Ale kino !
#1 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2012 - 09:54
procent to dialogi.
U.
- Zarq i gringo lubiÄ… to
#2 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2012 - 12:36
Strzelają do szpiega - ruch sowieckich czołgów przy węgierskiej granicy w 1955?
(jeśli dobrze skojarzyłem)
#3 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2012 - 10:40
Jestem po filmie. Znakomity, ale dla fanów gatunku. Dziewczynę znudził
Ja byłem wręcz zauroczony tym filmem. Dziewczyna zasnęła
#4 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2012 - 10:44
#5 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2012 - 19:37
Jestem po filmie. Znakomity, ale dla fanów gatunku. Dziewczynę znudził
[/quote]
Ja byłem wręcz zauroczony tym filmem. Dziewczyna zasnęła
[/quote]
Miałem podobnie(może nie zauroczony, ale zahipnotyzowany pewną teatralnością). A dziewczyna nie zasnęła, cały film marudziła, że nudy i mam puścić coś innego
#6 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2012 - 22:11
Miałem podobnie(może nie zauroczony, ale zahipnotyzowany pewną teatralnością). A dziewczyna nie zasnęła, cały film marudziła, że nudy i mam puścić coś innego
My byliśmy w kinie, nie było opcji na puszczenie czegoś innego ... na szczęście
#7 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2012 - 22:19
#8 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2012 - 23:40
[/quote]
My byliśmy w kinie, nie było opcji na puszczenie czegoś innego ... na szczęście
[/quote]
Kino, Hlehle, o czym my mówimy Cinema city z popcornem i dwiema colami - jakieś 60 zł jako student zaliczam - dwa razy w roku, w sam raz na walentynki;-)
Preferuje wino i...
www.torrentz.eu - to moje osobiste kino
nawet się wysikam bez straty ważnej sceny!
Ps.
Z nowości polecam Margin Call - Chciwość. Podobnie, dość skomplikowany i monotematyczny(nie dla kobiety), ale dobry film - historia upadku Lehman Brothers w 2008.
A z zeszłego roku, największe wrażenie zrobiło na mnie Drive
#9 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2012 - 14:04
A z zeszłego roku, największe wrażenie zrobiło na mnie Drive
Drive też był zajebisty. Muzyka, klimat, scenografia.
#10 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2012 - 23:20
#11 OFFLINE
Napisano 19 styczeń 2012 - 11:03
Martin Ritt: Ze śmiertelnego zimna lub Szpieg, który przeszedł z zimnej strefy, film z 1965 roku z Richardem Burtonem.
Z tego co pamiętam są jeszcze; Sidney Lumet Śmiertelna gra (1966), Frank Pierson Cudzymi rękoma (1969) i George Roy Hill Mała doboszka (1984).
I jeszcze kapitalny serial z Alekiem Guinnessem Druciarz, krawiec, żołnierz, szpieg (7 odcinków), no i serial Smiley's People.
#12 OFFLINE
Napisano 22 styczeń 2012 - 21:52
Z nieco nowszych filmów, niż proponuje @majster, podobała mi się Incepcja, dla fanów Matrixa polecam. @wojciiech, Margin Call rzeczywiście godny obejrzenia.
#13 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2013 - 18:47
Jeszcze nie ma, ale warto będzie wyskoczyć do kin. Film, któremu Polski Instytut Sztuki Filmowej odmówił dofinansowania.
http://film.onet.pl/...,wiadomosc.html
Użytkownik Krzysiek_W edytował ten post 28 marzec 2013 - 18:55
#14 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2013 - 20:16
#15 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2013 - 20:16
A ja polecam Wam AlterKino można znaleźć coś ciekawego !
cytat ze strony :
"Naszym celem jest zapewnienie dostępu do ciekawych oraz unikatowych filmów wszystkim zainteresowanym. Strona ma charakter niekomercyjny i nie pobieramy od nikogo żadnych opłat. Wychodzimy naprzeciw zapotrzebowaniom, ponieważ obecnie panuje deficyt stron internetowych z ciekawymi filmami.
Mimo likwidacji Urzędu Kontroli Publikacji i Widowisk w 1989 roku w Polsce nadal dochodzi do ograniczania swobód obywatelskich w zakresie wolności wyrażania poglądów i twórczości artystycznej. Zmieniła się forma: miejsce oficjalnej cenzury prewencyjnej zajęła nieoficjalna cenzura represyjna, posługująca się naciskiem ekonomicznym, prawnym lub administracyjnym do tłumienia, zatrzymywania eliminowania tych dzieł sztuki i wypowiedzi, które nie są zgodne z ideologią polityczną, normami obyczajowymi, doktrynami religijnymi bądź polityką korporacyjną.
Korzystamy z wolności korzystania z dóbr kultury, które są prawem człowieka zapisanym w Powszechnej Deklaracji: "Każdy człowiek ma prawo do swobodnego uczestniczenia w życiu kulturalnym swojej społeczności, do korzystania ze zdobyczy kultury, do uczestniczenia w postępie nauki i do korzystania z jej dobrodziejstw"."
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 28 marzec 2013 - 20:19
#16 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2013 - 08:30
Jeszcze nie ma, ale warto będzie wyskoczyć do kin. Film, któremu Polski Instytut Sztuki Filmowej odmówił dofinansowania.
Są bardziej kontrowersyjne filmy, mimo że historyczne...
Ja to bym sobie chciał w końcu "Historię Roja" obejrzeć. Wie ktoś może co się dzieje z tym obrazem? Podobno zebrano w końcu kasę na jego dokończenie, ale ciągle nie słychać by był gdzieś dostępny
Nie wiem czy będzie to film dobry, ale wiem że będzie mówił o wydarzeniach ważnych i ciągle niewygodnych.
Mam nadzieję że jednak się doczekam...
#17 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2013 - 10:14
O obu możemy powiedzieć, że są (będą) kontrowersyjne. Tylko drugi opowiada o sytuacji, gdzie wróg występuje jawnie i w sytuacji otwartego konfliktu. Dodatkowo o czasach minionych, w których nie bierzemy udziału. Za to, ten pierwszy dzieje się dziś, a wróg jest ukryty. Działa z zaskoczenia i pod pozorem demokracji, o którą zresztą walczyli ludzie tacy jak Rój. Z drugiej strony porównanie dobre, bo zło ostatecznie zawsze jest jedno, nie ważne jakie oblicze przyjmuje.
Użytkownik Krzysiek_W edytował ten post 29 marzec 2013 - 10:42
#18 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2014 - 18:24
Wczoraj akurat było w TV, fajnie było obejrzeć. Polecam. Dobre kino dziennikarsko-szpiegowskie?
Drugi film, to rodzaj dokumentu, na temat nocnego przewrotu parlamentarnego z 4 czerwca 1992r. Polecam szczególnie młodzieży, warto poświęcić godzinkę, w szkole tego nie usłyszycie.
- Panek lubi to
#19 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2014 - 19:21
Byłem, zobaczyłem. Nie wiem do końca co o tym myśleć. Widać ukłon w kierunku gimbusuów, ale jest OK. Jak nie chcą czytać, niech chociaż pójdą do kina. Zupełnie inna produkcja niż "Powstanie Warszawskie" , który jest filmem o innym ciężarze.
Użytkownik Krzysiek_W edytował ten post 27 wrzesień 2014 - 19:22
#20 OFFLINE
Napisano 04 październik 2014 - 14:40
Z niechęcią zostałem wyciągnięty na te ten film, ale zostałem pozytywnie zaskoczony. Dobre kino akcji, ze sporą dawką czarnego humoru (nie zawsze chyba zamierzonego). Film mógłby być lepszy, gdyby rozwinięto zasygnalizowany jedynie wątek instalacji przez WSI figuranta pod żyrandolem (mowa o tym, w filmie wprost- szacun ). Sprawa znana z faktów przedstawionych w książkach Sumlińskiego oraz procesu. Niemniej zrozumiały jest fakt, że na razie nikt chyba nie ma jaj, żeby zrobić o tym film. Może w przyszłości? Niestety minus to jednak spora dawka propagandy i manipulacji w sprawie wiadomej jak i niektórych publicznych osób, co odbiera trochę powagi- nie wszyscy czerpią wiedzę o świecie z TV. Pomimo tego ocena ogólna na plus. Warto obejrzeć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych