Czyli to co na wyświetlaczu aku się liczy.... To jeszcze lepiej...U.mnie.na.echo.tez.przeklamuje 0.7v
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 31 lipiec 2018 - 06:23
Czyli to co na wyświetlaczu aku się liczy.... To jeszcze lepiej...U.mnie.na.echo.tez.przeklamuje 0.7v
Napisano 07 sierpień 2018 - 20:03
Witam ponownie,jak obiecalem tak robie,dziele sie doświadczeniem.Otóż wreszcie znalazlem czas na konkretne plywanie i przetestowanie mojego aku lifpo4 80Ah które zakupilem od naszego forumowicza.Znalazlem w końcu caly dzień który mogłem poświęcić na pływanie i z testów mi wyszło 9h plywania w spokojnym trolu i pokonany dystans 28km oraz czasami używanie kotwicy jak znalazłem fajne miejsce.Po calym dniu pływania zostało mi 25proc pojemności akumulatora z czego jestem bardzo zadowolony.Nowe aku przerosło moje oczekiwania,jestem naprawde zadowolony,polecam.Pozdrawiam was,Mietek.
Ps.Dodam jeszcze że mój ponton to Maweric 330D a silnik to Osapian 55
Napisano 07 sierpień 2018 - 20:19
Ech, żeby to jeszcze dało się jakoś łatwo ładować ze spaliny.
Spoko Panowie,zamierzam rozkminic ten temat.Niebawem (po wyplacie)zamierzam kupic regulator zeby mozna bylo podlaczyc tego typu aku pod spaline i cieszyc sie w pelni kosmiczna technologia.Oczywiscie jak najbardziej podziele sie z kolegami z forum spostrzezeniami i wynikiem testow,pozdro
Napisano 07 sierpień 2018 - 20:19
Ja dziś na swoim spirit 1.0 zrobiłem 10km trola. Z 8 kresek 6 zostało:) never ever Pb.
Rafał jak kupisz i uruchomisz to przynęt A zobaczyć na żywo ten regulator
Użytkownik siarq edytował ten post 07 sierpień 2018 - 20:21
Napisano 08 sierpień 2018 - 11:08
Dodam jeszcze że mój ponton to Maweric 330D a silnik to Osapian 55
Silnik z maximizerem czy bez?
Napisano 08 sierpień 2018 - 14:53
Ja dziś na swoim spirit 1.0 zrobiłem 10km trola. Z 8 kresek 6 zostało:) never ever Pb.
Rafał jak kupisz i uruchomisz to przynęt A zobaczyć na żywo ten regulator
Spoko Adam dam znac,jak coś to przyjezdzaj zrobimy pomiary,testy,itp bo ty jestes mocny w tym temacie no i masz profesjonalny sprzet jak cos
Napisano 08 sierpień 2018 - 16:04
Bo łódkę mam na marinie, a z ładowaniem ze spaliny to by była hybryda praktycznie. Nie chcę mi się targać aku do domu, a mam trochę obawy co do zostawiania ładowarki na łódce na noc, bo mgła jest naprawdę niezła.Psułek ale po co ? Skoro przez cały dzień pływania prawie nie do zarżnięcia jest taka bateria ? Wieczorem pod ładowarkę i na rano gotowe.
Ja mam Winstona 160Ah 24V + Haswinga 2HP na semperze 440 (łączna masa blisko 500kg) i po raz pierwszy ładuję akumulatory raz na 3 dni -pływam codzienie po 4-8h i nie cackam się z poborem prądu (30-45A). Gdyby tylko Haswing nie wykańczał mnie hałasem..
Napisano 08 sierpień 2018 - 19:52
Napisano 22 sierpień 2018 - 16:30
Dzisiaj zrobilem testy 2szt spietych rownolegle . Obciazenie 150A, spadek napiecia 1V
Napisano 25 sierpień 2018 - 17:48
Witam ponownie,wlasnie wczoraj przyszla do mnie przetwornica do ładowania akumulatorów.Niebawem moje LIFEPO4 80Ah bedzie ładowane już ze spaliny na łodzi.Teraz to wszystko poskręcać do kupy i na testy,pozdro
Napisano 25 sierpień 2018 - 19:29
Napisano 25 sierpień 2018 - 20:22
Jaka cena tego regulatora ??
Napisano 25 sierpień 2018 - 20:36
Bólu nie ma,koszt 230zl do przelkniecia a prototyp instalacji juz powstaje
Napisano 26 sierpień 2018 - 12:29
Czy będziesz podlaczal do tego:Bólu nie ma,koszt 230zl do przelkniecia a prototyp instalacji juz powstaje
Napisano 26 sierpień 2018 - 13:32
Jakie są przeciwwskazania połączenie szeregowego w celu uzyskania np. 24V.
Załóżmy że będę je rozpinał i ładował każdy oddzielnie.
Napisano 26 sierpień 2018 - 13:39
Piotr, bms-y są charakterystyczne dla 12V i prądu określonego dla ogniwa. Musiałbyś mieć 3 bms y wpinane jakoś: po jednym 12v na aku i 24v dla szeregu.
Napisano 26 sierpień 2018 - 13:48
Czy będziesz podlaczal do tego:
- elektryczny starter silnika
- inne obciazenie (echo, silnik elektryczny itp.)
Jak tak, to w jak?
Wysłane z mojego SM-G870F przy użyciu Tapatalka
Tak bede podłaczal starter do silnika ale docelowo z kostki 7-9Ah do ktorej bedzie szlo ladowanie z silnika,natomiast reszta prądu popłynie już dalej przez regulator do lifepo4 który bedzie zasilał cały bajzel na łodzi tj.echo,wciągarka,oświetlenie,zasilanie modułu 3d,silnik elektryczny.Nie chce mi sie grzebac pod czapa w silniku i wyprowadzac tylko przewód ładowania z niego,takie rozwiązanie jak zrobiłem jest poprostu najprostsze dla normalnego zjadacza chleba i nie generujace wiekszych kosztow przy rozbudowywaniu takiej instalacji.
Użytkownik rafalc edytował ten post 26 sierpień 2018 - 13:52
Napisano 26 sierpień 2018 - 13:59
"Kostka 7-9Ah" - nie czaje, czy mógłbyś wyjasnic / rozrysowac schemat?Tak bede podłaczal starter do silnika ale docelowo z kostki 7-9Ah do ktorej bedzie szlo ladowanie z silnika,natomiast reszta prądu popłynie już dalej przez regulator do lifepo4 który bedzie zasilał cały bajzel na łodzi tj.echo,wciągarka,oświetlenie,zasilanie modułu 3d,silnik elektryczny.Nie chce mi sie grzebac pod czapa w silniku i wyprowadzac tylko przewód ładowania z niego,takie rozwiązanie jak zrobiłem jest poprostu najprostsze dla normalnego zjadacza chleba i nie generujace wiekszych kosztow przy rozbudowywaniu takiej instalacji.
Napisano 26 sierpień 2018 - 14:05
Napisano 26 sierpień 2018 - 14:44
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych