No to jestem bogaty. Na turawskim znalazłem kilka zgubionych nieruchomości (na poziomie niskiego parteru).
Lowrance HDS Live / Pro
#161 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2019 - 17:51
- elpojo i chlodnica lubią to
#162 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2019 - 17:57
No to jestem bogaty. Na turawskim znalazłem kilka zgubionych nieruchomości (na poziomie niskiego parteru).
Coś mi się wydaje że do tego "znaleźnego" ustawia się już kolejka...
#163 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2019 - 18:00
Rewizjonistom twarde NIE !!!
#164 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2019 - 18:40
witam,gdzie moge znalezc instrukcje jak krok po kroku stworzyc wlasna mape batymetryczna zbiornika? Chetnie pogadal bym przez telefon. A jak moze ktos plywa na jeziorze Osiek ( kolo Dobiegniewa) to spotkanie na lodce i wyjasnienie co I jak bylo by najlepsze.
#165 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2019 - 21:18
Genesis Live czy Sonar Chart Live?
Użytkownik wuran edytował ten post 30 marzec 2019 - 21:24
#166 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2019 - 08:00
#167 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2019 - 18:21
Wie ktoś może gdzie kupię od ręki Active imaging 3-1 ? , bo jak się w końcu zdecydowałem , to zostało mało czasu do ,,1".
- Mackowski lubi to
#168 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2019 - 20:17
Dzwoń do wodomani chyba Jacek ma sam przetwornik u siebie w sklepie
#169 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2019 - 22:43
- goldi1231 lubi to
#170 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2019 - 08:35
Pan Jacek z wodomani to się nadaje do tarcia chrzanu...,
Możesz rozwinąć myśl....
#171 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2019 - 09:22
moge...
historia dotyczy zakupu silnika za 11,5k zl. Ogolnie wlasciciel firmy Pan Jacek jest bardzo mily i bajere ma. na rzeczy tez sie zna. Moja przygoda wygladala tak:
w styczniu zapytanie o silnik , w lutym potwierdzenie ceny i decyzja ze w marcu zakup. Dzwonie w marcu w pn , cena 10,5k dostepnosc 2 - 3dni, mowie ok , zamawiamy. We wtorek dzwoni i mowi ze , niestety ale cena nie 10,5 ale 11,5... bo za dzien wyszedl nowy cennik cost tam...., dobra mysle zamawiamy za 2-3 dni ma byc u mnie, przeboleje ta cene. pieniadze wyslane . z 3 dni zrobilo sie 2 tygodnie , bo nagle silniki sie skonczyly a w pn jeszcze byly... dobra , zycie mysle- ale cisnienie rosnie. Przyszedl silnik, piekny nowy , zapakowany . dolecial jakos w srode i w sobote korzystajac z wolnej chwili wio nad wode. zlozony zalaczamy i silnik chodzi jak traktor.. .mysle no nie , nie za te $. dzwonie mowie ze cos jest nie halo . w odpowiedzi info one sa glosne. Dobra... zaczelem szukac uzytkownikow i gadac z dystrybutorami innymi. pokazalem filmy z pracy. zarowno uzytkownicy jak inni dystrybutorzy mowia jasno. Tak one sa glosne , ale ten pana cos tu nie gra... Biore instrukcje do reki , a wniej jest zapis , ze uzytkownik moze sprawdzic stan oleju w spodzinie oraz stan plynu chlodzacego. Mysle moze faktycznie oleju niema i przekladnia wali..., aby stwierdzic czy jest olej w przekladni , nalezy zdiac srube- smiglo. I tu zaczynaja sie schody... sruba nie jest na wieloklinie , a na jednym klinie poprzecznym i sposob jej montazu polega na tym , ze ustawiamy wglebienie na rowni z klinem i nakretka dociagamy srube. Wchodzi ona strasznie ciasno, nie da rady jej zdiac recznie po wykreceniu nakretki.... miedzy sruba a obudowa silnika jest 1mm! szczeliny i jak to zdiac ? wiec biore dwa plaskie srubokrety i na "wage" do okoloa podwazam srube , aby moc ja zdiac . przy tym zabiegu na deklu wkolo porobily sie odciski. (dekiel aluminiowy) , powoli , powoli sie udalo- sruba zeszla. Pod nia jak w instrukcji sa dwa korki - sruby spustowe do wymiany oleju. Biore imbus m6 odkrecam jeden, patyczek wkladam do srodka - olej jest. Ok , nic tu po mnie , trzeba to odeslac na serwis niech sprawdza co jest grane. Dzwonie do Mistrza Jacka , ze jest reklamacja . to nie moze tak pracowac. Spoko podstawiam kuriera - i tak tez uczynil. Cisnienie prawie osiagnelo zenit , ale mysle, dobra zdarza sie w koncu on tego nie produkuje a sprzedaje , pieniadze przycial, z wysylka go zrobili w ch. - ok. Nie mija dwa dni dzwoni do mnie gosc, co zobaczyl moj film na fb z testow navy 6.0. Byl tez zainteresowany zakupem, gadam z nim , faramazonimy , W koncu gosc mowi, wie Pan co , rozmawialem ze sprzedawca z wodomani Panem Jackiem, i odradza mi zakup tego silnika, glosny , duzo pradu , drogi ... Ale jak sie uprE to mi zalatwi i w gratisie da druga srubre ( K. TA SRUBE DAJE PRODUCENT W GRATISIE A NIE ON!) Do tego opowiada gosciowi historie, ze ostatnio sprzedal navy 6 (moj) i rzekomo tak zapie....lem na wstecznym i niefortunie przygrzalem w kamien i cala przekladnia sie rozsypala- taki nie fart...Tylko ze obudowa moja nawet drasnieci nie ma od jakiegokolwiek uderzenia w przeszkode.... Silnik obecnie jest na serwisie,a jak sie sprawa skonczy to zobaczymy. Nie mniej jednak , postawa goscia z wodomani to kpina i zart z klienta. poprostu jego historia o mojej rzekomej "stluczce" na wstecznym z glazem przy pelnej mocy .... wszytsko rozumiem, ale tj przegiecie rogalika na calosci. Mogl prawde powiedziec , tak sa glosne , jakis niefart gosc mial trafil sie bubel - w koncu i mercedesy sie psuja... po co ta gowniana otoczka do tego ?
#172 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2019 - 16:52
Wcz
Dzwoń do wodomani chyba Jacek ma sam przetwornik u siebie w sklepie
Zadzwoniłem i już mam. Dziękuję...
#173 OFFLINE
Napisano 01 maj 2019 - 22:35
na karcie w trakcie zapisy mapy Genesis pojawiaja sie logi..gsd . .smf . slg . Jaka jest roznica miedzy nimi. Czy ktos wie jak polaczy logi z przetwornika w jedna mape?
#174 OFFLINE
Napisano 02 maj 2019 - 03:21
Opis poszczególnych rozszerzeń znajdziesz w rozdziale '"sonar" instrukcji obsługi. Z zapisanych plików można utworzyć mapę po założeniu darmowego ( lub odpłatnego) konta C-MAP Genesis. Można również użyć zewnętrznego oprogramowania. Logi gsd są logami nakładki Genesis Live i tutaj mapa tworzona jest na żywo na urządzeniu ( opis w rozdziale "Mapy" instrukcji obsługi).
#175 OFFLINE
Napisano 02 maj 2019 - 07:54
Dzieki. C- Map juz przerabialem. Dzis zobacze jak wykorzystac ta mape przerobiona przez nich na podstawie mojego logu.
Jest jakies opragomowanie ktore polaczy logi gsd w jeden. Plywam po jeziorze czesto, raz tu raz tam. Za kazdym wlaczeniem echosady powstaje nowy plik ( zakladam tak bo jest ich juz sporo na karcie). Jesli wrzuce to do C-Map genesis bedzie duzo map, a nie jedna.
- kostom63 lubi to
#176 OFFLINE
Napisano 02 maj 2019 - 09:31
Jeżeli włączysz nakładķę mapa jest tworzona i zapisywana na żywo. Nie potrzeba dodatkowego oprogramowania.Dzieki. C- Map juz przerabialem. Dzis zobacze jak wykorzystac ta mape przerobiona przez nich na podstawie mojego logu.
Jest jakies opragomowanie ktore polaczy logi gsd w jeden. Plywam po jeziorze czesto, raz tu raz tam. Za kazdym wlaczeniem echosady powstaje nowy plik ( zakladam tak bo jest ich juz sporo na karcie). Jesli wrzuce to do C-Map genesis bedzie duzo map, a nie jedna.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
#177 OFFLINE
Napisano 02 maj 2019 - 09:35
ale chcial bym w jakis sposob przezucic mape na kompa. Dla kolegi, na papier, pod inna echosade etc. Poza tym czasami dzieja sie dziwne rzeczy - byla mapa, I jej nie ma. Pozniej powraca. Moze troche sie gubie w instrukcji obslugi - ale brak czasu na przeczytanie od deski do deski wszystkich instukcji i ich zrozumenia. . Czasami jedno slowo kolegi tlumaczy wszystko niz 20 kartek papieru
#178 OFFLINE
Napisano 02 maj 2019 - 09:37
Nie znam sposobu i nie słyszałem.ale chcial bym w jakis sposob przezucic mape na kompa. Dla kolegi, na papier, pod inna echosade etc. Poza tym czasami dzieja sie dziwne rzeczy - byla mapa, I jej nie ma. Pozniej powraca. Moze troche sie gubie w instrukcji obslugi - ale brak czasu na przeczytanie od deski do deski wszystkich instukcji i ich zrozumenia. . Czasami jedno slowo kolegi tlumaczy wszystko niz 20 kartek papieru
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
#179 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2019 - 08:09
Czy ktoś z kolegów dysponuje plikiem aktualizacji wcześniejszym niż 19.1?
#180 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2019 - 09:13
Już mam. Dziekuję
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych