Ostatnio próbuje coś tam malować ale ryby skutecznie odciągają mnie od warsztatu dobrze ze pogoda się popsuła bo czekały by na zimę .
Oławskie wędkarzyki .
#81 OFFLINE
Napisano 19 lipiec 2012 - 18:04
Ostatnio próbuje coś tam malować ale ryby skutecznie odciągają mnie od warsztatu dobrze ze pogoda się popsuła bo czekały by na zimę .
- wobler129 i madpaw lubią to
#82 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2013 - 22:54
witam,dzisiaj dostałem zakupione wobki i jak dla mnie BOMBA świetnie wykonane,niesamowita dbałość o szczegóły,wogóle wabiki robią super wrażenie...a to malowanie to po prostu mistrzostwo (zwłaszcza srebrny )dzięki i pozdro
#83 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2013 - 17:25
Dzięki , wielkie bardzo się ciesze ze ci się podobają . Połamania i do zobaczenia nad Oderką .
#84 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2013 - 17:33
Na smaczek bolenióweczki 6cm , dopracowywane cały zeszły rok .
Czekają już na 1maja w tym roku wypada w środę .
IMG_0081.JPG 33,79 KB 318 Ilość pobrań
- Negra lubi to
#85 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2013 - 20:14
Ciekawa technika malowania płetw .Czy to jakiś szablon pod aero?
#86 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2013 - 20:57
Tak szablonik namęczyłem się nad nim jak cholerka taka pierdółka a pare godzinek zeszło zanim wyszedł właściwie .
Na żywo lepiej te płetwy wyglądają są takie pełniejsze .
Ale malowanko to tylko taka zabawa najbardziej cieszy mnie ich praca .
Użytkownik wedkarzyk1 edytował ten post 11 styczeń 2013 - 21:17
#87 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2013 - 06:48
Tak szablonik namęczyłem się nad nim jak cholerka taka pierdółka a pare godzinek zeszło zanim wyszedł właściwie .Na żywo lepiej te płetwy wyglądają są takie pełniejsze .
Dla mnie płetwy, jak do tej pory to najtrudniejsze wyzwanie.Perfekcyjnie wykonane podnoszą efekt wizualny natomiast nieudane mogą pogrążyć najładniej pomalowany korpus.Twój szablonik mnie zainspirował i tak sobie myślę czy nie pokombinować z maskowaniem promieni płetwy kawałkami żyłki
#88 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2013 - 13:35
Próbuj sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie , ja używam mylaru , folia formatu A4 około piątki kosztuje potem to już tylko skalpel , linijeczka i anielska cierpliwość .
I nie zapomni się pochwalić .
#89 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2013 - 18:38
Kurcze to benedyktyńska robota z wycinaniem promieni skalpelem.Ja jak na razie kombinuję z płetwami z żyłki ale wydają mi się zbyt mało widoczne.Wstawiłbym zdjęcie ale to Twój wątek i nie chcę się wcinać
#90 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2013 - 18:55
Tutaj opisałem jak prosto zrobić szablon do malowania płetw.
http://jerkbait.pl/t...-patenty/page-9
Sory za offtopa.
#91 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2013 - 22:37
Darku w tym wątku niema nic takiego jak offtop , a propos jak tam żuczki ja ADHD mam to niecierpliwy jestem .
#92 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2013 - 22:43
Kurcze to benedyktyńska robota z wycinaniem promieni skalpelem.Ja jak na razie kombinuję z płetwami z żyłki ale wydają mi się zbyt mało widoczne.Wstawiłbym zdjęcie ale to Twój wątek i nie chcę się wcinać
Dawaj śmiało wszystkie foty mile widziane , no może poza roznegliżowanymi panami w tym względzie dość radykalne wyznaje poglądy .
#93 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2013 - 23:08
Darku w tym wątku niema nic takiego jak offtop , a propos jak tam żuczki ja ADHD mam to niecierpliwy jestem .
Żuczki wyklują się może za miesiąc.
#94 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2013 - 23:28
Co prawda żuczki to przynęta która zaczyna być skuteczna dopiero w maju ale katował je będę do skutku .
#95 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2013 - 11:46
Skoro dostałem pozwolenie to moje próby z płetwami wyglądają tak:
jpg 2.jpg 43,62 KB 210 Ilość pobrań
jpg.płetwa.jpg 35,2 KB 226 Ilość pobrań
#96 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2013 - 11:55
Skoro dostałem pozwolenie to moje próby z płetwami wyglądają tak:
Łoo fajny efekt , na początku nie skumałem myślałem ze chcesz szablon z żyłki zrobić a tu taki numer fajna pletwa i woblery też fajne .
#97 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2013 - 12:07
A tutaj wariację na temat Lublińskich wobków , jaja w kropki .
Często łowie klenie na woblerki pstrągowe czemu nie ma działać w drugą stronę .
IMG_0124.JPG 52,38 KB 223 Ilość pobrań
- wobler129 i Negra lubią to
#98 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2013 - 12:12
Ale jazda żeby na takim małym Lubelskim tyle wycisnąć - normalnie śliczne - a co do boleniowych z jedną kotwiczką to odważna konstrukcja perfekcyjne wykonana z zapleczem przemyśleń i testów co widać
#99 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2013 - 12:18
Dobrze skumałeś, bo ja w nieświadomości będąc że już taki szablon jest, wymyśliłem sobie żeby oryginalne paski kartonu zastąpić kawałkami żyłki ale po co wyważać już otwarte drzwi.Te moje płetwy są trochę pracochłonne i nie zadowalają mnie do końca, dlatego szukam innych patentów.
Fajne te Twoje woblerki i mają JAJA
#100 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2013 - 12:27
do krzyko
może byś założył swój temat bo widzę że moc jest;))
a twoje płetwy to najlepsza imitacja jaką widziałem na tym forum zmienił bym tylko nieco kolorki, jeśli coś ma być ładne to niestety wymaga pracy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych