Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Kołowrotki Ryobi Zauber - prośba o opinie, uwagi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1482 odpowiedzi w tym temacie

#921 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

Nie doradzam na PW, dajcie mi spokój :D

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Be

Napisano 18 luty 2016 - 21:53

Ludzie którzy u mnie kupowali Zaubery to nastolatki co starsza posmarowała hajsem lub typowi "czytacze" neta. Tym drugim to często żona przychodziła i kupowała nazajutrz. I o dziwo nie było to przyjście i zakup tylko kilkudniowe podchody, jeżdżenie po mieście i porównywanie. Każdy, ale to każdy pytał o łożyska :D

Jakiś fenomen czy co... Marcyś, też tak masz?

#922 ONLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2004 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 18 luty 2016 - 21:56

Co niektórzy mają takie, ale głęboko pochowane w sejfach i czekają na lepsze czasy. A czasem można wystawić jako nowy za 2300 jak kolega Turka.

#923 OFFLINE   X.rut

X.rut

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 60 postów

Napisano 18 luty 2016 - 22:04

Nie ma większych beneficjentów forum jerkbait.pl niż Shimano, St Croix, Daiwa (kolejność nieprzypadkowa). Co z portfelem potrafi zrobić czytanie jerka przekonałem sie tej zimy, sadzać po lawinie ogłoszeń w ostatnim okresie w wielu domach trwa właśnie tuszowanie wydatków na nowy sprzęt, zamawianie przesyłek do pracy/kolegów itd... ;) najgorsze, ze jak sie człowiek naczyta o tych lżejszych sprężynach, szpulkach 10 g lżejszych to rozstrząsanie tych kwestii zajmuje więcej czasu niż samo łowienie.
Kończąc, tak aby napisać coś bardziej związanego z tematem - Zauber to przyzwoity kołowrotek do wędkowania. Do masturbacji bardziej nadają sie stare konstrukcje daiwy/shimano. Nawet łożyska Evo tutaj nic nie zmienią ;) sam miałem zaubera, potem kupiłem Stellę nie dlatego, ze mi dłużej posłuży ( oraz te inne stałe argumenty apologetów sprzętu z wyższej polki), a z ciekawości, dla szpanu i zaspokojenia rozbudzonego konsumpcjonizmu. Wejdzie nowa generacja stelli/existow to na forum zaroi sie od ogłoszeń sprzedaży modeli stl14 i exist 16. A i temat Stella'20 będzie miał 30stron zanim ktokolwiek w Polsce pokręci tym kolowrotkiem
  • Trout_spinn, granvorka i przemo_w lubią to

#924 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 18 luty 2016 - 22:08

Zapytaj użytkownika zaubera czy za 250 kupił by kolejnego zaubera czy mega okazyjnie TP za 5 dych więcej. Każdy wybierze TP by mieć coś droższego okazyjnie :D

#925 OFFLINE   Hunter_pike

Hunter_pike

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1852 postów
  • LokalizacjaSieradz
  • Imię:Przemo

Napisano 18 luty 2016 - 22:10

Kuba rocznik 98 to zabytek i nieładny wogóle. 

#926 ONLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2004 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 18 luty 2016 - 22:11

Nie ma większych beneficjentów forum jerkbait.pl niż Shimano, St Croix, Daiwa (kolejność nieprzypadkowa). Co z portfelem potrafi zrobić czytanie jerka przekonałem sie tej zimy, sadzać po lawinie ogłoszeń w ostatnim okresie w wielu domach trwa właśnie tuszowanie wydatków na nowy sprzęt, zamawianie przesyłek do pracy/kolegów itd... ;) najgorsze, ze jak sie człowiek naczyta o tych lżejszych sprężynach, szpulkach 10 g lżejszych to rozstrząsanie tych kwestii zajmuje więcej czasu niż samo łowienie.
Kończąc, tak aby napisać coś bardziej związanego z tematem - Zauber to przyzwoity kołowrotek do wędkowania. Do masturbacji bardziej nadają sie stare konstrukcje daiwy/shimano. Nawet łożyska Evo tutaj nic nie zmienią ;) sam miałem zaubera, potem kupiłem Stellę nie dlatego, ze mi dłużej posłuży ( oraz te inne stałe argumenty apologetów sprzętu z wyższej polki), a z ciekawości, dla szpanu i zaspokojenia rozbudzonego konsumpcjonizmu. Wejdzie nowa generacja stelli/existow to na forum zaroi sie od ogłoszeń sprzedaży modeli stl14 i exist 16. A i temat Stella'20 będzie miał 30stron zanim ktokolwiek w Polsce pokręci tym kolowrotkiem

Jeszcze się nie rozpocznie produkcja Stelli 20', a już na jerku będą ją polecać.

#927 ONLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 18 luty 2016 - 22:13

Kuba rocznik 98 to zabytek i nieładny wogóle.

Przemku , grzeszysz - nawróć się , jeszcze jest czas :)

Użytkownik Szymon82 edytował ten post 18 luty 2016 - 22:26

#928 OFFLINE   Marcyś

Marcyś

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 866 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 18 luty 2016 - 22:17

Ludzie którzy u mnie kupowali Zaubery to nastolatki co starsza posmarowała hajsem lub typowi "czytacze" neta. Tym drugim to często żona przychodziła i kupowała nazajutrz. I o dziwo nie było to przyjście i zakup tylko kilkudniowe podchody, jeżdżenie po mieście i porównywanie. Każdy, ale to każdy pytał o łożyska :D

Jakiś fenomen czy co... Marcyś, też tak masz?

Identyko mieliśmy. Ale teraz lecimy bez ryobi. Kto szuka i tak kupi 30zł taniej w necie. A jak brali to byli niezadowoleni :)

• Kamil_Be lubi to

#929 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 18 luty 2016 - 22:21

TP był przed chwila na giełdzie za 300 zł :-) kurde ale ilu chętnych . Chyba bede tylko na giełdzie siedział

#930 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 18 luty 2016 - 22:27

Wystaw nowego zaubera za tyle, nikt nie kupi. A na uszkodzonego TP kolejka chętnych :D

#931 ONLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 18 luty 2016 - 22:29

Wystaw nowego zaubera za tyle, nikt nie kupi. A na uszkodzonego TP kolejka chętnych :D

Wystaw byle kręcącego Zaubera za 1/4 ceny czyli około 60 zł to na forum wybuchną zamieszki :)

Użytkownik Szymon82 edytował ten post 18 luty 2016 - 22:30

#932 OFFLINE   Kamil_Be

Kamil_Be

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1459 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 18 luty 2016 - 22:34

Nie widziałem takiego jeszcze

#933 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 18 luty 2016 - 22:35

Nie widziałem takiego jeszcze

Czyli Zaubery sa na dozywocie skoro nikt nie sprzedaje he he he he :-)

#934 OFFLINE   Pluton

Pluton

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 116 postów
  • LokalizacjaKujawy
  • Imię:Sebastian

Napisano 18 luty 2016 - 22:38

TP z rocznika 2009 i 2011 to najbardziej poszukiwane i uznawane za jedne z najlepszych i najwytrzymalszych kreciolow w tej klasie, stad raczej poniżej 1000 nie uświadczysz. Mój egzemplarz poszedł niedawno na forum za "trochę" większa kwotę niz 1000 ;)

No to jest ze mnie niesamowity szczęściarz, gdyż te właśnie dwa modele w stanie "nówka fotelówka" ostatnio nabyłem  :D  :D  :D

A wracając do zaubera, jest to naprawdę przyzwoity kołowrotek. Dla wędkarzy, którzy nie mają porównania z nieco lepszym sprzętem faktycznie może się wydawać szczytem technologii, ale nim nie jest. Swojego ( model made in China) użytkowałem bardzo intensywnie przez cztery  lata i spokojnie spełniał swoje zadanie dając mi przy tym przyjemność z łowienia. Ba, przez ten czas nie myślałem nawet, żeby cokolwiek zmieniać.  Ale odkryłem Shimano i Daiwę ( głównie poprzez nadmierne czytywanie Jerkbaita :D ) i poznałem kolosalną ( oczywiście moim skromnym zdaniem) różnicę pomiędzy rzeczonym kołowrotkiem a kołowrotkami z  nawet nieco  wyższej półki. Jednak zdaję sobie sprawę, że gdyby nie było mnie stać na takie kołowrotki. pozostałbym pewnie przy zauberze i byłbym nadal szczęśliwy,że mam taki fajny i mocny  kołowrotek. 

• przemo_w lubi to

#935 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Borucki

Napisano 18 luty 2016 - 22:53

No to jest ze mnie niesamowity szczęściarz, gdyż te właśnie dwa modele w stanie "nówka fotelówka" ostatnio nabyłem  :D  :D  :D

A wracając do zaubera, jest to naprawdę przyzwoity kołowrotek. Dla wędkarzy, którzy nie mają porównania z nieco lepszym sprzętem faktycznie może się wydawać szczytem technologii, ale nim nie jest. Swojego ( model made in China) użytkowałem bardzo intensywnie przez cztery  lata i spokojnie spełniał swoje zadanie dając mi przy tym przyjemność z łowienia. Ba, przez ten czas nie myślałem nawet, żeby cokolwiek zmieniać.  Ale odkryłem Shimano i Daiwę ( głównie poprzez nadmierne czytywanie Jerkbaita :D ) i poznałem kolosalną ( oczywiście moim skromnym zdaniem) różnicę pomiędzy rzeczonym kołowrotkiem a kołowrotkami z  nawet nieco  wyższej półki. Jednak zdaję sobie sprawę, że gdyby nie było mnie stać na takie kołowrotki. pozostałbym pewnie przy zauberze i byłbym nadal szczęśliwy,że mam taki fajny i mocny  kołowrotek. 

bo wujek łukasz wie co dobre,  te dwa to były ostatnie nieśmigałki za jakie mogłem poręczyć :D ale wiesz ;) stella czeka u mnie jeszcze :D

#936 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 18 luty 2016 - 22:53

Kuba zadam ci pytanie bez zadnych ale to zadnych podtekstów: Nie planujesz przypadkiem zakupu nowego młynka?

#937 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 18 luty 2016 - 22:59

Pod spina nie. Mam juz to co chciałem i te mi wystarcza. Szukam jeszcze jednego lekkiego multika ;)

#938 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 18 luty 2016 - 23:04

Tak myślałem  :-) Gonimy króliczka cały czas.... a choroba zmieniła tylko kierunek :-)  Ciagła pogoń za nowoczesnością a gdzie w tym wszystkim czas na wędkowanie? Dziś Zauber, za rok Bio, za dwa Certate........tak to niestety wygląda. ....

A złoże sobie okonióweczke to juz na pare sezonów będe miał....mija sezon...kurde sprzedam zbuduje inną.......i tak wkółko... :-).

Użytkownik przemow edytował ten post 18 luty 2016 - 23:06

#939 OFFLINE   Persi

Persi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 119 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Jacek

Napisano 18 luty 2016 - 23:11

A nie lepiej mieć np jedna linię np. Ryobi  jak pisaliście szpule między kołowrotkami wymienne. Mam Ecushimę 300 i do niej dwie szpule . Dokupiłem Zaubera 4000 i  2000. Do tego 4000 nie muszę dokupywać zapasowych szpuli (sprawdziłem teraz - pasują). W poprzednich postach pytałem o możliwość plątania się plecionki ze szpuli ecushimy 3000 na Zauberze 4000. Jeśli nie będzie - to super. Wniosek się nasuwa - warto mieć jeden system i kilka młynków (np wielkości 3000 i 4000 Ryobi)  - 2 - 3 i do tego  5 czy 6 szpul i jesteśmy uzbrojeni nad wodę.

Jescze tylko pytanie: do wszystkich czy widzieliście szpule match do Zaubera 4000?

Użytkownik Persi edytował ten post 18 luty 2016 - 23:13

#940 OFFLINE   przemo_w

przemo_w

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2307 postów

Napisano 18 luty 2016 - 23:23

Od Red Arca bedzie pasowac mod 10401 match

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych