Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Produkty muchowe Traper

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
870 odpowiedzi w tym temacie

#501 OFFLINE   zeralda

zeralda

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 395 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 styczeń 2021 - 10:11

A żółte? Miałem takie (nie pomnę modelu) i mimo opisu że mają polaryzację, przedstawiciel mnie uświadomił, że akurat te jej nie mają. Wylądowały w koszu...
A certyfikaty? Żyłki i plecionki też je mają ;)

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka
  • trout master lubi to

#502 OFFLINE   Grzegorz G.

Grzegorz G.

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 164 postów
  • Imię:Grzegorz
  • Nazwisko:G.

Napisano 04 styczeń 2021 - 10:54

A żółte? Miałem takie (nie pomnę modelu) i mimo opisu że mają polaryzację, przedstawiciel mnie uświadomił, że akurat te jej nie mają. Wylądowały w koszu...
A certyfikaty? Żyłki i plecionki też je mają ;)

Chejt to nie opinia. Uwielbiam takie bajki, nietrzymające składu. ,,przedstawiciel uświadomił, że nie mają  ;)  to, po co kupowałeś  :huh:. Wylądowały w koszu  :D  Dzięki, jak najbardziej za opinię. Pozdrawiam! 

#503 OFFLINE   Forest-Natura

Forest-Natura

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1338 postów
  • LokalizacjaŚląsk
  • Imię:Ziemowit
  • Nazwisko:Nowakowski

Napisano 04 styczeń 2021 - 11:04

Witam.

Arek ale że przez ścianę nie było nic widać czy jak ?  :D

Słuchajta Pany ... ja tam optykiem nie jestem, ale jak sobie kupowałem za 30 zł żółte okulary polaryzacyjne na wieczór i pochmurne dni, to z pełną świadomością że polaryzacja ma jakieś tam stopnie i te moje mają pierwszy stopień polaryzacji, a nie czwarty jak w kosmiczych goglach instruktora narciarskiego na stoku ...

Nawet w hipermarketach na wyprzedaży, nie spotkałem jeszcze okularów ze znaczkiem "polarized", które nie były by faktycznie "polaryzujące" - to łatwo zawsze sprawdzić na naklejkach-testach umieszczonych na wieszakach z okularami, albo po prostu oglądając ekran telefonu komórkowego.

Tyle że trzeba mieć świadomość że taka polaryzacja może być różna w zależności od samej kolorystyki okularów i może mieć też różne wartości (stopnie)  temat był już tyle razy wałkowany na wszelkich forach muchowych i to przez muszkarzy zajmujących się okularami zawodo, że to aż wstyd czytać takie sfrustrowane opinie ... muchy w nosach macie czy nie załapaliście się na szczepienie poza kolejnością ... ? ...  :rolleyes:  :D

Pozdrawiam.

Użytkownik Forest-Natura edytował ten post 04 styczeń 2021 - 11:27

• Grzegorz G. lubi to

#504 OFFLINE   venom_666

venom_666

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1865 postów
  • LokalizacjaRypin
  • Imię:Marian
  • Nazwisko:Stępniewski

Napisano 04 styczeń 2021 - 14:47

Wszystko fajnie, tylko po co sie kłócicie?? Jeśli Arek pisze że sprawdził i nie było, to mu wierzę. Nie przekładam tego jednak na wszystkie modele, czy cała daną serię. Może bublowaty egzemplarz?? Zdarza się przy wyrywkowej kontroli jakości, bo nie da się każdego egzeplarza...

Ja w swoim zyciu spotkałem sie juz z wieloma "niemozliwymi" przypadkami, np. moje pierwsze polaroidy były żółte - idealnie rozjaśniały wczesnym rankiem i późnym popołudniem. Były szklane (mimo iż Jaxon) i miały polaryzację na poziomie którego nie spotkałem dotąd. Eliminowały niemalże wszystkie odblaski od wody. Pamietam że miały pod innym kątem niż obecne "uniwersalne" ustawioną siatkę polaryzującą. Nie tłumiły bocznego światla jak to się dzieje obecnie, natomiast na wprost - patrzyłem na wodę jakby jej nie było. Żadnych odbić, żadnych odblasków. Ćzyli jednak da się...

#505 OFFLINE   trout master

trout master

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4493 postów
  • LokalizacjaRZ
  • Imię:Arko

Napisano 04 styczeń 2021 - 17:39

Forest.

Moze masz racje. Ja starej daty jestem. Sprawdzanie to patrzenie na inny "szkło" i obracanie o 90st do pełnego zaciemnienia. A że nie było to wg mnie nie było polaryzacji. Nawet na oryginalnych okularach Polariod które w etui miały "naklejkę" do testów nic się nie zmieniało. Kolor "szkieł" był bursztyn czy jakiś brąz.
Może i była taka jak piszesz czyli niewidoczna dla niefachowca wiec nie wiem. Może był to wadliwy egzemplarz jak pisze Venom. Znajoma na dwa inne modele które mogę wymienić i twierdzi że super widzi. Ja jej nie sprawdzałem.
Skoro test przez pełne (lub jakiekolwiek) zaciemnienie jest złym testem to za mało wiem. Visiony które mam już drugą parę (pierwsza popłynęła z wodą ;( ) mimo tego że żółte, po przekręceniu ciemnieją na czarno na całej powierzchni "szkieł".

Nie neguję produktów Trapera tylko pisze o tych, które źle wypadły nie tylko w mojej ocenie. Nie wnikam też czy to pojedyncze egzemplarze czy nie.

Na razisko. :)
  • venom_666 i Forest-Natura lubią to

#506 OFFLINE   zeralda

zeralda

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 395 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 styczeń 2021 - 20:44

Chejt to nie opinia. Uwielbiam takie bajki, nietrzymające składu. ,,przedstawiciel uświadomił, że nie mają ;) to, po co kupowałeś :huh:. Wylądowały w koszu :D Dzięki, jak najbardziej za opinię. Pozdrawiam!

Kupiłem, zwiedziony "januszowym" opisem jakoby miały polaryzację. Napisałem na jakimś forum na Fejsie o gównianej jakości szkieł trapera i odezwał się przedstawiciel firmy oznajmiając, że żółte nie mają polaryzacji. Żeby nie było, mam kamizelkę Trapera i jest bardzo dobra. Szkoda, że nie wszystkie towary tej firmy trzymają poziom.

#507 OFFLINE   Stonka

Stonka

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaPiaseczno
  • Imię:T
  • Nazwisko:S

Napisano 04 styczeń 2021 - 22:23

Dzięki za rozwinięcie dyskusji.
Może jeszcze jakieś opinie o konkretnych modelach od ich użytkowników?

#508 ONLINE   jachu

jachu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1115 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Skowron

Napisano 05 styczeń 2021 - 11:26

Nie znam na wędkarskiej i ogólnie - optyce. Jeśli chodzi o żółte szkła, to służą nam podczas porannego i wieczornego łowienia, kiedy nie bardzo jest co polaryzować. W takich warunkach nieco rozjaśniają obraz, ja przynajmniej tak to odbieram i do tego zwykle są zalecane. Chociaż nie można wykluczyć, że efekt rozjaśniania może też być skutkiem polaryzacji. Ale czy w takich warunkach polaryzacja jest najważniejsza?

Problem na tyle skomplikowany, że doradzanie komuś na zasadzie-mnie się sprawdził jakiś model firmy X raczej nie wchodzi w rachubę. Po przeczytaniu wątku Kolegi Wiktora z Gdańska (Okulary polaryzacyjne z korekcją) ja bym przynajmniej nie odważył się doradzać komuś w takiej sprawie. 

#509 OFFLINE   Kacper.K

Kacper.K

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2133 postów
  • LokalizacjaSzczecin/Lębork

Napisano 11 styczeń 2021 - 13:19

Pod choinkę dostałem spodnie z primaloftem - Traper Jukon. Od początku sezonu używam i dają super komfort termiczny. Wąskie nogawki, ściągacze na kostkach z rzepem, więc przy wkładaniu do śpiochów spodnie nie podnoszą się. Wcześniej mimo bielizny i polaru nie było takiego komfortu. Przy chodzeniu nie krępują ruchów. Ciekawe jak długo wytrzymają, szczególnie obawiam się okolic kroku, co by się nie rozerwały. Na razie nic się nie dzieje. Dam znać za rok jak z wytrzymałością.

#510 OFFLINE   ryba7

ryba7

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 343 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 11 styczeń 2021 - 14:04

Kupiłem spodnie Trapera ale model Alaska, po kilku wypadach napiszę kilka słów jak się sprawują.

Użytkownik ryba7 edytował ten post 11 styczeń 2021 - 14:04

• Grzegorz G. lubi to

#511 OFFLINE   Grzegorz G.

Grzegorz G.

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 164 postów

Napisano 11 styczeń 2021 - 19:43

Pod choinkę dostałem spodnie z primaloftem - Traper Jukon. Od początku sezonu używam i dają super komfort termiczny. Wąskie nogawki, ściągacze na kostkach z rzepem, więc przy wkładaniu do śpiochów spodnie nie podnoszą się. Wcześniej mimo bielizny i polaru nie było takiego komfortu. Przy chodzeniu nie krępują ruchów. Ciekawe jak długo wytrzymają, szczególnie obawiam się okolic kroku, co by się nie rozerwały. Na razie nic się nie dzieje. Dam znać za rok jak z wytrzymałością.

Jukon wersja 60 gram. Fajne spodnie.  Ja akurat używam dopiero od marca. Natomiast późna jesień, zima i wczesna wiosna, nieco lepiej spisuje się model  Alaska, o którym pisze kolega Ryba 7. 133 gramy Primaloftu naprawdę robi robotę. Co do Jukonów jeżeli masz dobrze dobrany rozmiar, nie powinno być problemu ze szwami. Używałem w sezonie 2020, były nawet ze mną w Norwegii, nic złego z nimi nie wydarzyło się.  Jeżeli chodzi w ogólnie o podkład i docieplenie pod śpiochy, ostatnimi czasy Primaloft zrewolucjonizował ten temat.  Coraz więcej ludzi użytkuje i dostrzega jego mega moc. Naprawdę jest ciepło.... Pozdrawiam. 

#512 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 616 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 12 styczeń 2021 - 15:33

Zaciekawiliście mnie tymi spodniami. Rozumiem ze idea jest taka: Jakas bielizna termo, potem te spodnie a nie koniec spiochy?

#513 OFFLINE   ryba7

ryba7

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 343 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 12 styczeń 2021 - 17:10

Taki jest plan, jak nie będzie tęgich mrozów pierwsze testy 01.02 ;)

#514 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Mateusz

Napisano 12 styczeń 2021 - 17:42

Rozmiarówki  odnośnie tych spodni z Primaloft szukam i nie mogę znaleźć . Nie ukrywam , że mnie interesują  ;)

• ASAPfishing lubi to

#515 OFFLINE   Grzegorz G.

Grzegorz G.

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 164 postów

Napisano 12 styczeń 2021 - 19:51

Rozmiarówki  odnośnie tych spodni z Primaloft szukam i nie mogę znaleźć . Nie ukrywam , że mnie interesują  ;)

Zerknij do katalogu strona 48-49. https://issuu.com/ma...dEHAo6T8pF9PRAQ

Rozmiarówka jest rozpisana na dwa modele. Co do dokładnych wymiarów rozmiarówki to trzyma standardy europejskie. Np. rozmiar M to jakieś 160-176 cm wysokości, przy wadze 70-75 kg. Do tego w obu modelach jest regulacja w pasie, jaki i w nogawce. Pozdr.   

• gulf lubi to

#516 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze

Napisano 12 styczeń 2021 - 21:32

Łatwiej bylo by jednak gdyby podane były wymiary w cm konkretnie do rozmiaru . Ale jakoś to ogarnę  ;)

• Grzegorz G. lubi to

#517 OFFLINE   Kacper.K

Kacper.K

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 2133 postów
  • LokalizacjaSzczecin/Lębork

Napisano 26 styczeń 2021 - 20:23

No i wykrakałem, spodnie się rozerwały po 4 wyjazdach od wewnątrz na szwach w kolanach, najprawdopodobniej podczas wsiadania do auta. Dziś dałem do zszycia, dodatkowo poprosiłem o wzmocnienie przeszyć w kroku.
Mam nadzieję, że po poprawkach krawcowej trochę posłużą bo użytkowo są bardzo fajne.

#518 OFFLINE   przemek531

przemek531

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 31 styczeń 2021 - 23:29

Witam, z okazji 40 urodzin żona kazała kupić sobie wreszcie spodniobuty a nie tylko oglądać w internecie. Pokazałem jej simmsy za 3k na co ona mówi że jak będę miał 100 urodziny to mi prezydent miasta takie kupi (autentyk). A teraz do rzeczy waham się miedzy traperami texas a vision atom, kilkanaście wyjść w sezonie na San. Prosiłbym o opinię kogoś kto ma/miał w/w portki trapera.

#519 OFFLINE   Forest-Natura

Forest-Natura

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1338 postów
  • LokalizacjaŚląsk
  • Imię:Ziemowit
  • Nazwisko:Nowakowski

Napisano 01 luty 2021 - 08:06

Witam.

Całe dzieciństwo przelatałem w "texasach" ... ale to o Odrę chodzi a nie o San ... sentyment jakiś jest.

Taki mały off topic  :D  ;)

Pozdrawiam.

• trout master lubi to

#520 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze

Napisano 01 luty 2021 - 20:43

Czy Traper ma w ofercie ocieplacz pod gacie, bez rękawów, jednoczęściowy, uszyty z primaloft?
  • Maciek Rożniata lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych