Drake wchodzą na naprawdę duży sagan
#561 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2019 - 07:45
#562 Guest_Kwinto_*
Napisano 07 marzec 2019 - 13:58
Bylem w Warszawie, odwiedzilem Whitesport, mieli i Guide Choice i wieksze Highwater i niestety musze sobie wybic z glowy okulary Smitha.
Za małe na moj baniak. W obu wygladalem jak absolutny kretyn
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzysiu, Costa Del Mar ma oprawki "Bloke" jesli dobrze pamietam. Sa one naprawde na wielkie glowy. Nie mam pojecia czy i gdzie w Polsce mozna przymierzyc okulary CDM, ale jesli jest mozliwosc to sprawdz. Sprobuj szklane soczewki w kolorze zielonym. Bedziesz lubial.
#563 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2019 - 19:24
Krzysiu, Costa Del Mar ma oprawki "Bloke" jesli dobrze pamietam. Sa one naprawde na wielkie glowy. Nie mam pojecia czy i gdzie w Polsce mozna przymierzyc okulary CDM, ale jesli jest mozliwosc to sprawdz. Sprobuj szklane soczewki w kolorze zielonym. Bedziesz lubial.
Dziękuje za podpowiedź. Poszukam gdzieś, chociaż porównując wymiary katalogowe są bardzo podobne do Guides Choice
I grzebiąc aktualnie w necie widzę, że raczej ich w Polsce nie przymierzę. Chociaż ja słaby internetowy grzebacz jestem.
Użytkownik kruz edytował ten post 07 marzec 2019 - 19:35
#564 OFFLINE
Napisano 07 marzec 2019 - 19:27
Tak, ale jak już jeden kolega z forum mi pokazał, mają inny kształt. Mam drake brązowe chromapop, nowe z promocji w limango i ciągle waham się czy nie puścić na giełdę i zamienić na guide choice. Chyba są jednak dla mnie za duże.
Załączone pliki
#565 Guest_Kwinto_*
Napisano 07 marzec 2019 - 21:23
Dziękuje za podpowiedź. Poszukam gdzieś, chociaż porównując wymiary katalogowe są bardzo podobne do Guides Choice
I grzebiąc aktualnie w necie widzę, że raczej ich w Polsce nie przymierzę. Chociaż ja słaby internetowy grzebacz jestem.
Nie patrz na wymiary katalogowe. Okulary trzeba przymierzyc. Juz kilka razy sie nadzialem kierujac sie tym co pisze w katalogu. Mam na przyklad Costa'y w rozmiarze "L" (oprawki Cut) a sa rozmiarowka "M". Na mnie za male.
Moze te "Drake" od Smith Optics podejda choc dla mnie one od Guide's Choice nie sa az tak duzo wieksze. Mam obydwie, super okulary.
- Alek. lubi to
#566 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2019 - 07:32
Zamówil kilka par wiec bedzie mierzenie
#567 OFFLINE
Napisano 08 marzec 2019 - 07:33
Oooo takie
#568 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2019 - 01:12
wazny tez jest rozmiar mostka. g. choice mimo ze sa dosyc duze to mostek maja raczej waski i na przyklad u mnie "siedza" za wysoko
mosialem wiec zwrocic. zamowie sobie te transfery. zobaczymy :-)
#569 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2019 - 18:34
#570 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 08:17
witam!
dotarly do mnie transfey XL. zdecydowanie leza lepiej od guide choice.
szerszy mostek i rozmiar robia duzzza roznice.
dla podrzadku:
oprawka jest made in china ( g. choice italy) w komplecie tylko materialowy woreczek ( g. choice twarde etui i leash)
oczywscie mozna sobie dokupic jak ktos potrzebuje
pozdrowka
- Alek. lubi to
#571 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 08:41
#572 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 09:06
u mnie w sumie g. choice o 30 cad. tansze od transferow
Użytkownik peresada edytował ten post 14 marzec 2019 - 09:06
#573 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 17:55
Tak patrzyłem na te Transfery XL i szkoda, że nie ma szkieł Low Light.
LL w największych ramkach były chyba tylko w Colsonach ( jak się mylę proszę mnie poprawić).
W każdym bądź razie jest to opcja dla kolegów potrzebujących większych rozmiarów ramki i nie zależy im na włoskiej produkcji.
#574 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 18:42
W każdym bądź razie jest to opcja dla kolegów potrzebujących większych rozmiarów ramki i nie zależy im na włoskiej produkcji.
Ale to tylko ramka. Optyka i tak w USA robiona.
#575 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 18:46
Co nie znaczy, że to ekstra klasa ... I coby nie było, że krytykuję bo mam inne, co to to nie. Sam mam smithy, ale jak na razie na ziem mnie nie powaliły swoimi właściwościami
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 14 marzec 2019 - 18:47
#576 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 19:00
Z tego co się kiedyś dowiadywałem to szkło były robione w Japonii. Podejrzewam, że ChromoPop także nie jest produkowany w USA. Ale to ustalę dokładnie.
Radku_u.
Oczywiście to tylko ramki, ale to także aż ramki.
#577 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 19:04
Ridgewell pasują do mojej czaszki idealnie, ale raczej do codziennego użytku. A typowo na łódkę chciałbym dokupić jakiś model z większymi soczewkami, czy guides choice nie będą za duże ? Drake były. Wiem, że trochę ciężko wróżyć na odległość, ale może ktoś podpowie którym oprawkom się przyjrzeć
#578 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 19:19
Ridgewell pasują do mojej czaszki idealnie, ale raczej do codziennego użytku. A typowo na łódkę chciałbym dokupić jakiś model z większymi soczewkami, czy guides choice nie będą za duże ? Drake były. Wiem, że trochę ciężko wróżyć na odległość, ale może ktoś podpowie którym oprawkom się przyjrzeć
Na mnie dla odmiany odrobinkę za małe, ale jest powiedzmy, że komfortowo Jakie będą te odrobinkę większe ?
#579 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 19:24
Z tego co się kiedyś dowiadywałem to szkło były robione w Japonii. Podejrzewam, że ChromoPop także nie jest produkowany w USA. Ale to ustalę dokładnie.
Radku_u.
Oczywiście to tylko ramki, ale to także aż ramki.
Ponoć cała optyka robiona jest w Utah. Takie zapewnienie dostałem ostatnio od przedstawiciela Smitha jak gościł w firmie której pracuję.
#580 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2019 - 20:43
Przyglądam się modelowi Redmond, to mogło by być to czego szukam, pod warunkiem że zauszniki są na sprężynkach... Ma ktoś i może potwierdzić ?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: okulary
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary LeechNapisany przez adasio , 22 lis 2018 okulary |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Oryginalność okularówNapisany przez Squidward , 17 cze 2016 okulary |
|
|