Piotrek wobki klasa sama w sobie.
Warto było czekać , oj warto.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 kwiecień 2014 - 07:44
Piotrek wobki klasa sama w sobie.
Warto było czekać , oj warto.
Napisano 14 czerwiec 2014 - 10:02
Zdrowia,szczęścia,pomarańczy -- staruszek
Niech Ci Warta kije łamie!!!
Napisano 14 czerwiec 2014 - 10:05
Wszystkiego Najlepszego Piotr.
Napisano 14 czerwiec 2014 - 17:24
Piotrze.
Z całego serca.
Czasu, więcej czasu. Na wszystkie przyjemności życia
Napisano 14 czerwiec 2014 - 17:54
Najlepszego))))
Napisano 14 czerwiec 2014 - 21:29
Oby do zimy, to znów coś wydłubiesz Najlepszego!
Napisano 15 czerwiec 2014 - 00:09
Dzięki wszystkim za życzonka.
Ja ostatnio wątku nie odświeżałem, ale Wy pomyśleliście
Właśnie wróciłem z nad Warty. Coś tam brało, ale drobiazg, jedynie pasiasty 33cm na forumowe wymiar, na swojaka boluś prezent zrobił.
Napisano 15 lipiec 2014 - 18:39
Dobry!
Panowie znów szykuje jakąś tablicę z rękodziełami na nasze zawody.
http://jerkbait.pl/t...-pgr/?p=1292044
Czasu zostało mało do zawodów (03.08.2014), ale wcześniej stronki nie było, od niedawna jest nowy adres.
Ja oczywiście znów coś rzucę na tablicę z woblerami za największe ryby w gatunkach (za jakie zależy co będę miał do dyspozycji), jak któryś z Was znów mógł by uświetnić naszą imprezę Waszymi arcydziełami, to dajcie znać.
http://www.pplspin-p...aproszenie.html (Jeśli administracja uzna że link niezgodny z regulaminem, to usunąć)
Pozdrawiam
Piotrek
Użytkownik *Hektor* edytował ten post 15 lipiec 2014 - 18:47
Napisano 16 lipiec 2014 - 02:58
Jak zdobędę lipę do tego czasu to mogę podesłać swojego okonka chociaż nie wiem czy nie za wcześnie z takimi rzeczami jak na mój etap strugania
Napisano 16 lipiec 2014 - 08:34
Jak zdobędę lipę do tego czasu to mogę podesłać swojego okonka chociaż nie wiem czy nie za wcześnie z takimi rzeczami jak na mój etap strugania
Dzięki za zainteresowanie, poszło PW...
Pozdrawiam
Piotr
Napisano 16 lipiec 2014 - 09:40
Szybko mówisz tej...
W 2 tygodnie to ja farbki rozkładam
Ale na jakiś polecony ode mnie możesz liczyc
Napisano 16 lipiec 2014 - 21:29
Szybko mówisz tej...
W 2 tygodnie to ja farbki rozkładam
Ale na jakiś polecony ode mnie możesz liczyc
Tej... ale wiedziałem że na Ciebie można liczyć
Napisano 17 lipiec 2014 - 10:39
Napisano 21 sierpień 2014 - 18:16
Chciałem podziękować Jakubowi, Kamilowi i Mateuszowi za przysłanie rękodzieł i uświetnienie naszej imprezki.
Wszyscy uczestnicy zawodów mogli podziwiać Wasze prace
Więcej szczegółów w relacji z zawodów:
http://www.pplspin-p...ndex.d2014.html
Za rok, na dziesiątą rocznice rozgrywania zawodów "Drapieżnik Warty" chcemy zorganizować większą i z większym rozmachem imprezkę, więc już powoli trzeba się brać za sprawy organizacyjne przyszłorocznych zawodów...
Napisano 07 luty 2015 - 11:59
Czas odkurzyć "zimową dłubaninę"
Od końca grudnia zacząłem zamawiać brakujący towar i powoli coś tam strugam. Tylko w tym roku będzie więcej tych większych wobków...
Pesteczki podobne jak co roku, tylko te można w 2lżejsze kotwice jeszcze zbroić, ja wolę jedną ale mocniejszą :
No i taki wobek 42mm, co pierwotnie miał być konkursowym, ale wyszedł 2mm za długi, jak już drewno przyszło to coś innego na LF2015 zrobiłem... z tego wyszedł fajnie pracujący bezsterowiec, choć nacięcie do steru jest pod spodem przygotowane... :
Użytkownik *Hektor* edytował ten post 07 luty 2015 - 12:03
Napisano 07 luty 2015 - 14:04
Jak dla mnie są świetne
Któregoś Ci zabiorę jeśli spotkam Cię osobiście ;P
Napisano 08 luty 2015 - 21:18
Już po głosowaniu, to mogę wstawić moje klonki, upsss płoteczki bardziej wyszły :silly:
Jak im napakowałem ołowiu zrobiły się zbyt brzuchate... ale lotność i praca wyszła idealna jaką chciałem.
Od wielu lat mój ulubiony sposób wykonywania. Materiały: drewno lipowe, drut 0,6mm, ~5g ołowiu, żywice do zespolenia wszystkiego, folia alu, poliwęglan, podmalowane oko 3D, akryle i farbki drukarskie, poliuretan.
Napisano 08 luty 2015 - 22:51
Więcej fotek dokleję.
39mm:
Na filmiku zbytnio pracy nie widać, brak doświadczenia w nakręcaniu (mój pierwszy filmik z pracy), tylko stojącą czystą wodę miałem w pobliżu, kręcone 10letnim aparatem. Jeden urywek jak kręcę się w koło... inny jak stałem kilkanaście metrów od rzucającego kumpla i wobek koło mnie przepływał...
Praca mi się podoba i jestem pewien że będą łowiły.
I jeszcze cała gromadka:
Napisano 08 luty 2015 - 22:57
Czapki z głów
Bardzo FAJNE
Napisano 10 luty 2015 - 20:27
Jak struganie to naście/dziesiąta, jak rozkładam farbki na stole to na kilka dni, jak lakieruję to też z tydzień całą partię...
Przy okazji robienia ostatnich wobków, z jakiś starych struganek (korpusiki kilka lat leżą w kartonie i czasem kilka wyciągam...) powstało jeszcze takie potokowate coś. Kolorki jakiś odblask dostały, w rzeczywistości mają na bokach jasne z dołu i ciemny z góry ala "grzebienie" zachodzące na siebie...
I podobne kiełbikowate. Tutaj lepiej na zdjęciu wszystko widać, tylko ten na dole się rozświetlił:
Wtedy zdjęcia klonków robiłem i nie rozczulałem się nad pozostałymi, tylko po takim jednym zrobiłem.
Każda fotka w innym miejscu, a wszędzie jakieś porosty i mchy się zaszwędały
Użytkownik *Hektor* edytował ten post 10 luty 2015 - 20:34
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych