Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
AUTORSKI

Sparta Rods

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
683 odpowiedzi w tym temacie

#181 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 14 styczeń 2019 - 18:50

Właśnie wróciłem z kolejnego oblawiania , jest sztos. Myślę że faktycznie względem rynku to się wyróżnia najbardziej ale mnie dzisiaj zaskoczyła sandaczowka ze spiralnym oplotem ta 15lb , fizyka się zalamala i wracałem do domu na wstecznym pod prąd i jeszcze z wyłączonym silnikiem, w przyszłym tygodniu skleje do końca artykuł i ogarnę może film bo dzisiaj grad , oststanio śnieg, a jeszcze wcześniej deszcz.

Nie popadajmy w paranoję, bez przesady, bardziej nie odbiega względem rynku niż się wyróżnia. Myślę ,że to bardziej trafne określenie .W "nawijaniu makaronu na uszy" jesteś nr. 1. Lepszego nie znam .   ;) Dobrze ,że tylko " fizyka Ci się załamała  :D .

• rafcool lubi to

#182 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Borucki

Napisano 14 styczeń 2019 - 18:57

Zabawny jesteś, generalnie Twoje zdanie mało mnie interesuje raczej skłaniam się ku wrażeniom osób które miały okazję już obmacac gotowe wędki na tych blankach i nie muszą promować jednej marki więc może zostań w swoim idealnym torzitowym świecie bo jeżeli wiele osób budujących wędki ma co do tych blanków takie same odczucia jak ja to mi to w zupełności wystarcza i nie potrzeba Twojego urojonego makaronu serwować nigdzie bo czas sam pokaże ile warty będzie produkt.
  • januszz, jurkan i kornetes lubią to

#183 OFFLINE   Michał.

Michał.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1598 postów
  • LokalizacjaSan Escobar

Napisano 14 styczeń 2019 - 19:11

Panowie wyluzujecie :highfive:

#184 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • LokalizacjaHajnówka
  • Imię:Jerzy

Napisano 14 styczeń 2019 - 19:13

Zabawny jesteś, generalnie Twoje zdanie mało mnie interesuje raczej skłaniam się ku wrażeniom osób które miały okazję już obmacac gotowe wędki na tych blankach i nie muszą promować jednej marki więc może zostań w swoim idealnym torzitowym świecie bo jeżeli wiele osób budujących wędki ma co do tych blanków takie same odczucia jak ja to mi to w zupełności wystarcza i nie potrzeba Twojego urojonego makaronu serwować nigdzie bo czas sam pokaże ile warty będzie produkt.

Łukasz, myślę że Ty, jako osoba "budująca" kije, powinna mieć największe doświadczenie w tym wszystkim, a nie tylko "osoby, które miały okazję już obmacać gotowe wędki". Nie lubisz krytyki i podważania własnego doświadczenia, co mi się wydaję wielką pomyłką. Pamiętaj, że doświadczenie zawodowe  nabywa się  przez całe życie a nie przez niecały rok...Czasami trzeba głowę schylić głowę nad krytyką i wyciągnąć z tego wnioski...

• fish28 i rafcool lubią to

#185 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 19:18

Łukasz, myślę że Ty, jako osoba "budująca" kije, powinna mieć największe doświadczenie w tym wszystkim, a nie tylko "osoby, które miały okazję już obmacać gotowe wędki". Nie lubisz krytyki i podważania własnego doświadczenia, co mi się wydaję wielką pomyłką. Pamiętaj, że doświadczenie zawodowe  nabywa się  przez całe życie a nie przez niecały rok...Czasami trzeba głowę schylić głowę nad krytyką i wyciągnąć z tego wnioski...

To nie jest opinia poprzez pryzmat doświadczenia a porównania wielu wędek na różnych blankach w danej kategorii nie tylko przeze mnie i jeśli coś się wyróżnia w bardzo pozytywny sposób to mam napisać że jest beznadziejne ? Czy schylic głowę bo ktoś o makaronie pisze ?
  • januszz, jurkan i kornetes lubią to

#186 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • LokalizacjaHajnówka

Napisano 14 styczeń 2019 - 19:28

Właśnie wróciłem z kolejnego oblawiania , jest sztos.

Czyli, wszystkie inne blanki są gorsze zdecydowanie od tych, co miałeś nad wodą... Dlatego napisałem o doświadczeniu...

#187 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 19:33

Czyli, wszystkie inne blanki są gorsze zdecydowanie od tych, co miałeś nad wodą... Dlatego napisałem o doświadczeniu...

Nie są gorsze ani lepsze , każdy blank ma swoje zastosowanie i określone parametry jeśli je trzyma to super jest poprawny, a jeśli dostaje w danej kategorii blank szybszy i stabilniejszy o pięknym ugięciu , z narowistym ostrym jigowym szczytem i mi to pasuje oraz wielu osobom właśnie tego poszukującym to co mam napisać ?
  • januszz i jurkan lubią to

#188 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • LokalizacjaHajnówka

Napisano 14 styczeń 2019 - 19:41

Nie wiem, ale odnoszę wrażenie, że za wszelką cenę, chcesz sprzedać tylko "swój" produkt, do którego tylko "Ty" masz dostęp... I jak się wkrada jakaś krytyka, to zawsze jest tak, że te nowości widziało już dużo osób... Nie gniewaj się, ale to Ty masz przetestować blanki dogłębnie a nie Twoi znajomi..I to Ty masz wyciągnąć własne wnioski a nie przez znajomych.

• wedkarz331, fish28 i jacekp29 lubią to

#189 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 19:46

Ja nie rozumiem zupełnie tego posta, nie jest to mój produkt i go nie chcę nikomu sprzedawać bo nie mam sklepu z blankami i mieć nie będę , ja cały czas piszę o swoich wrażeniach i wrażeniach osób które te kije już macaly i co jest w tym złego ? Czy to zły dział ? Czy temat ? A to co najistotniejsze to jak można rzetelnie ocenić coś w pojedynkę ? Skoro każdy inaczej postrzega tę samą rzecz i to tyczy się każdej sfery życia, to co jeden widzi na czarno inny określi jako białe... Więc zdecydowanie dpa mnie budujące są podobne spostrzeżenia wielu osób a nie patrzenie tylko na swój czubek nosa.

Użytkownik Profil_Nieaktywny edytował ten post 14 styczeń 2019 - 19:49

• jurkan i MajKar lubią to

#190 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 14 styczeń 2019 - 19:48

Nie rozumiem po co tyle agresji. W tym co napisałem wyżej nie było żadnej złośliwości w żadnej mierze.

Najmocniej przepraszam, że nie przytaknąłem twojej opinii i miałem nie co odmienne zdanie. Może nawet nie tyle odmienne, co nie co inaczej ubrałem to w słowa. Posypuję głowę popiołem i błagam o wybaczenie i więcej już nie będę, bo co ja tam się znam na temat blanków. Twoja opinia jest jedyna słuszna biorąc pod uwagę Twoją olbrzymią  wiedzę, doświadczenie i znajomość światowego rynku blanków. A ja się zwyczajnie nie znam.

Jeszcze raz proszę wybacz ,że śmiałem napisać "takie słowa" w Twoim wątku. Obiecuję ,że już nie będę.

A tak na poważnie to proponuję trochę więcej pokory i szacunku dla czytających. Bez złośliwości oczywiście.

Użytkownik skalek-77 edytował ten post 14 styczeń 2019 - 19:49

#191 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • LokalizacjaHajnówka

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:00

a nie patrzenie tylko na swój czubek nosa.

Musisz przeczytać wszystkie swoje wcześniejsze wypowiedzi na temat blanków...Ale jeśli chcesz mieć miarodajną opinię, to odpowiedz mi na jedno pytanie.? Co Ty i Twoi znajomi mieliscie i używaliście  jakiejkolwiek wędki na blankach oprócz tego, co Ty proponujesz???Bo twierdzenie, cytuję " wjechały na blat kolejne blanki Janusza, i będzie naprawdę grubo, ciężko to ubrać nawet w słowa, bo w wielu kategoriach, miażdżą na całej linii wszelką konkurencję"... Czyli po naszemu, wszystkie blanki Janusza, są lepsze o wszystkich innych produkowanych na świecie...Moim zdaniem, jest to lekko mówiąc nadużycie...

Użytkownik Werem edytował ten post 14 styczeń 2019 - 20:02

#192 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:12

Musisz przeczytać wszystkie swoje wcześniejsze wypowiedzi na temat blanków...Ale jeśli chcesz mieć miarodajną opinię, to odpowiedz mi na jedno pytanie.? Co Ty i Twoi znajomi mieliscie i używaliście  jakiejkolwiek wędki na blankach oprócz tego, co Ty proponujesz???Bo twierdzenie, cytuję " wjechały na blat kolejne blanki Janusza, i będzie naprawdę grubo, ciężko to ubrać nawet w słowa, bo w wielu kategoriach, miażdżą na całej linii wszelką konkurencję"... Czyli po naszemu, wszystkie blanki Janusza, są lepsze o wszystkich innych produkowanych na świecie...Moim zdaniem, jest to lekko mówiąc nadużycie...

Chyba interpretacja na wyrost, napisalem o kilku blankach i wielu kategoriach (cechach) , wyżej napisałem że dla mnie jeśli coś jest szybsze , ma czulszy szczyt i pełniejsze ugięcie to w tych konktetnych przypadkach jest lepsze a celowo nie porównuje tego do innych firm i konkretnych modeli bo nie zależy mi na tym , ja przedstawiam coś co mi się podoba i to opisuje wedle swoich spostrzeżeń oraz spostrzeżeń osób mających z tym styczność, mało tego opisuje to w swoim temacie a nie jakim kolwiek innym , co w tym złego ? To je ja robię tu osobiste wycieczki i nie ja tu oceniam kogoś kogo nie znam rzucając tekstami o makaronie , poprzedni temat też nie ja rozkrecilem i nie ja porownywalem przelotki których używa wiele pracowni do plasteliny.

#193 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • LokalizacjaHajnówka

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:22

Łukasz, dalej odnoszę wrażenie, że tylko co Ty tworzysz, jest najlepsze...I, że tylko co Ty masz w ręku do testów uzbrojone jest naj naj...Nie gniewaj się, ale jest to "niepoważne". Jeśli przemawiałoby przez Cebie długoletnie doświadczenie, byłbym skłonny w to uwierzyć...Ale..., tak nie jest niestety...Bo za wszelką cenę chcesz zdobyć markę, nie mając doświadczenia. Jest takie powiedzenie "pokorne ciele, ssie dwie matki", a Ty chcesz za wszelką cenę wyssać, tylko jedną...

• fish28 lubi to

#194 OFFLINE   Michał.

Michał.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1598 postów
  • LokalizacjaSan Escobar

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:31

Wrzuć fotkę ugięcia tej sandaczówki z dzisiejszych testów

#195 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:31

Łukasz, dalej odnoszę wrażenie, że tylko co Ty tworzysz, jest najlepsze...I, że tylko co Ty masz w ręku do testów uzbrojone jest naj naj...Nie gniewaj się, ale jest to "niepoważne". Jeśli przemawiałoby przez Cebie długoletnie doświadczenie, byłbym skłonny w to uwierzyć...Ale..., tak nie jest niestety...Bo za wszelką cenę chcesz zdobyć markę, nie mając doświadczenia. Jest takie powiedzenie "pokorne ciele, ssie dwie matki", a Ty chcesz za wszelką cenę wyssać, tylko jedną...

Nigdy nawet nie zasugerowalem ze coś co tworzę jest lepsze od czyjejś pracy , wyrażam swoją opinię na temat blankow, która pokrywa się z opinią osób które mialy już z nimi styczność i nie wyrażam jej bo mi się tak wydaje tylko wyrażam ją na podstawie testów, porównań, realnych parametrów, napisałem też już kilka razy że wędki te zostaną dokładnie opisane i dalej nie widzę problemu żeby każdy kto ma chęć zweryfikowal to na żywo i wyprzedzając Kolegi aluzje która pojawila się już kilka razy NIE jest to reklama , temat na forum założyłem za sugestią kilku osób a tym bardziej nie przewidywalem że w międzyczasie pojawią się blanki projektu Janusza.

#196 ONLINE   strary

strary

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1980 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:32

Czy panowie podważacie to, że blanki zaprojektowane przez  Janusza i na jego zlecenie wykonane mogą być lepsze niż inne, które Łukasz miał możliwość poznać, obłowić i co tam jeszcze przy okazji prowadzenia profesjonalnej pracowni?

Bez sprawdzenia a choćby "pomacania" tak uważacie?

• januszz i jurkan lubią to

#197 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:33

Wrzuć fotkę ugięcia tej sandaczówki z dzisiejszych testów

Wrzucę jak tylko skończę artykuł, nie chcę przypadkowych i pojedynczych fotek, wolę to ubrać w jedną spójną całość i wrzucić jakieś fajne filmy.
  • gulf, jurkan i Michał. lubią to

#198 OFFLINE   jedin

jedin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 536 postów
  • Lokalizacjawyrzysk
  • Imię:Mariusz

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:35

Witam myślę, że w dużej mierze miarodajne opinie o porównaniu blanków będą od osób które używały i jednych i drugich w praktyceo o zbliżonej charakterystyce, może osoby które już testowały lub testują się wypowiedzą lub zaczną wypowiadać...nie ma.jak to opinie z placu boju...

#199 OFFLINE   Profil_Nieaktywny

Profil_Nieaktywny

Sparta Rods

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3476 postów

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:41

Ciężka pora na zrobienie filmu , raz deszcz , raz śnieg a dzisiaj po pół godziny pięknej pogody grad i zamieć, nie mniej jednak pogoda ma być znosna w tym tygodniu więc do weekendu powinienem skończyć tekst , jutro dwie wędki lecą do Holandii gdzie chłopaki przetestuja ja przy okazji na dużej ilości ryb bo sezon tam trwa w najlepsze.

Załączone pliki

#200 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • LokalizacjaHajnówka

Napisano 14 styczeń 2019 - 20:42

Łukasz, prowadzisz Content Marketing niestety... I moim zdaniem popełniasz wszystkie błędy z tym stwierdzeniem związane. 

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych