżdżą cały czas w aucie od kilku lat i nic się takiego z nimi nie dzieje.
- Sławek Oppeln Bronikowski lubi to
#356 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2024 - 20:59
#357 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2024 - 21:27
Ale masz robione przez optyka...
No ok. Ale z drugiej strony nie porównuje ich do okularów z bazaru tylko markowych WileyX-ów za grubych kila stów. Tu nie ma aż tak drastycznej różnicy w cenie między okularami korekcyjnymi z polaryzacją od optyka.
#358 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2024 - 06:06
z tą różnicą temperatur to troche dziwne , okulary przeznaczone raczej do różnych aktywności powinny zakładać że ktoś będzie nocował np w namiocie czy latał w nich po górach ...a potem schodził do ciepłego schroniska. Mogli napisać w instrukcji że to modele kapciowe przed telewizor
- JerryM lubi to
#359 ONLINE
Napisano 30 sierpień 2024 - 08:58
No ok. Ale z drugiej strony nie porównuje ich do okularów z bazaru tylko markowych WileyX-ów za grubych kila stów. Tu nie ma aż tak drastycznej różnicy w cenie między okularami korekcyjnymi z polaryzacją od optyka.
Bo Willey X to żadna dobra marka. Lepsze chińczyki bazarowe z grubszą reklamą do koszenia kasy. Klasa okularów za 100- 200 zł typu Arctica, Shimano i innych.
#360 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2024 - 09:15
- golsyl i Kozi81 lubią to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: okulary
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary LeechNapisany przez adasio , 22 lis 2018 okulary |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →