Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Akwarystyka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
451 odpowiedzi w tym temacie

#261 ONLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 13 marzec 2021 - 10:04

Wanna 200cm i oświetlone tylko jedną lampą 150, która zdecydowanie wystarcza i o dziwo doświetla boki, choć brakuje jej pół metra długości. Moc 62W i około 8tys lumenów, spore możliwości barwy światła, 9 programów i każdy można ściemnić, sterowanie jednym przyciskiem dotykowym. Jakość światła zdecydowanie bije na głowę T8 czy T5, nie ustępuje dobrym HQI, sama intensywność jest bardzo przyjemna i nie robi efektu lampy błyskowej. Lepiej położyć ją na szybkach nakrywowych, ma 8mm grubości ale przycisk sterujący jest zamontowany z boku od góry i trzeba mieć do niego dostęp.

#262 OFFLINE   drakmen

drakmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 366 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Bartek

Napisano 13 marzec 2021 - 11:12

Wanna 200cm i oświetlone tylko jedną lampą 150, która zdecydowanie wystarcza i o dziwo doświetla boki, choć brakuje jej pół metra długości. Moc 62W i około 8tys lumenów, spore możliwości barwy światła, 9 programów i każdy można ściemnić, sterowanie jednym przyciskiem dotykowym. Jakość światła zdecydowanie bije na głowę T8 czy T5, nie ustępuje dobrym HQI, sama intensywność jest bardzo przyjemna i nie robi efektu lampy błyskowej. Lepiej położyć ją na szybkach nakrywowych, ma 8mm grubości ale przycisk sterujący jest zamontowany z boku od góry i trzeba mieć do niego dostęp.

Dzięki za wyczerpujące info. Zapomniałem o jeszcze jednej, kluczowej dla mnie rzeczy. Da się to podpiąć pod wyłącznik czasowy? Chodzi mi, czy włączy się o zaprogramowanej godzinie?
Czyli na baniak 150, wystarczy auled 120?

Użytkownik drakmen edytował ten post 13 marzec 2021 - 11:14

#263 ONLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 13 marzec 2021 - 11:16

Nie włączy się za pomocą włącznika czasowego gdyż całe sterowanie obsługuje jeden przycisk. Na 150cm szkła wystarczy model 120.

#264 OFFLINE   drakmen

drakmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 366 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 13 marzec 2021 - 11:41

Nie włączy się za pomocą włącznika czasowego gdyż całe sterowanie obsługuje jeden przycisk. Na 150cm szkła wystarczy model 120.

No i du...a! Już się cieszyłem, że znalazłem 😕. Niestety czasowe włączanie i wyłączanie to warunek konieczny.

A może koledzy coś innego godnego polecenia spełniającego mój warunek?

#265 Guest_szkutnik_*

Guest_szkutnik_*
  • Guests

Napisano 13 marzec 2021 - 12:16

Czyli nie da się ustawić czas włączenia/świecenia lampy? Czy może się da ale z poziomu lampy?

#266 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 13 marzec 2021 - 13:45

Nie da się

#267 ONLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 13 marzec 2021 - 18:58

Najprościej do pokrywy wsadzić led tuby

#268 Guest_szkutnik_*

Guest_szkutnik_*
  • Guests

Napisano 14 marzec 2021 - 09:39

No to fatalnie z tą lampą, przez tą właściwość belka staje się praktycznie bezużyteczna ( chyba że dla emeryta który nie wychodzi z domu). Szkoda bo cena atrakcyjna o ma dodatkowo diody niebieskie i czerwone.

• Sylwek1981 lubi to

#269 ONLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2039 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 14 marzec 2021 - 10:08

Czy ta pampa jest podłączana do gniazdka? Jeśli tak to czy nie można za parę złotych kupić sam wyłącznik czasowy podłączany między gniazdkiem a lampą?
Pierwszy przykład z brzegu: https://allegro.pl/o...pBoCN3sQAvD_BwE

Użytkownik coma edytował ten post 14 marzec 2021 - 10:08

#270 OFFLINE   thug

thug

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1121 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 14 marzec 2021 - 11:52

Myślę, że nic z tego. Nie miałem tej lampy, ale zakładam, że nie da się jej zostawić z włącznikiem w pozycji "włączona". Każdorazowe odcięcie prądu powoduje, że lampa (włącznik ) jest w pozycji "0".

#271 OFFLINE   drakmen

drakmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 366 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 14 marzec 2021 - 14:36

No to fatalnie z tą lampą, przez tą właściwość belka staje się praktycznie bezużyteczna ( chyba że dla emeryta który nie wychodzi z domu). Szkoda bo cena atrakcyjna o ma dodatkowo diody niebieskie i czerwone.

No dokładnie. Aż mi się wierzyć nie chce, że producent tego nie przewidział. Strzał w kolano normalnie!

#272 Guest_szkutnik_*

Guest_szkutnik_*
  • Guests

Napisano 14 marzec 2021 - 18:13

Napisałem pytanie do sprzedawcy tej lampy I otrzymałem odpowiedź:
"lampę można podłączyć pod włącznik czasowy, przy ponownym włączeniu lampa włączy się na tym samym trybie świecenia na którym została wyłączona."

#273 OFFLINE   drakmen

drakmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 366 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 14 marzec 2021 - 19:38

Napisałem pytanie do sprzedawcy tej lampy I otrzymałem odpowiedź:
"lampę można podłączyć pod włącznik czasowy, przy ponownym włączeniu lampa włączy się na tym samym trybie świecenia na którym została wyłączona."

No to mamy sprzeczne informacje.
Kolego @guciolucky, masz może jakiś wyłącznik czasowy? Dasz radę w wolnej chwili to sprawdzić?

#274 OFFLINE   md30

md30

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 178 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:C&R

Napisano 14 marzec 2021 - 20:12

No to mamy sprzeczne informacje.
Kolego @guciolucky, masz może jakiś wyłącznik czasowy? Dasz radę w wolnej chwili to sprawdzić?

Nie prościej wyciągnąć na chwilę wtyczkę z gniazdka i włożyć ponownie?

• drakmen lubi to

#275 OFFLINE   drakmen

drakmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 366 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 14 marzec 2021 - 21:21

Nie prościej wyciągnąć na chwilę wtyczkę z gniazdka i włożyć ponownie?

...no w sumie🙄...proszę w takim razie o taki "manewr"🙂

#276 OFFLINE   drakmen

drakmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 366 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 15 marzec 2021 - 13:23

https://www.bazazoo....et-p-22684.html

Dzwoniłem do tego sklepu. Ani max white, ani wersji color nie da się podłączyć pod żaden wyłącznik czasowy.
Będzie nowa wersja tych lamp z taką możliwością. Dostawa do ww sprzedawcy maj-czerwiec.

#277 Guest_szkutnik_*

Guest_szkutnik_*
  • Guests

Napisano 15 marzec 2021 - 15:58

No to zobaczymy, moja zamówiona jak mnie P. sprzedawca w konia zrobił to lampa idzie z powrotem do sprzedawcy.

#278 OFFLINE   drakmen

drakmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 366 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 15 marzec 2021 - 16:08

No to zobaczymy, moja zamówiona jak mnie P. sprzedawca w konia zrobił to lampa idzie z powrotem do sprzedawcy.

Daj znać jak przyjdzie. Oby moje źródło się pomyliło.

#279 OFFLINE   AdrianMa

AdrianMa

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaNakło nad Notecią
  • Imię:Adrian

Napisano 16 marzec 2021 - 19:48

W moim nowo założonym baniaku powstał pewniem problem. Akwa ma około trzech tygodni i na korzeniu oraz na roślinach i filtrze jest taki jakby śluz/nalot. O tyle ile z filtra i korzenia da rade to czyścić to z roślinami jest ciężko i obawiam się że może je to uśmiercić. Robiłem podstawowe badania wody to wszystko w normie. Jedyny nawóz jaki daje to carbo, nie mam podłączonego CO2.Jedyne ryby jakie są wpuszczone to otoski 2szt z nadzieją że coś pomogą lecz niestety nie ma widocznych efektów. Może któryś z kolegów coś zaradzi.

Załączone pliki

#280 OFFLINE   md30

md30

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 178 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:C&R

Napisano 16 marzec 2021 - 22:06

Akwarium widocznie jeszcze nie dojrzało, jeżeli parametry wody tak jak piszesz masz w porządku. Nawozy dla roślin jakieś dajesz? Bo jeżeli nie to, rośliny umierają z głodu a w zamian rozwijają się inne niechciane i mniej wymagające paskudztwa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych