Aliexpress - sprzęt muchowy, materiały, narzędzia
#361 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2023 - 17:38
#362 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2023 - 07:37
Ostatnio odkupilem od goscia na FF kurtke Simmsa. Taki ortalionik do schowania do kieszeni. Nazywa sie to Simms Waypoints Jacket tylko poprzedni model. Nic wielkiego, ale w 99% oryginal. Wczoraj w domu sprawdzilem uchwyt suwaka. I ma identyczne logo do tej chinskiej. Logo jest malutkie (moze 2-3mm) wyczuwalne pod palcem. Zdjecia raczej nie uda mi sie zrobic (nie moim telefonem , Ci co mnie znaja, wiedza czemu). Ale znalazlem zdjecie w ktorym widac dokladnie to logo
Troche powiekszylem i wstawilem obrazek do siebie na strone. To fragment zdjecia kurtki Simms Guide Classic Jacket. U mnie jest identyczne logo ale na samym uchwycie.Nie mam tych ciagadel tylko sam uchwyt jest wiekszy z w ksztalcie tej koncowki. Na tej ortalionowej kurtce tez nie mam ciagadel tylko sam zamek z doczepiona ta czarna koncowka z logiem.
Użytkownik pawelz edytował ten post 11 sierpień 2023 - 07:39
#363 OFFLINE
Napisano 11 sierpień 2023 - 17:53
Załączone pliki
#364 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2023 - 19:53
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#365 OFFLINE
Napisano 21 styczeń 2024 - 22:19
znalezione w sieci: "Proces wytwarzania wysokiej klasy wędek węglowych. Niesamowita koreańska fabryka wędek"
https://youtu.be/T7E...pG9c0891u54R5ck
#366 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2024 - 11:02
Znacie może jakąś alli- alternatywę dla Monomastera?
WitamTo nie jest z Alli..
Moje wykonanie /projekt
Sprawdzone-używane od wielu lat
Kłaniam się Marian
Załączone pliki
- adiz1, Sławek Oppeln Bronikowski, Maciek Rożniata i 6 innych osób lubią to
#367 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2024 - 09:01
Ma ktoś może do polecenia haczyki do głowek jigowych z cienkiego drutu? Nie musi być koniecznie aliexpress.
Do tej pory robiłem głowki wolframowe z haczyków od Bogdana Gawlika ale są one ze zbyt grubego drutu.
#368 OFFLINE
Napisano 06 październik 2024 - 19:37
Załączone pliki
#369 OFFLINE
Napisano 06 październik 2024 - 21:22
Hej, z czego to wykonałeś?Znacie może jakąś alli- alternatywę dla Monomastera?
Witam
To nie jest z Alli..
Moje wykonanie /projekt
Sprawdzone-używane od wielu lat
Kłaniam się Marian
#370 OFFLINE
Napisano 07 październik 2024 - 09:47
Witam
Białe opakowanie po kliszy fotograficznej
Różowe to lokówka do włosów
Niebieskie zakrętka od butelki pepsi - chyba
Pomarańczowa linka to przykład jak to działa
Kłaniam się Marian
- Maciek Rożniata, Pisarz.......ewski Piotr i Przemek_M lubią to
#371 OFFLINE
Napisano 12 październik 2024 - 19:18
Możecie polecić jakieś haczyki muchowe z aliexpress.
#372 OFFLINE
#373 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2024 - 09:19
A potem płacz,że haczyk się złamał albo wyprostował pod rybą życia.Na haczykach nie warto oszczędzać.
- Sławek Oppeln Bronikowski, Marszal, Paweł Bugajski i 3 innych osób lubią to
#374 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2024 - 00:04
No to może nie jest to dobre miejsce , ale jak już zostały wywołane do tablicy haczyki to polecicie /polecisz jakieś ? raczej nie chce drogich , bo dopiero raczkuje w kręceniu much .
#375 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2024 - 14:17
- Sławek Oppeln Bronikowski, Marszal, Jack__Daniels i 2 innych osób lubią to
#376 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2024 - 15:05
Jeżeli znowu mnie atakujesz - to wodę mam niedaleko. Ubrania wybieram najgorsze z mozliwych i już kilka razy prawie zostałem pobity za ,,niegodny ubiór" - jak nie masz SIMMS-a, Hardiego to obskakujesz...Zresztą na moich oczach dwóch wędkarzy zostało odwiezionych do szpitala R-ką naprawdę mocno skatowanych ( szukałem informacji o tym w Internecie ,,dziadki" pewnie zamiotły sprawę pod dywan) - co było powodem: strój i zajęcie miejsca ,,prawilnym wędkarzom". Omijam inna kwestię ,że taki prawilny wędkarz ze sprzętem przy sobie na jakieś 20/30 tys. beretuje wszystko co leci , ale wszystkim mówi jaki to obrońca ryb i No killowiec.
A co haków to jak pisałem pierwsze pewnie nie wyjdą chce kupić tylko popróbować kręcenia -jak zaczną wychodzić to kupie lepsze.
- Przemek_M lubi to
#377 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2024 - 17:28
A teraz konstruktywnie 😀. Do łowienia naszych, polskich ryb mam trochę much ukręconych na haczykach sygnowanych przez Trapera i Akitę. Kosztują 10-12 PLN za opakowanie 25 sztuk. Na nasze potokowce-lipienie-klenie dają radę.
#378 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2024 - 17:30
To jest właśnie fenomen który nieustannie mnie zaskakuje. Wydajemy kupę kasy na sprzet, ubrania, paliwo, koszty wyjazdów, a potem chcemy zaoszczędzić dosłownie promil wszystkich kosztów na haku albo przyponie, a przecież jest to zasadniczo najważniejszy element, który jeżeli zawiedzie to całe te nasze koszty i wyrzeczenia można potłuc o kant dupy. Naprawdę nie oszczędzajmy na tych elementach, bo to po prostu głupie
Witam.
To nie jest głupie ... po prostu rynek przyzwyczaił nas do tego że wszystko co ma przedrostek "fly-" jest często parokrotnie droższe od tych samych rzeczy przeznaczonych do innych rodzajów wędkarstwa. I właśnie materiały przyponowe oraz haki są tu dobitnym tego przykładem. Rynek flajfiszingowy jest po prostu przepakowywaczem ogromnej ilości żyłek, fluorokarbonów i haczyków, które obrendowane na nowo i opatrzone nazwą "fly fishing", cudownym sposobem zyskują na wartości nawet 4-5 krotnie
Więc nie dziw się że zwłąszcza początkujacy wędkarze muchowi często szukają rzeczy identycznych lub podobnych ale dużo tańszych.
Pozdrawiam.
- Przemek_M lubi to
#379 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2024 - 18:01
A teraz konstruktywnie . Do łowienia naszych, polskich ryb mam trochę much ukręconych na haczykach sygnowanych przez Trapera i Akitę. Kosztują 10-12 PLN za opakowanie 25 sztuk. Na nasze potokowce-lipienie-klenie dają radę.
No i to jest odpowiedź ! I serdecznie za nią dziękuje. Myślałem o tych hakach i je prawdopodobnie kupie. Ewentualnie rozważam firmę Hanak (nie znam firmy FD ). Moje pytanie wzięło się stąd ,że pytając ludzi to według nich : nawet Hanaki to badziewie , podobnie jak Mustad (kiedyś podobno był dobry) , Varivas, Soldarini a Traper i Akita to szczególnie - najtańsze co jest coś warte to Ahrex ale to i tak są badziewne.
No to jak już jesteśmy w temacie to jeszcze musze zdobyć główki i lametę ołowianą.
Z tego co widzę to nie opłaca się sprowadzać lamety ołowianej z Chin -ceny nawet niższe w Polskim sklepie. No chyba ,,ze ktoś ma linka z naprawdę dobrymi cenami.
Ale potrzebuje porady co do zakupu główek wolframowych ew. mosiężnych. Kupował cos takiego zależy mnie raczej na tych większych rozmiarach i by były naprawdę ciężkie.
Użytkownik Wolti edytował ten post 16 listopad 2024 - 18:02
#380 OFFLINE
Napisano 16 listopad 2024 - 23:39
Być może jest tak jak piszesz, chociaż ja mam trochę inne zdanie. Mianowicie od lat kupuje haki sprawdzonych japońskich producentów z pewnych źródeł nie ryzykując podróbki i nigdy mnie te haki nie zawiodły. Podobnie z przyponami - ze względu na specyfikę mojego łowienia to głównie fluorocarbon a jedyna żyłka jaka kupuje to nieśmiertelny niemiecki stroft gtm ( nie do kupienia w Ameryce )Witam.
To nie jest głupie ... po prostu rynek przyzwyczaił nas do tego że wszystko co ma przedrostek "fly-" jest często parokrotnie droższe od tych samych rzeczy przeznaczonych do innych rodzajów wędkarstwa. I właśnie materiały przyponowe oraz haki są tu dobitnym tego przykładem. Rynek flajfiszingowy jest po prostu przepakowywaczem ogromnej ilości żyłek, fluorokarbonów i haczyków, które obrendowane na nowo i opatrzone nazwą "fly fishing", cudownym sposobem zyskują na wartości nawet 4-5 krotnie
Więc nie dziw się że zwłąszcza początkujacy wędkarze muchowi często szukają rzeczy identycznych lub podobnych ale dużo tańszych.
Pozdrawiam.
więc ściągam z europy. Są to naprawdę małe kwoty więc po co ryzykować?
- Sławek Oppeln Bronikowski, Jack__Daniels, marian-56 i 2 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych