Jako że stałem się szczęśliwym posiadaczem łódki RiverFox 420 postanowiłem napisać o niej parę słów . Co prawda z RiverFoxa zrobiłem dzisiaj SeaFoxa
i muszę przyznać że łódz zdała egzamin celująco w dość trudnych warunkach . Postanowiliśmy popływać za dorszem "na lekko" a więc gumak + 20 -25 g główka .Miejsce to okolice Grömitz , stan morza 3 - 4 st B prędkość wiatru przy rozpoczęciu łowienia około 20 Km/h i wzmagająca się do 30 Km / h , po południu ma wiać z prędkością 45- 50 Km/h więc postanowiliśmy nie ryzykować bardziej i zakończyliśmy łowienie z wynikiem paru dorszy w przedziale 50 -70 cm. RiverFox 420 to łódź bardzo stabilna i komfortowa i nawet przy takich falach czuliśmy się bardzo bezpiecznie . W trzy osoby + cały sprzęt , silnik dziobowy łódź wyciągała na silniku Suzuki 15 Ps 16 -20 Km/h co jest wynikiem przyzwoitym.Co prawda szału nie było ale nie o to chodziło .Wlało się trochę wody przy pływaniu pod falę ale zainstalowana w RF 420 pompa poradziła sobie błyskawicznie , wszyscy zadowoleni z szerokimi bananami na twarzy i łódź zebrała bardzo pozytywne opinie.Może producent powinien zmienić nazwę na SeaFox 420
.Łódź ma bardzo sportowy charakter , wędkarsko jest dopracowana w 100 % i nie pozostawia żadnych dodatkowych życzeń , po prostu perfekcja !
Najzabawniejszą opinię wypowiedziała koleżanka mojej małżonki cyt " jaka śliczna i nawet umeblowana " 
Teraz z niecierpliwościa czekam na 16 05 a więc rozpoczęcie sezonu sandaczowego w Hamburgu :

Przed slipowaniem w porcie Grömitz

Przygotowanie do slipowania

Szczęśliwie po wędkowaniu już w porcie
Jakby ktoś nie wierzył że pływaliśmy przy takiej pogodzie proszę sprawdzić 
http://www.wetter-de...CFRHLtAodeTQADg
Jednym słowem SUPER i dziękuję panie Krzysztofie 
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 12 kwiecień 2015 - 21:10