Kuba - rozwiń proszę każdą z wersji - choćby w kilku zdaniach. Będzie to natchnieniem dla szkółkowiczów w dalszych poszukiwaniach i doskonaleniu umiejętności. A wiem, że lubisz Deceivery i łowisz na nie dużo częściej ode mnie.
Każdy z nich jest tak naprawde bardziej stylem wiązania niż typowym wzorem.
Flatwing to deceiver z ogonem wykonanym z dwóch lub trzech położonych płasko długich piór siodłowych. Górne skrzydło jest często dość długie i stosuje się długie promienie z pawia jako grzbiet. Posiada bardziej wydłużoną sylwetkę i ogon idealnie pracuje nawet przy najwolniejszym prowadzeniu
rock-island-flatwingsssss.jpg 94,58 KB 13 Ilość pobrań
Sloppy droppy to podobny wzór, gdzie ogon na podbudowie z bucktaila jest wykonany z trzech piór siodłowych - jedno długie, dwa krótsze, gdzie długie położone jest poziomo a krótsze po bokach. Skrzydło z bucktaila jest zrobione 2-3 warstwy dając możliwość mieszania kolorów.
sony c905 026.jpg 54,36 KB 11 Ilość pobrań
I na końcu hollow fly - jest to styl wiązania, w oryginale jest to deceiver ze skrzydłem położonym do przodu, i wygiętym do tyłu. Umożliwia stwworzenie bardzo obfitych, przestrzennych much z małej ilości materiałów i lekkich.
296230_10150302498872714_600482713_7678617_1708217813_n1.jpg 53,2 KB 11 Ilość pobrań
Mimo ze muchy wydają się być zupełnie różne, to geny z deceivera posiada każda