Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

OKUMA, DRAGON Bardzo dziwna historia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 12 marzec 2015 - 19:11

welnianych baranow jest chyba na tyle duzo, ze pan czesio nadal siedzi w wannie i nonszalancko testuje te czy inne wodery ... bez uszczerbku dla biznesu

Z tego co ptaszki ćwierkały przygoda w wannie odbiła sie nieprzyjemna czkawką.

Historia z ostatnich kilku dni chyba nawet Czesia przebija, ale o tym w osobny wątku niedługo.

• ...not here i krystiano1981r lubią to

#22 OFFLINE   ...not here

...not here

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 906 postów

Napisano 12 marzec 2015 - 19:57

Byl chyba kiedys taki watek " Nie polecam...." czy "Bubel" . Dobrze zeby zostal zeaktywowany lub stworzyc podobny a najlepiej caly dzial i tam sobie uzyc...i byc przestroga wlasnych doswiadczen dla innych.

#23 OFFLINE   pitt

pitt

Jadę na ryby ... na zawsze

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9353 postów

Napisano 12 marzec 2015 - 20:00

mowisz i masz http://jerkbait.pl/t...l= uwaga bubel  ale to tylko antidotum lokalne ;)

#24 OFFLINE   ...not here

...not here

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 906 postów

Napisano 12 marzec 2015 - 20:28

Pitt, odkopales dinozaura!!! Dzieki.

#25 OFFLINE   Pendergrast

Pendergrast

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 376 postów
  • LokalizacjaBusko-Zdrój

Napisano 13 marzec 2015 - 10:05

Najlepiej jak się okazuje, wyrazić swoje "niezadowolenie", tudzież złożyć "reklamację" na profilu Facebook. Z dokładnym opisem zajścia. Często duże firmy mniej kosztuje szybkie załatwienie tematu niż taki czarny PR. Broń Boże nie używaj agresji i wulgaryzmów. Rób PrtSc z postami, żeby w razie czego mieć jakieś dowody dla rzecznika praw konsumenta. W swoim poście zaznacz, że chcesz polubownie załatwić tą niezręczną sytuację, a w ostateczności będziesz zmuszony skierować zgłoszenie do w/w rzecznika. Nie pytaj skąd to wiem :P Przygotuj sobie najlepiej plik tekstowy z kopią swojego zażalenia, ponieważ kilka pierwszych reklamacji może zniknąć z ich profilu. Myślę, że wytrwałość w tym przypadku się opłaci.

A tu dla ułatwienia:

https://pl-pl.facebo...127306957305395

https://pl-pl.facebo...SklepTeamDragon

Pozdrawiam :)

Użytkownik Pendergrast edytował ten post 13 marzec 2015 - 10:07

#26 OFFLINE   Pendergrast

Pendergrast

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 376 postów
  • LokalizacjaBusko-Zdrój

Napisano 13 marzec 2015 - 10:12

A tu dla przykładu pozytywnie rozpatrzona reklamacja agrafek :)

Załączone pliki

#27 OFFLINE   motorhead1983

motorhead1983

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 150 postów
  • LokalizacjaZielona Góra
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Motowidełko

Napisano 13 marzec 2015 - 10:45

Pandergast, Hmm, pomysł na reklamację na pewno ciekawy i z tego co piszesz również skuteczny, ale ja nie mam profilu na facebooku i nie chcę zakładać. Poczekam do przyszłego tygodnia i wtedy zobaczę jak się sytuacja rozwinie. Jeśli trzeba będzie to trudno, założę tymczasowo "fejsa"

#28 OFFLINE   Pendergrast

Pendergrast

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 376 postów
  • LokalizacjaBusko-Zdrój

Napisano 13 marzec 2015 - 11:24

Nie zaszkodzi sprawdzić tego sposobu, napisz też do rzecznika.

Użytkownik Pendergrast edytował ten post 13 marzec 2015 - 11:25

#29 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

Nie doradzam na PW, dajcie mi spokój :D

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Be

Napisano 13 marzec 2015 - 12:16

Niestety serwis Dragona pozostawia wiele do życzenia. Przedstawiciel ok, sympatyczny człowiek. Zarząd to niestety porażka...

Reklamowany był (płatny serwis) kołowrotek znajomego. Nie działał hamulec, bo coś źle złożył no i kołowrotek poszedł do serwisu. Wrócił i ok, hamulec działa.... ale nie działa posuw szpuli który wcześniej działał  :blink: Znów serwis...

Na telefoniczne zgłoszenie połamanego TD i podaniu modelu serwisant od razu odpowiadał w którym miejscu strzelił. 100% skuteczności  :ph34r:

Kołowrotki Okumy są ok, ale z Dragona wyszliśmy praktycznie całkowicie jeśli chodzi o wędki i kołowrotki. Wiem, że każdy o to pyta i można tym handlować ale wolę jak klient kupi coś innego i ma spokój zamiast szarpania się i nerwów z Dragonem. Ryobi też były OK, ale jak dostajemy czasem kołowrotki kupione po 2009 roku na serwis czy coś to te nowsze są wręcz tragiczne w porównaniu do tych z lat wcześniejszych. Lepiej brać Ryobi (a niestety trzeba jeszcze je brać) od Kongera, gdyż serwis nie robi zazwyczaj problemów.

Jest co raz gorzej niestety....  :mellow:

#30 OFFLINE   LordG

LordG

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 108 postów

Napisano 17 marzec 2015 - 16:57

Ja na dniach nabyłem na allegro Ryobi Ecusima 3000. Nie podoba mi się szpula, od góry była lekko brudna, ma mikroskopijne 3 wgięcia na rancie, zmazane linie ozdobne ( zielone zaznaczenie) oraz co najlepsze ma stare napisy (czerwone zaznaczenie).

http://iv.pl/images/...52674910004.jpg

http://iv.pl/images/...71327919075.jpg

#31 OFFLINE   tomeksawyer

tomeksawyer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • LokalizacjaRadom
  • Imię:Tomek

Napisano 17 marzec 2015 - 21:40

czyli ewidentna używka...

#32 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów
  • Nazwisko:Borucki

Napisano 18 marzec 2015 - 00:43

To niedopuszczalne w tak wysokiej klasy kołowrotku, niezwłocznie należy wytoczyć proces Japończykowi który akurat tego dnia kontrolował wszystkie ecusimy zchodzące z linii produkcyjnej w Japońskiej fabryce Ryobi w Tokio.
  • Pawgas lubi to

#33 OFFLINE   motorhead1983

motorhead1983

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 150 postów
  • LokalizacjaZielona Góra
  • Nazwisko:Motowidełko

Napisano 20 marzec 2015 - 14:17

Mam informację od kolegi, który sprzedał mi tę Okumę, że był u niego przedstawiciel Dragona i zabrał ze sobą kołoworotek, więc wymienią mi na nowy. Krótko mówiąc jestem zadowolony. Fajnie z ich strony. Pozdrawiam.

#34 OFFLINE   Janusszr

Janusszr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1367 postów
  • LokalizacjaSuwałki
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Ja_to_ja

Napisano 13 kwiecień 2015 - 09:36

Ja mam taką podpowiedź dla ewentualnie niezadowolonych z produktów Dragona.

Jeżeli będą się stawiać, to wystarczy porównać wagę kołowrotka, wędki z danymi zawartymi w katalogu, z wagę rzeczywistą. Jestem w 200% pewien, że waga katalogowa kołowrotków, wędzisk jest przez Dragona zaniżana w celach marketingowych. Towar jest niezgodny z opisem, a więc niezgodny z umową......Wagę towaru możemy określić sami.

Może ktoś nie wytrzyma i zleci ekspertyzę dla rzeczoznawcy w związku z zaniżaniem (średnica), zawyżaniem (wytrzymałość) parametrów plecionek, żyłek Dragona. 

#35 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 13 kwiecień 2015 - 12:15

Może ktoś nie wytrzyma i zleci ekspertyzę dla rzeczoznawcy w związku z zaniżaniem (średnica), zawyżaniem (wytrzymałość) parametrów plecionek, żyłek Dragona. 

Musiałbyś się dowiedzieć jaka jest norma pomiarowa dla tego typu produktów podawana przez Dragona.

Dżakson kiedyś podawał tak:

"wyobrażona waga ryby jaką możemy na tą linkę wyholować" czy jakoś tak  :D Odnośnie linek SATORI.

#36 OFFLINE   granvorka

granvorka

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 13 kwiecień 2015 - 12:54

Pamiętam sytuację z tą Satori. Młodszy kuzyn dzwonił do mnie, że kupił żyłkę 0,16 do 10kg ;d potem okazało się, że był to wspomniany jaxon ;d

#37 OFFLINE   Janusszr

Janusszr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1367 postów
  • LokalizacjaSuwałki
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Ja_to_ja

Napisano 13 kwiecień 2015 - 15:15

Czy  przedstawiciel Jaxona od  linek satori był  trzeźwy, wypowiadając te znamienne słowa?

#38 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 13 kwiecień 2015 - 17:48

Myślę, że dżax nie ma przedstawicieli od linek, oddzielnych od pilkerów czy innych od wędek  :mellow:

#39 OFFLINE   Bootleg

Bootleg

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 658 postów
  • LokalizacjaNDM/Brodnickie

Napisano 13 kwiecień 2015 - 22:25

Używam w głównej mierze budżetowych kiji 100-300 zł , katowane intensywnie Skandynawia , rzeczny trolinng, Klasyczny spinning , zaczepy etc, nie mam z nimi problemów , nawet jakby coś sie z nimi stało - to raczej pozostanie żal sentymentalny , niz finansowy , ale nie sa to kije dragonowskie , napatrzyłem sie u kolegów , jak trzaskały składy - sporo ryb wyciągnęły - te moje budżetówki ;) , 

Z czystej ciekawości jakich to kol. używa budżetowych kijów, gdzie serwis rozumiem "nie olewa klienta"?

#40 OFFLINE   bigos

bigos

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 650 postów
  • LokalizacjaIrlandia

Napisano 14 kwiecień 2015 - 00:19

To co cieszy to zakładanie takich tematów.

Firmy jeszcze chyba nie do końca oswoiły się z ideą, ze lecenie sobie w siusiaki z klientem to krótka droga, szczególnie w czasach internetu.

Kuba, ja bym sie powstrzymywal od robienia nagonki na kogokolwiek w necie, nie majac pewnosci ze dal ciala. I to nie jest uwaga tylko do Twoich wypowiedzi, ale do wszystkich w podobnym tonie. Ciebie znam, wiec pisze przy Twojej. Przeciez kazdy moze sobie tutaj napisac co chce. Oskazyc kogokolwiek o cokolwiek i nikt z nas tego nie zweryfikuje. Ja nakrece dyskusje pod tytulem ,,Kuba jest wielbadem'', a Ty sie bedziesz tlumaczyl, ze nie jestes- po 30 wpisach, gdzie kazdy kolejny dorobi Ci wiekszy garb...To tak mniej wiecej dziala wedlug mnie. I nie jest OK. Cholera wie gdzie jest prawda i kto faktycznie majstrowal przy kolowrotku i nie mozna zakladac, ze kolega klamie, albo na bank pisze prawde. W necie mozna napisac wszystko. Faktem jest ze kolega kolowrotka w sklepie nie obejrzal i tak naprawde sam sobie strzelil w kolano, jesli ostatecznei wyszla z nim jakas draka. Frustracje mozna zrozumiec, ale ja na przyklad za swoje bledy zawsze sam place i trzymam przy tym gebe na klodke...I mysle, ze jest to wlasciwe podejscie do sprawy. I nie zebym robil za adwokata. Ale fakty sa takie, ze dzis trafia kogos tam taka dyskusja, a jutro mozet rafic kazdego z nas. O zasady chodzi. Kolowrotek mu wymienili dla swietego spokoju, ale jak wszyscy pojdziemy ta droga, to kazdy kazdego bedzi mogl o cos oskazyc i zamienimy sie w internetowych terrorystow.  Pozdro.

• Tarłoś, spinnluki i L3siU lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych