Lowrance HDS Live / Pro
#301 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2020 - 10:19
Można w sprzęt zakupiony w Se, hds live, wgrać polski jez. ?
#302 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2020 - 16:42
Jasne, że można.
#303 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2020 - 20:12
#304 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2020 - 20:17
Wygrałeś lizaka
Krzysiek- krajową opcje znasz. Zagraniczna też jest. Ogłoszenia i na FB i na Olx
Tylko kasa potrzebna w każdym przypadku.
- Z Olsztyna lubi to
#305 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2020 - 20:19
No wiesz, taka rozrzutność.
#306 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2020 - 20:44
Dzieki ,już ogarnąłem za fri.Krzysiek- krajową opcje znasz. Zagraniczna też jest. Ogłoszenia i na FB i na Olx
Tylko kasa potrzebna w każdym przypadku.
Wystarczyło zadzwonić do Se i chłopaki spoko powiedzieli co i jak i kod dali.
A tu jak widać nadal chcom niektórzy błyszczeć
- sum23 lubi to
#307 OFFLINE
Napisano 25 październik 2020 - 09:49
Od niedawna mam problem z ustawieniami w swoim hds live . Przy prędkościach do około 8km/h wszystko jest ok , na downscanie z fishreveal normalnie pokazuje łuki I mniejsze ryby jako kropki . Gdy tylko zaczynam zwiększać prędkość łuki praktycznie znikają wszystko pokazuje jako kropki małe i tych kropek pojawia się bardzo dużo . Jak tylko zwolnię odrazu widać że kropek jest o wiele mniej i zaczynają pojawiać się łuki.
Obawiam się że coś gdzieś poprzestawiałem i nie bardzo wiem co , może ktoś kojarzy?
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
#308 OFFLINE
Napisano 25 październik 2020 - 11:14
Witam.
Od niedawna mam problem z ustawieniami w swoim hds live . Przy prędkościach do około 8km/h wszystko jest ok , na downscanie z fishreveal normalnie pokazuje łuki I mniejsze ryby jako kropki . Gdy tylko zaczynam zwiększać prędkość łuki praktycznie znikają wszystko pokazuje jako kropki małe i tych kropek pojawia się bardzo dużo . Jak tylko zwolnię odrazu widać że kropek jest o wiele mniej i zaczynają pojawiać się łuki.
Obawiam się że coś gdzieś poprzestawiałem i nie bardzo wiem co , może ktoś kojarzy?
Zawsze możesz przywrócić ustawienia fabryczne w systemie.
Wejdź w zaawansowane ustawienia sonaru tradycyjnego, sprawdź prędkość nadawania/pingowania w 2d. Spróbuj zmienić je w czasie płynięcia, a jeżeli nie- to daj maksymalne- o ile tego nie zrobiłeś do tej pory. Echo więcej impulsów wyśle=więcej powróci i powinno to nieco pomóc.
#309 OFFLINE
Napisano 29 październik 2020 - 18:47
Użytkownik Łukasz.t edytował ten post 29 październik 2020 - 18:47
#310 OFFLINE
Napisano 31 październik 2020 - 19:54
#311 OFFLINE
Napisano 31 październik 2020 - 20:05
Z instrukcji instalacji:
Sonar CH1 - blue 9-pin connector Supports: • Sonar / CHIRP Sonar • DownScan • Active Imaging 3D transducer • LiveSight Down/Forward transducer Ú Note: A 7-pin transducer cable can be connected to a 9-pin port using a 7-pin to 9-pin adaptor cable. However, if the transducer has a paddle wheel speed sensor, the water-speed data will not be displayed on the unit. Ú Note: Channel 1 can do SideScan via an Active Imaging 3D transducer. It cannot do SideScan from an Active Imaging, Active Imaging 3-in-1, TotalSCan, StructureScan or StructureScan HD transducer.
Sonar CH2 - black 9-pin connector Supports: • Sonar / CHIRP Sonar • DownScan • SideScan • Active Imaging/Active imaging 3-in-1/TotalScan/StructureScan Ú Note: A 7-pin transducer cable can be connected to a 9-pin port using a 7-pin to 9-pin adaptor cable. However, if the transducer has a paddle wheel speed sensor, the water-speed data will not be displayed on the unit.
- Łukasz.t lubi to
#312 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2020 - 19:02
Link do filmu
https://photos.app.g...WboTQMJhws3g5T9
#313 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2020 - 19:20
1. wraz ze wzrostem predkosci obiekt jest krocej w wiazce. mozna to zaobserwowa :
- jak stoisz robia sie linie
-jak zaczynasz plynac luki robia sie coraz krotsze i bardziej szpiczaste
2. efektywne sonda obrazuje obiekty do 8-10kmh , powyzej to tylko glebokosc i linia dna
#314 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2020 - 19:32
No tak ale to nie tłumaczy tych wszystkich kropek które się pojawiają1. wraz ze wzrostem predkosci obiekt jest krocej w wiazce. mozna to zaobserwowa :
- jak stoisz robia sie linie
-jak zaczynasz plynac luki robia sie coraz krotsze i bardziej szpiczaste
2. efektywne sonda obrazuje obiekty do 8-10kmh , powyzej to tylko glebokosc i linia dna
#315 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2020 - 19:40
te kropki to najprawdopodobniej zaklocenia , plywasz na spalinie ? do 8-10 kmh zazwyczaj jednostki plyna jednostajnie ,pozniej zaczyna zadzierac sie dziob do gory ,az do momentu wejscia w slizg - tym samym zmieniasz polozenie przetwornika, zawirowania wody , bable powietrza
Użytkownik siarq edytował ten post 07 listopad 2020 - 19:40
#316 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2020 - 19:43
Tak pływam na spalinie , przy 10 jeszcze mi dziobu nie podnosi zaczyna tak przy 13-14.te kropki to najprawdopodobniej zaklocenia , plywasz na spalinie ? do 8-10 kmh zazwyczaj jednostki plyna jednostajnie ,pozniej zaczyna zadzierac sie dziob do gory ,az do momentu wejscia w slizg - tym samym zmieniasz polozenie przetwornika, zawirowania wody , bable powietrza
A taki efekt jest gdzieś tak od 8km/h
Użytkownik Łukasz.t edytował ten post 07 listopad 2020 - 19:44
#317 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2020 - 19:52
obstawaiam zaklocenia spowodowane predkoscia /zle usytowanym przetwornikiem.
#318 OFFLINE
Napisano 07 listopad 2020 - 19:54
Wydaje się wszystko okobstawaiam zaklocenia spowodowane predkoscia /zle usytowanym przetwornikiem.
#319 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2020 - 21:24
Jak szukacie na echo sandaczy w zbiornikach zaporowych? Pytam bo nie bardzo wiem na co zwrócić uwagę kiedy zlokalizuje kule ławic. Czy próbujecie zlokalizować sandacze na 2d, bo w tych kulach to nie bardzo wiem gdzie może być sandacz. Czy używacie DI i jak macie ustawione. Czy na SI, ale gdy jest grubo drobnicy ciężko namierzyć sandacze - jak dla mnie. Używam Lowrance Hds Live 12. Może macie jakieś zdjecia, które zobrazowały by mi na co zwracać uwagę.
Pozdrawiam
#320 OFFLINE
Napisano 08 listopad 2020 - 23:07
Wydaje się wszystko ok
Musisz dla sprawdzenia bardziej zagłębić przetwornik , za łódką lub obok, nawet na kiju od szczotki przypięty trytytkami. Bez tego możesz zgadywać kilka sezonów.
Użytkownik Blackstarpro edytował ten post 08 listopad 2020 - 23:11
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych