no Kuba,żebyś wiedział.... chyba,że Zbyszek jakąś "podświadomą" reklamę na nas stosuje....coś w stylu ADIN,DWA,WEŹ ZE DWA......itd....
Kaszpiroski normalnie
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 marzec 2013 - 23:07
no Kuba,żebyś wiedział.... chyba,że Zbyszek jakąś "podświadomą" reklamę na nas stosuje....coś w stylu ADIN,DWA,WEŹ ZE DWA......itd....
Napisano 25 marzec 2013 - 23:29
I działa nikt się o cenę jeszcze nie pytał .
Zbyszek,jak można pytać o cenę rzeczy prawie bezcennej...? nie uchodzi ps...Kaszpirowski rules....
Napisano 04 kwiecień 2013 - 12:42
Dwa nowe projekciki na razie wydrapane w kawałku lipy ale docelowo oczywiście piana ''Klucha worm'' już nawet wstępnie przegotowana do za formowania rybcia miała być ''Oczlik'' ale coś mi się zdaje ze taka nazwa już funkcjonuje więc na razie robocza nazwa ''Rybka NN'' . Rybka przygotowana jest pod dociążenie jajcem od 1 do 2,5g .
IMG_0361.JPG 41,73 KB 127 Ilość pobrań
Napisano 04 kwiecień 2013 - 13:03
moje Ci one będą... po testach "dziwnym trafem" kilka sztuk zaginie... tylko musisz zdradzić,kiedy i gdzie testy będą przeprowadzane... było nie było super wabiki będą na pewno... pzdr
Napisano 04 kwiecień 2013 - 14:15
Wszystko już zamówione , jak dojdą materiały przed weekendem to pierwsze będę moczył w niedziele w Oławce jak się nie brzydzisz łowić nie wykończonymi w miękkim lakierze to zapraszam zawsze przyjemniej się marznie we dwóch , PTFUU... łowi .
Wersje finalne muszą być gotowe w czerwcu wtedy gąsienice zaczynają spadać z drzew , resztę podpowie wam wyobraźnia .
Napisano 04 kwiecień 2013 - 14:20
no i jesteśmy ustawieni,szybko sprawnie i na temat... ps.zawsze można łapki "ambrozją" ogrzać pzdr
Napisano 04 kwiecień 2013 - 15:28
Łoo Krystian to ile to ma procent ze się pali ?
Napisano 04 kwiecień 2013 - 15:51
86%,ale trzeba z wodą "roztrzepać" bo nie "zjadliwe" jest w czystej postaci...
Napisano 02 maj 2013 - 09:43
IMG_0391.JPG 82,56 KB 217 Ilość pobrań
Kilka krzywych glapek z ostatniej partyjki jeszcze kilka warstw lakieru stery i nad wodę po ryby , a właściwie na ryby .
Napisano 02 maj 2013 - 10:10
Fajne te glapeczki Zbyszku
Napisano 02 maj 2013 - 18:02
Dzięki Piotrze miło ze się podobają .
Napisano 02 maj 2013 - 19:13
ciekawy szablon i zestaw kolorów, super
Napisano 02 maj 2013 - 20:25
No.. Przyjacielu świetne chyba się uśmiechnę po jedna sztukę
Napisano 02 czerwiec 2013 - 16:51
Zbyszek a co taka cisza u Ciebie...?już te ryby to Cię do końca pochłonęły.... pzdr
Napisano 02 czerwiec 2013 - 18:42
No tak troszkę przyschło .
Niby pogoda nieciekawa , stany wody podniesione a ja codziennie na rybach dla mnie po prostu tak jest idealnie lubię taką wodę stwarzającą jakięś wyzwanie , jak jest łatwo to jest nudno .
A rybki gdzieś w tej mętnej wodzie są i czekają na schwytanie . Nieśmiało pochwalę się ze na tle rozegranych dziś na moich wodach zawodów , wychodzi mi to chwytanie dardzoooo dobrze zostawiłem drogich kolegów daleko w tyle .
Ale dość samochwalstwa , woblery powstają niezależnie od tego czy na rybki jeżdżę czy też nie , cały czas coś poprawiam i przerabiam , powstaje też nowe konstrukcje . A całość idzie w stronę profesjonalizacji czyli formy z alu , nie będzie to jakaś wielka produkcja ale w obecnej technolog zrobić to dobrze i powtarzalnie jest trudno a przynajmniej w zamierzonych ilościach .
Ostatnio dość mocno męczę nowy typ wobka prezentowany już wcześniej jako model Woblery z Oławy ''BigHead''.JPG 31,62 KB 123 Ilość pobrań istniał będzie pod nazwą ''BigHead'' nie jest to może jakiś super hi-end ale wyszła bardzo poprawna i łowna kruszynka .
Płoć Woblery z Oławy.JPG 80,01 KB 162 Ilość pobrań
Napisano 02 czerwiec 2013 - 19:44
napisz coś więcej..waga,długość pozostała ta sama co w pierwowzorze czy coś zmieniłeś..?ciekawy wabik Zbyszek...pzdr
Napisano 02 czerwiec 2013 - 20:18
Ale śliczna płoć..mierzyłeś ją?
Napisano 02 czerwiec 2013 - 22:01
Nie zdążyłem jej zmierzyć musiała szybko do wody wrócić po dość długim holu .
Jeszcze za kariery spławikowca zgłaszałem sporo płoci w normach medalowych za tą było by złoto , ale niech sobie dalej pływa pewnie była starsza ode mnie skoda takiej ryby za blaszkę .
Napisano 02 czerwiec 2013 - 22:09
napisz coś więcej..waga,długość pozostała ta sama co w pierwowzorze czy coś zmieniłeś..?ciekawy wabik Zbyszek...pzdr
Krystek przecież ty już widziałeś te wobki pierwowzór testowałem jak szliśmy na ujście Smortawki nie pamiętasz , drugi rzut okonek dwa kolejne rzuty kolejny pasiaczek w Smortawce też obskubany był dopiero po braniu szczupłego schowałem go przezornie do pudełka .
Napisano 02 czerwiec 2013 - 22:17
Zbyszku,pamiętam to doskonale (cztery litery mi złoiłeś wtedy)... myślałem tylko,że jeszcze go może w troszkę innej wersji wagowej,wielkościowej zrobiłeś...
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych