Od kilku lat zanosiłem się z zamiarem, aby napisać, a właściwie zebrać w jednym miejscu, swoją wiedzę o woblerach. I stało się. A że lubię mieć wszystko w jednym miejscu to stworzyłem dokument pdf. Jak już to zrobiłem, to pomyślałem, dlaczego nie mogę podzielić się tą wiedzą z innymi, zwłaszcza z początkującymi swoją zabawę z wykonywaniem woblerów. Zebrane myśli są opisane przez teoretyka, który nigdy samodzielnie nie wykonał woblera .
Praca podzielona jest na następujące rozdziały:
Wstęp
Budowa i prace woblera
Siły oddziałujące na wobler
Sposoby osiągania żądanej pracy woblera
Podsumowanie
Ze względu na wymagania tego portalu (pliki do 2 MB) podzieliłem swoje opracowanie na pięć części.
Starałem się tak napisać, aby treść była niezależna od metod wykonywania woblerów, materiałów, sposobów ozdabiania, rodzai stelaży itd. O tym można napisać niejedną książkę. Ja nie odważyłbym się.
Nie miałem też zamiaru wymądrzać się, ani tym bardziej nikogo obrazić. Prosiłbym też, aby nie wykonywać ewentualnych osobistych wycieczek w kierunku autora. Liczę, że paru forumowiczów przyłączy się, odważy aby to opracowanie rozszerzyć o kolejne doświadczenia, które zostały nieświadomie, z braku mojej wiedzy pominięte a są regułą podczas wykonywania woblerów.
Przepraszam za suchy, być może ciężkostrawny język, którym opisałem te wspaniałe, intrygujące przynęty, ale nie jestem dobrym gawędziarzem. Jeśli jest ktoś, kto mógłby ten tekst "ucywilizować" to proszę o pomoc. Tytuł jest być może zbyt infantylny, ale to przyszło mi do głowy. Inne propozycje nazwanie tego opracowania są wręcz pożądane.
Poniżej link do cz.1.
cz1.pdf 942,17 KB
1261 Ilość pobrań
A tutaj cz.2.
cz2.pdf 1,32 MB
1022 Ilość pobrań
Teraz kolej na cz.3.
cz3.pdf 860,2 KB
906 Ilość pobrań
Następna cz.4a.
cz4a.pdf 816,64 KB
814 Ilość pobrań