Bankowo Wodnik Szuwarek, to jego robota...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 maj 2013 - 18:57
Bankowo Wodnik Szuwarek, to jego robota...
Napisano 04 maj 2013 - 19:29
Napisano 04 maj 2013 - 19:34
Napisano 04 maj 2013 - 19:36
Może karp za kapote?
też tak kombinowałem.
Napisano 04 maj 2013 - 20:14
Napisano 05 maj 2013 - 19:51
Samwieszkto - NIE WIESZ KTO CIĘ TAK ZAŁATWIŁ ?
To podpowiem. Jeszcze przed całkowitym zalaniem zbiornika kilkunastu
pasjonatów (przez działaczy PZW zwani anarchistami) dorybiło zbiornik
wyrośniętym sumkiem - parę rybek miało ok 15 - 18 kg.(to te przeniesione
z okolicznych żwirowni i stawów prywatnych). Ci sami ludzie wpuszczali też
sandacze - ale to później (wtedy gdy miejscowe władze zarybiały Czorsztyn
trocią i znosiły: limit, wymiar oraz okres ochronny na szczupaka )
Już od kilku lat,ale tylko w słoneczne wiosenne dni oglądam efekty tych nielegalnych zarybień.
Zatrzymaj się na pierwszym parkingu za Chubą.Weź do ręki lornetkę.Nie patrz na góry,tylko
w dół skarpy - przy samym brzegu na płytkiej wodzie,zobaczysz coś co Tobą wstrząśnie.
Później to już tylko obraz z echosondy,na kilkunastu metrach.
Głowatka to inna bajka i w nieco innych miejscach.
pzw
Napisano 06 maj 2013 - 13:02
A śluz na plecionce był?
Napisano 06 maj 2013 - 13:43
Łowię na Czorsztynie od około 10 lat, w sumie to kilkaset całodziennych/kilkudniowych wypraw i nie dane mi było spotkać się z Sumem.
Nie spotkałem również żadnego wędkarza który miałby tę rybę na kiju na tej wodzie.
Ale może nie znam odpowiednich osób
Przy Hubie i owszem pływają taaaakie szczupaki, sandacze, pewnie i w ujściu Białki czy Dunajca Głowatki, ale Sum ?
Ale nie powiem, chciałbym go spotkać.
Napisano 07 maj 2013 - 15:43
Użytkownik samwieszkto edytował ten post 07 maj 2013 - 19:07
Napisano 07 maj 2013 - 18:00
Odważny jesteś z tym brodzeniem.Tam jest kilka zdradliwych zagłębień po koparkach
(3 - 4m) i do tego bardzo strome ściany.
Przedmiotowa zatoczka jest moją "tajną" miejscówką ( czytaj ostatniej szansy ). Gdy jest totalna kicha w tych zagłębieniach zawsze siedzi dyżurny
szczupaczek. Suma na Czorsztynie jeszcze nie zaliczyłem. Inna sprawa,że za nim specjalnie nie chodzę. Widziałem jednego złowionego ok ( 1;5 m ) Byłem
niepomiernie zaskoczony, bo pierwszy raz w mojej obecności autochton zwrócił rybie wolność,twierdził przy tym,że to osesek. Ewenement jak na tamte strony.
Z moich obserwacji wynika,że na suma zasadzają się w rejonie Zielonych Skałek - oczywiście z łódki (koniec sierpnia i wrzesień) Goście są z Zakopanego,
Parę lat temu często tych ludzi widywałem na Orawie ,wyławiali Słowakom sandacze. Ciężko z nimi pogadać,jacyś tacy hermetyczni.A jak popiją to ja z ich mowy
niewiele mogę zrozumieć.
Napisano 07 maj 2013 - 19:13
Napisano 08 maj 2013 - 16:52
Myśl pozytywnie
SZCZĘŚCIE ma zawsze lepszy a nie .......
kto inny.
Napisano 18 lipiec 2013 - 10:51
Witam,
czy mógłby ktoś polecić sprawdzoną miejscówkę na Zalewem Czorsztyńskim gdzie można się zakwaterować i wynająć łódkę do wędkowania.
Pozdrawiam,
ts
Napisano 18 lipiec 2013 - 10:52
Mizerna czy Kluszkowce? Lipka się chyba człowiek nazywał, znajomi byli i chwalili.
Napisano 18 lipiec 2013 - 11:02
Lepiej w Mizernej, ale jeśli jest ciekawa propozycja z Kluszkowiec to na pewno skorzystam...
Napisano 18 lipiec 2013 - 16:24
Napisano 18 lipiec 2013 - 22:33
Jordanówkę też polecam (znaki na "skansen").
Noclegi, super jedzonko, licencje też na miejscu do kupienia.
http://www.jordanowka.jordan.pl/
Napisano 19 wrzesień 2013 - 15:20
Napisano 20 wrzesień 2013 - 16:59
Napisano 24 wrzesień 2013 - 14:01
Cześć, wybieram się nad Czorsztyn. Wiem, że łódkę się da wypożyczyć ale czy możliwe jest wypożyczenie pływadełka z echosondą??
Zakładając opcję bez echo gdzie najlepiej się zwodować i coś popróbować?? Może ktoś zdradzi jakąś tajemnicę...
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych