A ja walnę 50-tkę z herbatą przed wypłynięciem jak jest przymrozek. .
I tyle ..... bo po południu w furę wsiadam .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 grudzień 2017 - 06:36
A ja walnę 50-tkę z herbatą przed wypłynięciem jak jest przymrozek. .
I tyle ..... bo po południu w furę wsiadam .
Napisano 14 grudzień 2017 - 19:55
Nic mnie się nie pomyliło , Voldemord twierdził ,że jest w opór leszcza na Czorsztynie to go wyprowadziłem z błędu. Może Ciebie nie , ale mnie ten kolega wręcz wyśmiał ,że nie mam Wiśnióweczki bo on na trzeźwo nie pływa. Po prostu wkurza mnie ,że zdecydowana większość pływa pijana łodziami , mało tego jawnie to propaguje.
Mój błąd z rozpędu nie dałem spacji. Ja kolegi Voldemord nie znam i nie wiem czy pije na łódce czy nie , mój post dotyczący kolegi dotyczył wielkości populacji leszcza.
Kolego trochę za bardzo się rozpędziłeś - mylisz osoby i oskarżasz ludzi bez powodu. Może czytaj posty ze zrozumieniem, jak Ci ktoś przytknie, to sprawdź dokładnie kto to zrobił zanim mu odpowiesz, a nie pisz głupot o kim innym! A jeśli już ktoś Cię wyprowadzi z błędu, to chociaż miej odwagę wyraźnie przeprosić oczernianą osobę. To apropos mojego rzekomego picia nad wodą.
Natomiast leszcza i płoci jest na czorcie dalej sporo, tylko może trzeba go umieć złowić.
Napisano 16 grudzień 2017 - 20:51
Co tam na Czorcie, lód się robi czy jeszcze pływa?
Napisano 17 grudzień 2017 - 13:26
Napisano 17 grudzień 2017 - 14:03
Napisano 17 grudzień 2017 - 17:00
Będzie ktoś we wtorek lub środę i chce się przyłączyć na ponton?
Napisano 18 grudzień 2017 - 09:25
Widać już koniec sezonu, raptem parę łódek z mojej strony jeziora. Temeratura wody na zatoce niska 0-1st. Na zachodnim brzegu okrajka jak przyjdzie fajny mróz cała zatoka zamarznie w jedną noc. Na głownym plosie coś około 2 st. Slip rano bez łańcuchów przy ciężkiej łajbie bym się nie zapuszczał, popołudniu fajnie bo czarny. Do 10-tej marznie bo mróż do -6st. Brania incydentalne. Ryb na echu rano coś tam po południu pustynia - przynajmniej bo tej stronie gdzie ja pływam. Pora kończyć ten sezon na Czorcie było jak było ale jak zawsze mam nowe przemyślenia na zimę :-)
Napisano 23 grudzień 2017 - 00:48
Z tego co widzę to składka na wędkowanie z łodzi w porównaniu do poprzedniego roku wzrosła o 20zł , reszta bez zmian.
Napisano 23 grudzień 2017 - 09:29
Napisano 23 grudzień 2017 - 09:33
Napisano 23 grudzień 2017 - 15:51
Może by tak na rok na Wisełke się przerzucić? Nad wodę na nóżkach... tylko że jak tam nie umie "łapać"
Nie wierzę.
Jeszcze wigilii nie ma, a ty już bardziej po ludzku gadasz
Napisano 23 grudzień 2017 - 20:01
zdrowych i wesolych swiat i dobrego nowego roku zyczy jedrek do zobaczenia na dunajcu i na otwarci sezonu na czorcie pozdrowienia z rudy sl
Napisano 24 grudzień 2017 - 00:00
Wisła jest jeszcze bardziej himerycznym ale i bardziej nieprzewidywalnym łowiskiem. W czerwcu/lipcu fajnie popływać po krakowskich metach.Powiem szczerze, że miałem w 20 letniej przygodzie wędkarskiej kilka kilkuletnich przerw. Teraz na całkowity rozbrat z wędka się nie zanosi ale te 120km drogi zaczyna mnie męczyć. Ten rok ilościowo jak chodzi o wyjazdy nie był zbyt udany... jakościowo już nawet nie mówię. Może by tak na rok na Wisełke się przerzucić? Nad wodę na nóżkach... tylko że jak tam nie umie "łapać"
Napisano 24 grudzień 2017 - 10:57
Wisła jest jeszcze bardziej himerycznym ale i bardziej nieprzewidywalnym łowiskiem. W czerwcu/lipcu fajnie popływać po krakowskich metach.
Jednak jestem przekonany że jak tylko uda mi się przyjecjać 16/06/18 na rozpoczęcie to będziesz na wodzie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pół roczna przerwa zrobi swoje...
Napisano 25 grudzień 2017 - 16:06
Napisano 27 grudzień 2017 - 11:49
Ubierz sie ciepło, zapowiadają 10° na minusie !Wybiera się ktoś 30.12 nad Czorsztyn? Będę na Sylwestra w Maniowach i plan żeby jeszcze poszukać słynnych potworów. Mam wstępnie zaklepaną łajbę wiec zapraszam na pokład. Lub tez mogę do kogoś dołączyć jeśli by było miejsce.
Napisano 27 grudzień 2017 - 21:23
Napisano 28 grudzień 2017 - 01:29
Wisła znowu staje się szalenie modna, ja sam po kilku ładnych latach w 2018 wracam na nią ( mam do niej jakieś max 100m) a do powrotu namówiła mnie ilość wędkarzy oraz efekty jakie mieli. Może i Wisła jest zdecydowanie bardziej himerycznym, ale jak masz do niej ,,dwa kroki" i tak jak pisał Sandre nie jedziesz z łodzią dwie godziny w jedną stronę , tylko po pracy mozesz sobie na ryby wyskoczyć a to szalony plus. A jak tutaj wszyscy wiemy im większa częstotliwość nad wodą tym lepsze efekty.
Napisano 28 grudzień 2017 - 10:14
Może jednak będzie lepiej jak zostaniecie przy Czorsztynie Wisła brudna i śmierdzi, błoto, krzaki i nie można w klapkach śmigać jak to jest w przypadku czorta, kołowrotek można porysować i wędkę złamać na opaskowych kamieniach, same negatywy....zastanów się czy warto ??? nie wspomnę o dzikach.....
Użytkownik PePe. edytował ten post 28 grudzień 2017 - 10:14
Napisano 28 grudzień 2017 - 14:10
Od 2018 roku zakaz połowu ryb ze środków pływających w nocy przez cały rok i składka wyższa o 20 zł.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych