Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie
AUTORSKI

Galeria @pepe79

autorski-rb

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
73 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 post贸w
  • Imi臋:Krzysztof

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 07:04

Wreszcie jakie艣 konkretne w臋dki, a nie same wyka艂aczki UL do d艂ubania w z臋bach :) Styl ewidentnie m贸j, no mo偶e z wyj膮tkiem tego CD-ka ;) Szczeg贸lnie te Xzogi fajne, 7-ka na szczupaki?

Jakie mamy ryby, takie "wyka艂aczki" ;)

Swoj膮 drog膮 tak sobie ostatnio z Frikiem gadali艣my, 偶e z racji swojej masy i konstrukcji przelotki K powinny znale藕膰 zastosowanie raczej przy ci臋偶szym kalibrze w臋dzisk - i prosz臋... :)

Fajny asymetryk - mam przekonanie do takich kij贸w.

• olek520 i Dienekes lubi膮 to

#62 OFFLINE   Pumba

Pumba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2558 post贸w
  • LokalizacjaGdynia / Tobo艂owo
  • Imi臋:艁ukasz

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 07:14

Jakie mamy ryby, takie "wyka艂aczki" ;)

Swoj膮 drog膮 tak sobie ostatnio z Frikiem gadali艣my, 偶e z racji swojej masy i konstrukcji przelotki K powinny znale藕膰 zastosowanie raczej przy ci臋偶szym kalibrze w臋dzisk - i prosz臋... :)

Fajny asymetryk - mam przekonanie do takich kij贸w.

Ja po naszym lipcowym tripie te偶 :)

#63 OFFLINE   pepe_79

pepe_79

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 671 post贸w
  • LokalizacjaBe艂chat贸w
  • Imi臋:Pawe艂

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 07:59

Dok艂adnie, KW to masywna, mocna ramka. Do ci臋偶szego kalibru jak najbardziej.

#64 OFFLINE   pepe_79

pepe_79

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 671 post贸w
  • LokalizacjaBe艂chat贸w

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 10:32

A to taki m贸j pieszczoch :)

Xzoga Taka-U*F 60-150G

Ubrany w Fuji Alconite w ramkach MN i MNST SIC na szczycie.

Za艂膮czony plik  UF_12kg_1.jpg   28,93 KB   101 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  UF_12kg_2.jpg   40,39 KB   115 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  UF_12kg_3.JPG   41,53 KB   103 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  UF_12kg_4.jpg   33,9 KB   101 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  UF_12kg_5.jpg   35,66 KB   96 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  UF_12kg_6.jpg   35,07 KB   100 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  UF_12kg_7.jpg   35,5 KB   96 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  UF_12kg_8.jpg   31,64 KB   90 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  UF_12kg_9.jpg   34,83 KB   68 Ilo艣膰 pobra艅

• Dienekes lubi to

#65 OFFLINE   Kajtelek2

Kajtelek2

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1335 post贸w
  • LokalizacjaAluminiowe Miasto

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 12:19

Fajny styl , mi si臋 podoba :)

#66 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 post贸w

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 12:48

Styl, jak styl, spieprzy膰 mo偶na ka偶dy. Tu jest bardzo dobrze dobrany do klasy w臋dziska, kompozycja, wzajemny dob贸r element贸w jest 艣wietny, harmonijny, cho膰 mo偶e rear zrobi艂bym ciut kr贸tszy. Widz臋 te偶 znaczny post臋p w lakierowaniu: p艂aska omotka, r贸wna kraw臋d藕, ilo艣膰 lakieru adekwatna do mocy kija. Niekt贸re pracownie powinny mie膰 o czym my艣le膰 :)

BTW - jaki lakier?

I jeszcze jedno - tak mnie nasz艂o - tygrys rodem z Volkli Racetiger贸w :) X-zogo - nie id藕 t膮 drog膮, troch臋 oryginalno艣ci ;)

U偶ytkownik krzysiek edytowa艂 ten post 14 sierpie艅 2013 - 13:17

#67 ONLINE   ManieQ

ManieQ

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1336 post贸w
  • LokalizacjaB艂onie/k Wawy i oklice
  • Imi臋:Mariusz
  • Nazwisko:Wr贸bel

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 13:35

Pepe, jakiej d艂ugo艣ci jest fore??

Jest na czym oko zawiesi膰 :) 

#68 OFFLINE   pepe_79

pepe_79

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 671 post贸w
  • LokalizacjaBe艂chat贸w

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 13:44

Teraz wiem, 偶e nie czytanie, nie ogl膮danie i nie teoretyzowanie sprawia, 偶e post臋py zostaj膮 zauwa偶one. Tylko i wy艂膮cznie praktyka i ci臋偶ka praca :) Tegoroczna zima i wiosna sprzyja艂a temu...

W mi臋dzyczasie usprawni艂em te偶 troszk臋 warsztacik... co prawda ca艂y czas prowizorka, ale wa偶ne 偶e pomocne. Omotek ju偶 nie musz臋 nawija膰 kr臋c膮c palcami blank, a i r臋koje艣膰 jest na czym podszlifowa膰. Do lakierowania - opr贸cz p臋dzelka - wprowadzi艂em nowy element, a mianowicie... wyka艂aczk臋. Hah, niezwykle u偶ytkowe to narz臋dzie ;)

Lakier FlexCoat HB i nie mam dotychczas powod贸w 偶eby szuka膰 czego艣 innego.

@krzysiek, rear stosunkowo d艂ugi, ale s膮 ku temu powody. To kijek wybitnie do 艂owienia w pionie. Zale偶a艂o mi aby przy mocnym zaci臋ciu (mo偶e w ko艅cu kiedy艣 tego suma z艂owi臋 ;) ) dolnik idealnie trafia艂 pod pach臋. Przy ci臋偶kim 艂owieniu z 艂okcia czy nadgarstka za wiele si臋 nie podzia艂a...

Dzi臋ki Panowie za dobre s艂owo :)

#69 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 post贸w

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 13:56

Wyka艂aczka/ig艂a to narz膮dzie niezast膮pione. Mo偶na poprawi膰 kraw臋d藕, mo偶na zdj膮膰 nadmiar lakieru spod stopki, mo偶na doda膰 lakieru zar贸wno na omotk臋, jak i w ten ro偶ek mi臋dzy stopk膮 a kraw臋dzi膮, kt贸ry si臋 niedolakierowuje ;)  A jednak wprawna r臋ka p臋dzlem zrobi najw臋偶sz膮 kraw臋d藕 i basta :) Byle dobra膰 twardo艣膰 p臋dzla do g臋sto艣ci lakieru.

Polecam te偶 wszystkim bli偶sz膮 znajomo艣膰 z kawa艂kiem mi臋kkiego plastiku do "g艂adzenia" omotek.

Co do FC HB - za szybko 偶elowa艂 jak dla mnie i np. przy castach, gdzie mia艂em 20 omotek do trza艣ni臋cia na raz, zbyt odczuwa艂em presj臋 czasu. Poza tym - chyba mia艂 wi臋ksz膮 tendendcj臋 do klikania. Trudno mi to jednak potwierdzi膰 empirycznie, bo wraz ze mian膮 na ProKote, zwi臋kszy艂em te偶 dba艂o艣膰 o odt艂uszczenie element贸w, etc. PK ma za to wkurzaj膮c膮 cech臋 - mocno podcieka po zgi臋cie stopki...

Co do chwalenia - jest za co.

#70 OFFLINE   pepso

pepso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 883 post贸w
  • Lokalizacja艢l膮sk

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 13:57

I jeszcze jedno - tak mnie nasz艂o - tygrys rodem z Volkli Racetiger贸w :) X-zogo - nie id藕 t膮 drog膮, troch臋 oryginalno艣ci ;)

O tak, to pi臋kne i zab贸jczo skuteczne deseczki s膮 ;-) .

U偶ytkownik pepso edytowa艂 ten post 14 sierpie艅 2013 - 13:57

#71 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 post贸w

Napisano 14 sierpie艅 2013 - 14:00

Mam dwie pary, to tak mi si臋 skojarzy艂o ;)

#72 OFFLINE   pepe_79

pepe_79

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 671 post贸w
  • LokalizacjaBe艂chat贸w

Napisano 19 sierpie艅 2013 - 09:23

Xzoga Taka-G 66 5kg

Spirala na Fuji Alcontie LN i L z SIC'iem na szczycie. Ko艅c贸wka z wywa偶eniem, jednak przy Abu STX bez doci膮偶ania jest OK.

Za艂膮czony plik  TakaG_5kg_1.JPG   24,54 KB   62 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  TakaG_5kg_2.JPG   36,12 KB   69 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  TakaG_5kg_3.JPG   21,01 KB   63 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  TakaG_5kg_4.JPG   20,37 KB   67 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  TakaG_5kg_5.JPG   18,85 KB   69 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  TakaG_5kg_6.JPG   16,44 KB   68 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  TakaG_5kg_7.JPG   15,69 KB   67 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  TakaG_5kg_8.JPG   15,43 KB   66 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  TakaG_5kg_9.JPG   14,02 KB   55 Ilo艣膰 pobra艅

#73 OFFLINE   pepe_79

pepe_79

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 671 post贸w
  • LokalizacjaBe艂chat贸w

Napisano 18 marzec 2015 - 12:07

Niedawno pokazywa艂em fotki z wyginania go艂ych blank贸w (w w膮tku o blankach Xzoga) i oto taki dubel powsta艂...

2 x Xzoga Taka-G 75 / 16kg

Badylki pod multiki do metod stacjonarno-gruntowych-sumowych.

Ubrane na grubo: du偶e ga艂y, grube piany, uchwyty DPSH-22 i przeloty SIC w ramkach LC.

Jednym s艂owem 360gr 偶ywej wagi ;)

Za艂膮czony plik  opis.jpg   34,27 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  got1.jpg   31,44 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  got2.jpg   89,99 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  gotowe4.jpg   33,5 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  gotowe3.jpg   30,89 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  gotowe1.jpg   35,69 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  gotowe2.jpg   37,94 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  gotowe5.jpg   29,61 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅 Za艂膮czony plik  gotowe6.jpg   37,28 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅

• kogut, /adams/ i shavt lubi膮 to

#74 OFFLINE   Cpt. Lego

Cpt. Lego

Zaawansowany

• Tw贸rcy
  • PipPipPip
  • 922 post贸w
  • LokalizacjaKwidzyn
  • Imi臋:Marek

Napisano 21 marzec 2015 - 16:47

Fajne, a ja lubi臋 armatki.

R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: autorski, autorski-rb