Oczywiście, że trzeba uważać na przetwornik...tak samo jak o powieszony na pawęzy, ale i tak uważam, że to najlepsze mocowanie bo nie ma możliwości, żeby silnik zasłaniał jedna stronę i przy szybkim pływaniu nie ma pióropusza wody za łodzią.
mocowanie przetwornika Lowrance Totalscan pod łodzią FOX
#21 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2018 - 18:40
Oczywiście, że trzeba uważać na przetwornik...tak samo jak o powieszony na pawęzy, ale i tak uważam, że to najlepsze mocowanie bo nie ma możliwości, żeby silnik zasłaniał jedna stronę i przy szybkim pływaniu nie ma pióropusza wody za łodzią.
- Piotrek Milupa lubi to
#22 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2018 - 05:31
Jak projektowałem Riverfox 390 to przetwornik sonaru bocznego LLS1 wyglądał tak..czyli był krótki i mieścił się we wnęce ...potem zrobili LLS2, total scan, garmina GT40 i 50 TM itp. We wszystkich następnych modelach łodzi powiększyłem wnękę.
Ale również nie ma możliwości regulacji kąta nachylenia przetwornika.
#23 ONLINE
Napisano 18 lipiec 2018 - 08:11
Ale również nie ma możliwości regulacji kąta nachylenia przetwornika
Niekoniecznie. Załaduj klamoty na łajbę, poziomicą sprawdź trym- widziałem materiały na YT, jak podkładają pod poziomicę monety, a później o taki sam dystans wychylaja ducer. W przypadku kieszonki na przetwornik możesz użyć podkładek, którymi zmienisz kąty mocowania przetwornika. Oczywiście nie ma mowy o drastycznych wychyleniach, ale te kilka stopni spokojnie uzyskasz .
#24 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2022 - 17:00
Panowie jaką wysokość i szerokość powinna mieć wnęka na przetwornik?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych