Czorsztyn
#2681 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2020 - 18:35
- Crocop80 lubi to
#2682 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2020 - 20:24
Jestem po prostu ciekaw ile ..... sam już zadzwonię.
Dla mnie wyprawa na "Czort" to wyjazd przed 2:00 w nocy, wodowanie ok 4:30, wędkowanie do oporu i powrót.
Dysponuje pontonem na przyczepce (muszę po zestaw podjechać 15-20 minut od domu, przypiąć do haka i jazda), niby szybko się wodujemy ale .... Jazda z dozwoloną prędkością dla tego zestawu z Krk mnie męczy. Dodatkowo pogoda płata figle i czasem lepiej byłoby podjechać na lajta, wziąć zarezerwowaną łódkę, zamontować echo i jazda, bez zbędnego suszenia, zabezpieczania itd.
Wygoda kosztuje
Ewolucja z Ja 90kg wagi i wynajmowanie łodzi na miejscu -> Ja 105kg i pompowanie ręczne pontonu za każdym razem wożonego wewnątrz Kombi -> Ja ok 110 kg i pompowanie pompka elektryczną pontonu -> Ja ok 120 kg i ponton na przyczepce .....
Aż strach pomyśleć jak kupię łódkę, albo o zgrozo działkę nad wodą
U mnie ewolucja wygląda identycznie . Szlag by trafił .Widzę ,że nie jestem osamotniony . Krzysiek u mnie przy 125 kg działka się pojawiła .
- bob74 lubi to
#2683 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2020 - 21:06
Jak już ktoś nie chce mieszkać w domku "po psie" to się wyznacza domki dla osób z psami i bez psów. Za psa dodatkowa opłata i tyle.
- lysy69 i Krzysiu lubią to
#2684 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2020 - 22:25
U mnie ewolucja wygląda identycznie . Szlag by trafił .Widzę ,że nie jestem osamotniony . Krzysiek u mnie przy 125 kg działka się pojawiła .
Było blisko..... 122 ponad
#2685 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2020 - 23:24
Nie ma kto tego egzekwowac. Dzień przed otwarciem policja psr z ladu psr z wody chgw co jeszcze drona i śmigłowca brakowalo. Nadszedł 16.06... Notabene jeden z kolegów miał fantazje bo aluminiakiem z suzuka 50hp walil w te i we fte pełnym piecem... I ani slowa.
Powtórzę to co powtarzam tutaj od lat... K
kilku... Prawo prawem.. Ale bez egzekucji g... z tego bedzie. Czort to specyficzna woda... głęboka... Nie ma takiego tarła jak na Turawie.
Prawdopoodbnie sie pojawili 15 bo robiłem wielki hałas od chyba 12 bo juz byli pierwsi trollingowcy na Czorcie. I nic sobie nie robili z moich uwag. Odnosze wrażenie,że na tej wodzie są równi i równiejsi.
#2686 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2020 - 07:26
Prawdopoodbnie sie pojawili 15 bo robiłem wielki hałas od chyba 12 bo juz byli pierwsi trollingowcy na Czorcie. I nic sobie nie robili z moich uwag. Odnosze wrażenie,że na tej wodzie są równi i równiejsi.
Zdanie klucz "Odnoszę wrażenie, że na tej wodzie są równi i równiejsi" odnosi 100% specyfiki tej wody
- Krzysiu lubi to
#2687 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2020 - 11:28
U nas w ekipie dużo ryb w przedziale 60-65 ale żaden okazowy sandał nawet nie dał o sobie znać był tylko ładny gruby szczupaczek na 82 ale kolega strikte nastawił się na szczuplego i ryba walnęła w trolu na 30 cm szczupakowego woba.
Użytkownik Krzysiu edytował ten post 23 czerwiec 2020 - 11:30
#2688 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2020 - 20:47
Odnośnie łowienia z brzegu
Od wielu lat nie miałem okazji tam być ,ale w czasach powiedzmy "przedsandaczowych" odwiedzałem Dunajec z muchówką powyżej i poniżej zbiornika i kilka razy właśnie po czerwcowych ulewach obserwowałem zbiornik - na oko w 1/3 od cofki wypełniony był gliniasta breją nie do łowienia.Patrząc na kamery obawiam się ,że polecane miejsca w okolicy Frydmana czy Cichej Wody nie dadzą szans na łowienie. Ponieważ wybieram się na rodzinny urlop w te okolice chciałbym pobrodzić z wędką.Dunajec nie pozostawia nadziei.
Może polecicie jakieś miejsca na zb Czorstyńskim z możliwościa łowienia (brzeg/brodzenie) w takich warunkach.Cel to głównie okoń choć mozliwość sięgnięcia choćby hipotetycznych rewirów sandacza byłaby miłym uzupełnieniem..Już pogodziłem się z faktem,że muchówki pewnie przeleżą przez urlop w boksie dachowym i spinning z pudełkiem drobnych gum dołożę,aby jednak zwiekszyć zasieg.Czy są gdzieś fragmenty brzegu gdzie w zasięgu rzutu dno ma jakieś rafki/górki sprzyjające pasiakom mniejszym czy wiekszym?
#2689 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2020 - 21:43
Tomek
#2690 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2020 - 23:02
#2691 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2020 - 07:43
Jak już ktoś nie chce mieszkać w domku "po psie" to się wyznacza domki dla osób z psami i bez psów. Za psa dodatkowa opłata i tyle.
Uważam, że jest miejsce dla ośrodków ze zwierzętami i bez. Ja wybieram te drugie ze względu na uczulenie córki. Nie chcę też, by po ośrodku kręciły się zwierzęta, podbiegały do niej, w dobrej intencji, wszak psy lubią dzieci. Później wychodzę na gruboskórnego odganiając je...
#2692 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2020 - 07:55
To mozna miec pokoje dla osôb z pieskiem i bez pieska.Gdzie Problem?A teraz wyobraźmy sobie sytuację, że ja przyjeżdżam sobie do takiego domku następnego dnia po Panu z pieskiem i mam uczulenie na sierść psa, czy też kota. A znam wielu takich ludzi. O nich też trzeba czasem pomyśleć.
- Krzysiu lubi to
#2693 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2020 - 16:00
Jeśli dalej drążymy temat to w bazie czort eu można przyjechać z psem gdyż właściciel tego nie broni jest za to kategoryczny zakaz wprowadzania zwierząt do domków także wyszło by na to ze przyjeżdżamy razem mój pies uwielbia dzieci wiec podbiega do twojej córy Ty odganiasz mojego psa , Twoja córa dostaje alergi a mój zwierzak śpi na polu ot udany wypad na ryby dla wszystkich .Uważam, że jest miejsce dla ośrodków ze zwierzętami i bez. Ja wybieram te drugie ze względu na uczulenie córki. Nie chcę też, by po ośrodku kręciły się zwierzęta, podbiegały do niej, w dobrej intencji, wszak psy lubią dzieci. Później wychodzę na gruboskórnego odganiając je...
Dlatego w normalnie funkcjonującym ośrodku wyglądało by to zgoła inaczej gdyż gdyby zwierzaki mogły wchodzić do domków a właściciel zapewniał optymalna dezynfekcje i sprzątanie po swoich gościach .
Ty po prostu zwrócił byś mi uwagę na alergie córy ja wyszedł bym z psem na spacer później zamknął go w domku a wieczorem moglibyśmy jeszcze pogadać o rybkach przy browarku .
Wszystko jest do ogarnięcia czasami nie trzeba po prostu iść na łatwiznę , nie chce oceniać właściciela tudzież właścicielki ale jak dla mnie w omawianym ośrodku jest to rozwiązane beznadziejnie stad moja ocena i opinia czort eu dla mnie po prostu słabo i już .
Użytkownik Krzysiu edytował ten post 25 czerwiec 2020 - 16:08
#2694 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2020 - 17:05
- giaur27, trex i DominikSy. lubią to
#2695 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2020 - 17:06
#2696 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2020 - 17:23
#2697 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2020 - 22:43
Użytkownik milo26 edytował ten post 25 czerwiec 2020 - 22:51
- suhhar, giaur27, Little Wing i 4 innych osób lubią to
#2698 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2020 - 07:20
Wyobraź sobie jak byś przyjechał z rodzinką na urlop nad swoją ulubioną wodę z myślą o wypoczynku, w spokoju powędkować, spędzić miło czas, odciąć się od codzienności a tu kolejny problem by się stworzył.
#2699 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2020 - 10:14
Użytkownik Krzysiu edytował ten post 26 czerwiec 2020 - 10:14
#2700 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2020 - 16:30
Członkami rodziny są dla mnie żona i dzieci
Zeby zrozumiec ze pies jest czlonkiem rodziny to trzeba miec tego psa.Moze mlody jeszcze jestes i tego nie wiesz ale jak kiedys zdecydujesz sié na psiné to dowiesz sié kto jest twoim przyjacielem i kto jest wierniejszy .Do wypoczynku prawo ma rodzina z psem i bez psa .A jak sié pieski zachowujá to juz jest sprawa wlasciciela jak go wychowal.Zgadzam sié z tym ze wielu wlascicieli nie powinno miec zadnego zwierzaka .
- Okonhel lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 6
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych