Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Sezon podlodowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
991 odpowiedzi w tym temacie

#881 OFFLINE   bartek

bartek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 219 postów

Napisano 04 luty 2023 - 20:56

Nie ma się czym podniecać. Na konkretnych łowiskach , to jest dużych jeziorach kolejny rok nie da się wejść. Zimy nie ma i nie będzie. Dno.

#882 OFFLINE   golsyl

golsyl

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • LokalizacjaStockholm
  • Imię:Michał

Napisano 04 luty 2023 - 21:10

jaki rejon kraju 

Stockholm .Małe miejskie jeziorko ,na dużych za cienki lód .

• michal6564 lubi to

#883 OFFLINE   brzoza

brzoza

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 436 postów

Napisano 07 luty 2023 - 12:09

W sobotę w Wielkopolsce na niektóre jeziorka da się pewnie wejść. U mnie dwie ostatnie noce było -8, -9 stopni a już w niedzielę mocno się zdziwiłem jak pojechałem chwile porzucać i wróciłem do domu bo jeziora stanęły z racji bezwietrznej pogody.

• Bartek1989 lubi to

#884 OFFLINE   digger

digger

Forumowicz

• PATRON
  • PipPip
  • 151 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Mendyk

Napisano 07 luty 2023 - 14:55

Może na północy WLKP tak, ale w centrum mamy do minus 5 w nocy i lekki plus w dzień, w sobotę ma już być 6 stopni i deszcz,u siebie marnie to widzę. Na szczęście byłem kilka razy podczas grudniowego epizodu mrozowego😅

#885 OFFLINE   vako

vako

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1430 postów
  • LokalizacjaLoża Szyderców
  • Imię:Mariusz

Napisano 09 luty 2023 - 13:51

U mnie na jeziorze 5-7cm. czekam na więcej. 

Załączone pliki

Użytkownik vako edytował ten post 09 luty 2023 - 13:52

#886 OFFLINE   MarcinMal

MarcinMal

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 249 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 09 luty 2023 - 21:36

U mnie na jeziorze 5-7cm. czekam na więcej.

Rokola?
  • vako i cyprys19 lubią to

#887 OFFLINE   bartuch5473

bartuch5473

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 postów
  • LokalizacjaZamość
  • Imię:Bartłomiej

Napisano 10 luty 2023 - 23:42

Rozpoznanie zrobilem dwa dni temu. Bylo 7cm lodu. Dzis sie zdecydowalem wejsc. Bylo 8-9cm. Na poczatku zbiornika lod szary i srzelajacy. W dalszej partii bylo czarno i szkliscie. Zbiornik bardzo podparzany. Bran bardzo malo bo az trzy przez 3godziny lowienia. Wyjalem palczaka i takiego 23-25. Zdjeciowa ryba oparla mi sie balansowka o krawedz przerebla i spadla. Noc na plusie wiec jutrzejszy dzien pod duzym znakiem zapytania. Jak rozpusci cieniutka warstwe sniegu na lodzie to nie wejde. Nie bedzie widac odparzen.

𒆜𒆜𒆜քɛʀƈɦքʊռӄɛʀʐ 𒆜𒆜𒆜

#888 OFFLINE   jogger1

jogger1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 177 postów
  • Lokalizacjamazowieckie
  • Imię:Konrad
  • Nazwisko:Grabowski

Napisano 12 luty 2023 - 19:14

Szkotowo - brań sporo ale drobnica. Pojedyncze większe u nielicznych . Grubość lodu 6-7 cm. Chwilami trzeszczał aż ciśnienie bardziej podnosił niż moja była lady…

Załączone pliki

Użytkownik jogger1 edytował ten post 12 luty 2023 - 19:21

#889 OFFLINE   Gelson

Gelson

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 23 postów

Napisano 12 luty 2023 - 21:31

Odważnie..

#890 OFFLINE   jogger1

jogger1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 177 postów
  • Lokalizacjamazowieckie
  • Imię:Konrad
  • Nazwisko:Grabowski

Napisano 12 luty 2023 - 21:47

Szczerze to głupota ale człowieka ciągnie - „ lubi to robotę’

#891 OFFLINE   Kosa

Kosa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 postów

Napisano 12 luty 2023 - 23:24

Głupota to też wsiadać do samochodu, codziennie tylu ludzi ginie.....Najlepiej to się pozamykajcie w 4 ścianach poobkładajcie materacami i tak czekajcie spokojnie na śmierć. Jogger oczywiście bez urazy :) 

Użytkownik Kosa edytował ten post 12 luty 2023 - 23:32

• hi-lo i Byniek lubią to

#892 OFFLINE   bartek

bartek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 219 postów

Napisano 13 luty 2023 - 19:02

Głupota to też wsiadać do samochodu, codziennie tylu ludzi ginie.....Najlepiej to się pozamykajcie w 4 ścianach poobkładajcie materacami i tak czekajcie spokojnie na śmierć. Jogger oczywiście bez urazy :)

Słabe porównanie. Jak wsiądziesz do samochodu i jedziesz zgodnie z przepisami to jest ok, jak pójdziesz na lód 10 cm plus to jest ok. Ale jak jedziesz samochodem w terenie zabudowanym 100km/h plus albo wchodzisz na lód 5cm to jesteś idiotą i świadomie narażasz na śmierć siebie i innych.

#893 OFFLINE   Kosa

Kosa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 postów

Napisano 13 luty 2023 - 23:42

Polemizował bym bo z lodu łowię od dziecka, a będzie to już przeszło 20 lat. Twoje doświadczenie jakie jest w tym sposobie wędkowania ?

Widzę, że łatwo przychodzi ci wyzywanie kogoś od idiotów. 

Nikogo nie ciągnę ze sobą na lód bo większość to takie marudy jak ty.

Mi wystarczy linka przywiązana do drzewa i kombinezon żeby czuć się bezpiecznie, a ty jak chcesz siedź dalej przed monitorem i narzekaj, że nie ma zimy. Pozdrawiam i bez odbioru bo mamy inny punkt widzenia w tym temacie i do porozumienia nie dojdziemy. 

Użytkownik Kosa edytował ten post 14 luty 2023 - 00:11

• robert0304 i hi-lo lubią to

#894 OFFLINE   rózgaś

rózgaś

Znowu....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1135 postów

Napisano 22 luty 2023 - 10:05

Jak to w życiu najwięcej do powiedzenia mają ci co nie mają o przedmiotowej sprawie pojęcia. Próbowałem kiedyś załamać na wodzie za kolano lód do 4cm. Może deko mniej. Skakanie 90kg nie dało rady. Dopiero rzucana kilka razy trelinka zaczęła go dziurawic. 6cm można biegać z całej siły. Kombinezon lina i kolce. I świat nie jest taki okrutny jak w necie. Houk

Użytkownik rózgaś edytował ten post 22 luty 2023 - 10:07

#895 OFFLINE   Damiano

Damiano

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 323 postów
  • LokalizacjaOpolskie

Napisano 22 luty 2023 - 11:52

Może jak jest cała tafla to trzyma👍 ale jak zrobisz kilka otworów to już przestaje być kolorowo😳

Użytkownik Damiano edytował ten post 22 luty 2023 - 11:53

• kornik1978 lubi to

#896 OFFLINE   Gelson

Gelson

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 23 postów

Napisano 22 luty 2023 - 22:12

Jak to w życiu najwięcej do powiedzenia mają ci co nie mają o przedmiotowej sprawie pojęcia. Próbowałem kiedyś załamać na wodzie za kolano lód do 4cm. Może deko mniej. Skakanie 90kg nie dało rady. Dopiero rzucana kilka razy trelinka zaczęła go dziurawic. 6cm można biegać z całej siły. Kombinezon lina i kolce. I świat nie jest taki okrutny jak w necie. Houk

Sorry ale, może oprócz tego kombinezonu i kolców, reszta twojego komentarza to debilizm i oby jak najmniej osób brało te informacje na poważnie. Bieganie po lodzie 6cm.. szczególnie w głąb jeziora :) bo wszędzie lód jest jak stal idealnie równy i mocny, a ludzie co topią się to na pewno na cieńszym. Zaskoczę cię, lód 40cm grubości potrafi przy odpowiednim naprężeniu załamać się czego raz w życiu byłem świadkiem.

#897 OFFLINE   Damiano

Damiano

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 323 postów
  • LokalizacjaOpolskie

Napisano 23 luty 2023 - 07:46

Nawet jeśli mam kombinezon i kolce, to idę na ryby dla przyjemności a nie cały czas myśleć czy wrócę do domu suchy czy mokry i tak to jest najbardziej optymistyczny scenariusz. Każdy jest dorosły i decyduje o sobie, ale później to rodzina zadaje sobie pytanie czemu to zrobił, przecież taki był rozsądny.

#898 OFFLINE   Kosa

Kosa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 postów

Napisano 23 luty 2023 - 10:09

Nawet jeśli mam kombinezon i kolce, to idę na ryby dla przyjemności a nie cały czas myśleć czy wrócę do domu suchy czy mokry i tak to jest najbardziej optymistyczny scenariusz. Każdy jest dorosły i decyduje o sobie, ale później to rodzina zadaje sobie pytanie czemu to zrobił, przecież taki był rozsądny.

Rozumiem, że w deszczu też nie wędkujesz ? 

#899 OFFLINE   Damiano

Damiano

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 323 postów
  • LokalizacjaOpolskie

Napisano 23 luty 2023 - 19:54

Co ma deszcz do kompania się w lodowatym przeręblu
  • Artech i wobler129 lubią to

#900 OFFLINE   Kosa

Kosa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 postów

Napisano 24 luty 2023 - 11:26

Niewiele ale napisałeś że rozmyślasz czy wrócisz suchy czy mokry to pomyślałem, że jesteś z cukru i w deszczu też nie łowisz. Każdy ma swój rozum, proste masz cykora to nie wchodzisz na lód tym bardziej jak nie masz zabezpieczeń, a jak wiesz, że dasz sobie radę to łowisz. Każdy decyduje za siebie. Dalsza sprzeczkę uważam za bezsensowną więc tutaj zakończę. Pozdrawiam. 

• robert0304 i rózgaś lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych