Generalnie śmiało uderzaj do tego sklepu WhiteSport. Sklep mają na Ząbkowskiej. Właściciel sam łowi ryby, ma ogromną wiedzie na temat Smitha i powinien mieć jeszcze inne modele do przymierzenia. Jak powiesz, że jesteś z jerka to jeszcze powinien dać Ci rabat
#181 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 09:12
- L A lubi to
#182 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 09:36
Dzięki!!! miałem właśnie dziś tam uderzać żeby pomacać towar. Rok temu kupiłem w ciemno Polaroida ze szkłami amber, okulary niezłe ale niestety ciasne.
#183 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 10:31
witam, rozważam zakup okularów do wędkowania na łódce i wiśle, w normalnych warunkach pogodowych, sagan mam nie najmniejszy, poniżej pozycje którymi byłbym zainteresowany, może podpowiecie co było by godne uwagi:
http://www.whitespor....szukaj=okulary
https://www.brylano....O9102-C155/1829
Kupowałem Smiths'a i jestem badzo zadowolony z obsługi telefonicznej w tym sklepie. Polecam.
#184 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 10:56
Niemal cały wczorajszy dzień spędziłem w swoich okularach i dodam jeszcze, że konkretnie mój model to okulary zdecydowanie na słoneczne dni. Na pochmurne odpowiedniejsze będą takie ze słabszym filtrem. Zdaję się 2 klasy. Te moje są z filtrem 3 ciej chyba najwyższej. Pozostały mi tylko testy podczas wędkowania ☺
Szkoda, ze nie przewertowales watku przed zakupem. Zreszta ja popelnilem ten sam blad Na poczatku kupilem szkla brown. Myslalem ze mi mi stykna na kazda okazje. Potem musialem dokupic Ignitory ktore wydaj mi sie w tej chwili najbardziej uniwersalne. Nie ma co jednak plakac Brown sprawdza mi sie w tropikach i na lodce.
witam, rozważam zakup okularów do wędkowania na łódce i wiśle, w normalnych warunkach pogodowych, sagan mam nie najmniejszy, poniżej pozycje którymi byłbym zainteresowany, może podpowiecie co było by godne uwagi:
Jesli maja byc najbardziej uniwersalne to chyba szkla Ignitor. Niestety trudniej trafic po dobrej cenie. Czarne? Osobiscie nie uzywam. Cos czuje jednak, ze na jednej parze sie nie skonczy. Jak masz duza glowe to np Colson.
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 03 grudzień 2018 - 10:58
#185 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 11:12
- DarekM lubi to
#186 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 12:01
Jestem świadom że jedna parą wszystkich warunków nie obskoczę, wg zasady jak coś jest do wszystkiego to .... Szukam szkieł na nieco mocniejsze światło, a potem jak mikołajowi zostanie jeszcze coś w worze to pomyslę o tych ignitior-ach. Dziś podskoczę do sklepu zobaczę na żywo co mają i ewentualnie pogadam o innych możliwościach.
#187 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 14:31
Koledzy wędkarze.
Zastanawia mnie dlaczego szukając okularów wędkarskich w miarę uniwersalnych nie zastanawiacie się nad kolorem Amber w wersji fotochromy. Już ok kilku lat twierdzę ( i tutaj pisałem), że jest to najlepszy uniwersalny kolor. A ponieważ są one w wersji szklanej, to i optyka najlepsza. Nie uważam, że inne są zła, o to to nie ( bo sam posiadam także inne). LL super na mało światła, brązowe dobre na słońce, ale fotochromy Amber ma zakres na oba te warunki.
Użytkownik Alek. edytował ten post 03 grudzień 2018 - 14:31
- coma i S.N. lubią to
#188 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 15:59
Muszę w drugim poście, bo poprzedni już zamknięty.
Jeżeli koniecznie chcesz już kupować okulary wymienione wyżej, to zauważ, że pozycje 1 i 4 to modele ze "szkłami" starszego typu i pewnie taka na nich przecena.
Oczywiście że są dobre, ale ........
#189 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 17:45
Koledzy wędkarze.
Zastanawia mnie dlaczego szukając okularów wędkarskich w miarę uniwersalnych nie zastanawiacie się nad kolorem Amber w wersji fotochromy. Już ok kilku lat twierdzę ( i tutaj pisałem), że jest to najlepszy uniwersalny kolor. A ponieważ są one w wersji szklanej, to i optyka najlepsza. Nie uważam, że inne są zła, o to to nie ( bo sam posiadam także inne). LL super na mało światła, brązowe dobre na słońce, ale fotochromy Amber ma zakres na oba te warunki.
Mozesz wrzucic kilka linkow Smith'ow ze szklami Amber bo szukam a nie moge nic znalezc.
#190 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 18:25
To były tylko propozycje bo wcześniej nie maiłem styczności z tego typu patrzałkami. Byłem z wizytą w White sport w celu przejrzenia oferty, było co sprawdzać. Mój czerep ma 59cm więc większość okularów nie pasowała (odstawała, uciskała itp.). Jeden model zrobił robotę SMITH HIGHWATER CHROMAPOP PLUS POLARCHROMIC IGNITOR, idealnie przypasowały, prawie ramki nie były widoczne dookoła szkła, należy wspomnieć o lekkości konstrukcji. Co do obsługi to duży plus, miło i konkretnie.
#191 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 18:34
#192 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 18:40
Jeżeli koniecznie chcesz już kupować okulary wymienione wyżej, to zauważ, że pozycje 1 i 4 to modele ze "szkłami" starszego typu i pewnie taka na nich przecena.
Oczywiście że są dobre, ale ........
Nie zgodzę się z Tobą. Jedynie co, to wypadł z produkcji model Captains Choice, a te "szkiełka starszego typu" o których piszesz ciągle są produkowane. Masz te szkła np w modelu Barra, Highwater a przypomnę Ci, że są to nowe modele na obecny, jeszcze trwający sezon
Remek te szkła nie są już produkowane więc dlatego ciężko je znaleźć
- Luckyguliver lubi to
#193 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 19:12
Nie zgodzę się z Tobą. Jedynie co, to wypadł z produkcji model Captains Choice, a te "szkiełka starszego typu" o których piszesz ciągle są produkowane. Masz te szkła np w modelu Barra, Highwater a przypomnę Ci, że są to nowe modele na obecny, jeszcze trwający sezon
Ok. Chodziło mi o to, że te "szkła"to Chromopop, a jest już przecież następna wersja ChromoPop Plus. Wszystkie zwykłe ChromoPop sa tańsze i żaden nie kosztuje w USA 200 dolarów. Nowsze wersje ChromoPop Plus to ponad 200. I ten model co oglądał kolega maślak_102 to ChP Plus.
Niestety szkieł Amber fotochromów nie dostaniesz już w sklepie. Czasami pojawiają się w indywidualnych sprzedawców i to takie małe "diamenty".
#194 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 19:35
Tak tez myslalem ale chcialem sie upewnic.
Niestety szkieł Amber fotochromów nie dostaniesz już w sklepie. Czasami pojawiają się w indywidualnych sprzedawców i to takie małe "diamenty".
Zadko to malo powiedziane Ja widzialem je moze ze dwa razy dlatego nie polecalem tych szkiel. Do tego doszedlby prawdopodobnie problem z doborem oprawek. Bylibysmy skazani na jeden, moze dwa typy.
#195 OFFLINE
Napisano 03 grudzień 2018 - 22:18
Zadko to malo powiedziane Ja widzialem je moze ze dwa razy dlatego nie polecalem tych szkiel. Do tego doszedlby prawdopodobnie problem z doborem oprawek. Bylibysmy skazani na jeden, moze dwa typy.
Och nie. Kolor Amber był na pewno w modelach Backdrop, Touchstone,Guide,Chamber, Dover, Dolen i pewnie w innych o których nie pamiętam. Pozycje 1,2 i 4 nadal posiadam w swoich "zbiorach".
#196 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2018 - 07:23
Użytkownik coma edytował ten post 04 grudzień 2018 - 07:23
#197 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2018 - 00:49
#198 OFFLINE
Napisano 19 grudzień 2018 - 14:13
To chyba raczej wiatr w plecy Zarty zartami uzywam tych samych szkiel i jeszcze przynety nie zawiesilem na drugim brzegu.
#199 OFFLINE
Napisano 24 grudzień 2018 - 13:30
#200 OFFLINE
Napisano 24 grudzień 2018 - 13:31
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: okulary
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary LeechNapisany przez adasio , 22 lis 2018 okulary |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →