ryudo - pijawy super. Zobaczysz, że coś się na nie skusi. Widzę, że z sarną też próbowałeś. No i tło na drugim zdjęciu ładne .
#61 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2018 - 20:26
- ryudo lubi to
#62 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2018 - 20:28
ezehiel - zawsze chwali się powrót do szkoły. Bić po łapach za wagary nie będziemy . Pierwsza pijawka udana. Mogłeś jakiś dubbing jeszcze przy koraliku dorzucić (pewnie coś by się znalazło w warsztacie).
Ta druga bliżej wzoru, ale dubbing dałeś między marabutem a jeżynką, a dajemy po jeżynce. Drobiazg. Do poprawienia.
Użytkownik Mirosław Pieślak edytował ten post 02 styczeń 2018 - 20:30
#63 OFFLINE
Napisano 02 styczeń 2018 - 22:47
Przepraszam.
Szukam czegoś po 2 lekcje.
Mam cienki dubbing do san juan ale czerwo.
#64 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2018 - 00:23
Pozwoliłem sobie na mały żart, no bo pijawka to to nie jest, ale taki mały puchowczyk, myślę, jak najbardziej ...
puchowczyk_1.jpg 35,2 KB 9 Ilość pobrań
puchowczyk_2.jpg 34,71 KB 9 Ilość pobrań
- Grzegorz78 i Forest-Natura lubią to
#65 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2018 - 02:20
- Pisarz.......ewski Piotr, Grzegorz78 i Forest-Natura lubią to
#66 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2018 - 12:45
janusz.walaszewski - pijawka jak najbardziej! Jeśli pijawka może być biała, żółta itp, to Twoja też pijawka
#67 OFFLINE
Napisano 03 styczeń 2018 - 13:10
janusz.walaszewski - pijawka jak najbardziej! Jeśli pijawka może być biała, żółta itp, to Twoja też pijawka
Pewnie tak, taka "baby leech" może ...
#68 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 14:06
Wrzucam swoje pijaweczki, w 2 wersjach, jedna bardziej odblaskowa i nawet testowana
Załączone pliki
- Pisarz.......ewski Piotr i Forest-Natura lubią to
#69 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 15:17
Znów kombinuję!!!
Załączone pliki
- Janusz Wałaszewski, sdd_, Grzegorz78 i 1 inna osoba lubią to
#70 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 16:06
Tak trochę intruderem zalatuje ale fajnie, fajnie ...
coś takiego "chodzi mi po głowie"
Użytkownik janusz.walaszewski edytował ten post 04 styczeń 2018 - 16:08
- Pisarz.......ewski Piotr i Forest-Natura lubią to
#71 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 19:27
fishfighter - pijawki dobre, ale ze wzorem ze szkółki wspólnego mają tylko trochę. Rzuć okiem na wzór - haczyk jigowy, a tułów? - w naszym wzorze brak, dajemy marabuta wysoko, tuż przy koraliku, dokładamy flash i jeżynkę, potem pierścionek z dubbingu. Marabut w zadanym wzorze stanowi równocześnie skrzydełko i ogonek.
#72 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 19:27
pisarz - oj kombinujesz. Ale jeśli fantazji i czasu przy imadle starcza, to czemu nie?
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#73 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 19:28
janusz.walaszewski - to ściągaj z głowy (niech tam nie chodzi) i siadaj do imadła . A efekty wstaw w tym wątku.
#74 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 23:31
janusz.walaszewski - to ściągaj z głowy (niech tam nie chodzi) i siadaj do imadła . A efekty wstaw w tym wątku.
Zatem efekty poniżej ...
puchowiec.jpg 43,15 KB 8 Ilość pobrań
i sposób na wykorzystanie resztek, "nimfka" z resztek piórka marabuta, kawałka złotego drucika, odrobiny duubingu, mosiężnej główki 3 mm i haczyka #12; przeznaczenie na "mój" zbiornik z prawie stojącą wodą
z resztek.jpg 39,29 KB 8 Ilość pobrań
- sdd_, Pisarz.......ewski Piotr, Grzegorz78 i 2 innych osób lubią to
#75 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 23:38
Janusz , piękna muszka.
Ten marabut [struś] , to wdzięczny materiał , można uzyskać fajny efekt.
- Janusz Wałaszewski lubi to
#76 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2018 - 23:51
Janusz , piękna muszka.
Ten marabut [struś] , to wdzięczny materiał , można uzyskać fajny efekt.
Dzięki Piotr, w samozachwyt nie wpadam , to pierwsza taka mucha, którą ukręciłem. I już mam następne pomysły, dla przykładu; tą ze zdjęcia ukręcić na "shanku" i dać hak na lince i byłby prawie intruder. Marabuta można by trochę podeprzeć, ale generalnie myślę, że nie ma co za wiele kombinować bo można przedobrzyć, szczególnie z ilością materiału. Niewątpliwie jest to jakiś punkt wyjścia do kolejnych kombinacji ...
#77 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2018 - 11:16
janusz.walaszewski - marabutowy intruder jak najbardziej - mam kilka takich w pudełku. Z moich obserwacji wynika, że często ryby w holu lepiej siedzą na takim krótkim, niedużym haczyku, niż na streamerowej dwójce, z której sporo ryb spada.
A nimfka z resztek - super. Zawsze lubię takie "coś z niczego", bo potrafią powstać ciekawe i skuteczne wzory. Bez nadmiaru kombinacji i doktoryzowania się nad materiałami.
#78 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2018 - 13:44
Cześć Wszystkim,
Pierwsza zrobiona w pośpiechu i oczywiście czegoś brakuje, crystal flash gdzieś się zapodział Druga już poprawiona i wszystko jest. Może nie do końca według wzorca ale może i taka coś złowi
Załączone pliki
- remek, Janusz Wałaszewski, ryudo i 3 innych osób lubią to
#79 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2018 - 18:57
Dryzd - pijawki piękne. Złowi i jedna i druga!
Nie mam się do czego doczepić i nie będę szukał na siłę .
Tak trzymaj!
- Dryzd lubi to
#80 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2018 - 17:30
Halo, halo - podsyłać pijawki kto jeszcze nie wstawił! Nie lenić się! Wiązać!
- Grzegorz78 lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: step-by-step
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych