po co się brać za takie rzeczy , nie mając BLADEGO POJĘCIA !!! co się tak naprawdę robi ????
a jak inaczej chcesz się nauczyć jak to zrobić?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 październik 2019 - 15:22
po co się brać za takie rzeczy , nie mając BLADEGO POJĘCIA !!! co się tak naprawdę robi ????
a jak inaczej chcesz się nauczyć jak to zrobić?
Napisano 20 październik 2019 - 15:51
Na początek trzeba poczytać , dowiedzieć się jak i z czego buduje się blanki .... a dopiero ....
... tu widać na odwrót sprawa postawiona , skoro skrobie się "oplot" którego nie ma i nigdy nie było w tym blanku ...
Mnie uczono , aby najpierw zasięgnąć trochę teorii, potem pytania, podpatrzeć, a dopiero praktyka ...
... choć jak średnia krajowa wskazuje, najpierw się bierzemy za robotę , a gdy coś spieprzymy dopiero czytamy instrukcje ...
Napisano 20 październik 2019 - 17:12
Nie tak strasznie to idzie Oskrobałem dzisiaj dwuskład muchowy w około 2,5 godzinki i to ze zdjęciem rękojeści i uchwytu No i był kawałek w dodatkowym oplocie, jak widać Wyszło bardzo dobrze, wędka cała i gotowa do malowania i zbrojeniaNo I jest dylemat,skrobac nie skrobac.. Szczerze mowiac to bardzo chcial bym usunac wszystko z tego blanku.
Wstawianie nowych przelotek w stary spacing w ogole mi sie nie podoba.Chyba zaryzykuje, bedzie dlugie i powolne skrobanie.
Napisano 21 październik 2019 - 14:46
... skrobać, skrobać .... za chwilę kupisz sobie NOWY i będzie git ...
Na początek trzeba poczytać , dowiedzieć się jak i z czego buduje się blanki .... a dopiero ....
... tu widać na odwrót sprawa postawiona , skoro skrobie się "oplot" którego nie ma i nigdy nie było w tym blanku ...
Mnie uczono , aby najpierw zasięgnąć trochę teorii, potem pytania, podpatrzeć, a dopiero praktyka ...
... choć jak średnia krajowa wskazuje, najpierw się bierzemy za robotę , a gdy coś spieprzymy dopiero czytamy instrukcje …
Napisano 21 październik 2019 - 15:39
Nie tak strasznie to idzie Oskrobałem dzisiaj dwuskład muchowy w około 2,5 godzinki i to ze zdjęciem rękojeści i uchwytu No i był kawałek w dodatkowym oplocie, jak widać Wyszło bardzo dobrze, wędka cała i gotowa do malowania i zbrojenia
IMG_20191020_180447.jpg
Alek_Art wczoraj przeprowadzilem caly zabieg w podobnym czasie do twojego, teraz czekam az lakier wyschnie i jade dalej
Napisano 21 październik 2019 - 16:59
... skoro tak wszystko wiemy i mamy taką ogromną wiedzę oraz jak się okazuje i praktykę .... to po co te "oczywiste" pytania na "HELP DESKU" ???
... z mojej strony tyle ... przepraszam za swoją skromną osobę która zwróciła uwagę ... oświadczam , że już nigdy nie będę ...
Użytkownik miramar69 edytował ten post 21 październik 2019 - 17:21
Napisano 21 październik 2019 - 19:06
Napisano 21 październik 2019 - 20:37
... nie obrażam się na dzieci ...
Napisano 21 październik 2019 - 22:35
Snieg spadl w PL?
Napisano 22 październik 2019 - 12:08
... skoro tak wszystko wiemy i mamy taką ogromną wiedzę oraz jak się okazuje i praktykę .... to po co te "oczywiste" pytania na "HELP DESKU" ???
... z mojej strony tyle ... przepraszam za swoją skromną osobę która zwróciła uwagę ... oświadczam , że już nigdy nie będę ...
Czytanie w myslach czy jak…
Prosze mi pokazac,gdzie ja niby wspomnialem o swojej OGROMNEJ wiedzy czy tez OCZYWISTOSCI czegokolwiek w tym, czy nawet, w jakimkolwiek innym temacie..?
NIE WYDAJE MNIE SIE...
Nie przepraszaj za zwracanie uwag (sa bardzo przydatne i potrzebne w kazdym temacie) lecz za styl, w jakim to robisz...
Rowniez koncze,nie chce za kazdym razem tlumaczyc sie z czegos czego nawet nie napisalem, bez sensu..
milego dnia.
Napisano 22 październik 2019 - 12:32
Dobra, czas skonczyc to Panowie. Wracamy do tematu.
Napisano 18 grudzień 2019 - 11:42
Napisano 18 grudzień 2019 - 13:09
myslę, że spokojnie możesz to zeszlifować... problem w tym, żebyś nie zeszlifował za dużo:) bez odpowiednich maszyn robisz to "na oko" i niekoniecznie równo:(
poczytaj też sobie to:
http://jerkbait.pl/p...dkarzem-ro-r319
ciebie interesuje:
"Etap 6 – szlifowanie blanku (na tym etapie pozbywamy się charakterystycznych śladów – bruzd po celofanie na powierzchni blanku)"
Napisano 18 grudzień 2019 - 15:38
Napisano 18 grudzień 2019 - 15:45
o maszyny pytaj p. Krzyska:)
ja bym szlifował do momentu kiedy prawie nie widać spirali... "prawie" jest tu kluczowe - masz oznaczenie , że jeszcze jest dobrze:)
Napisano 18 grudzień 2019 - 18:06
Użytkownik trout master edytował ten post 18 grudzień 2019 - 18:09
Napisano 18 grudzień 2019 - 20:08
jak oskrobiesz to masz nadal spiralę i wchodzisz w wegiel...
ja swoją najpierw oskrobałem, a później tylko wyrównywałem papierem... nie jestem całkiem pewny, ale pył był chyba prawie od poczatku czarny... w moim przypadku chodziło o zeszlifowanie rzeczywistego oplotu (było jakieś 25cm), a spiralkę równałem przy okazji...
nie boisz się, że z jednej strony papier wejdzie w węgiel, a z drugiej nadal sciera lakier? ja bym wszystko robił ręcznie... bezpieczniej:)
Użytkownik czarny1 edytował ten post 18 grudzień 2019 - 20:23
Napisano 18 grudzień 2019 - 20:34
Napisano 18 grudzień 2019 - 20:53
jeśli masz prawie milimetr ścianki to spokojnie można szlifować jak ścianka "papierowa" to bałbym się nawet skrobać...
niekoniecznie masz racje z ta wyciekajacą żywicą... wydaje mi się, że mata mieknie podczas wypalania... i pewnie przynajmniej częściowo może wypełniać wolne miejsce pod taśmą...
na 100% mozesz bez wiekszego ryzyka oskrobać z lakieru i lekko przeszlifowac - jak będzie czarny pył to będziesz wiedział na czym stoisz:)
Napisano 18 grudzień 2019 - 21:12
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych