Z żabą na szczupaka...
#161 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2012 - 20:22
- paparazi lubi to
#162 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2012 - 13:29
Faktycznie wody to tu majÄ… w nadmiarze.
Tylko ryb coraz mniej...
#163 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2012 - 20:53
Gdzieniegdzie moÅźna nawet siningować przez okno.
Tylko ryb coraz mniej...
Za duÅźo PolakÃÅ‚w?
#164 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 19:37
#165 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:01
A ile sztuk potrzebujesz?podÅ‚Ä…czÄ™ siÄ™ do wÄ…tku....czy wiecie koledzy gdzie moÅźna dostać Åźaby river2sea lub coÅ› w ich stylu? byÅ‚by ktoÅ› w stanie Å›ciÄ…gnąć takowe przynÄ™ty?
#166 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:08
Tylko ryb coraz mniej...
[/quote]
Za duÅźo PolakÃÅ‚w?
[/quote]
Tak mawiajÄ… Holendrzy ale to bzdura.
Restauracje płacą 15 euro za kilo niewypatroszonego sandacza.
SÄ… caÅ‚e gangi skÅ‚adajÄ…ce siÄ™ z lokalnych kÅ‚usoli , ktÃÅ‚rym ten proceder przynosi fortunÄ™.
Mam znajomych w policji wodnej to wiem coÅ› na ten temat.
Znam teÅź holendrÃÅ‚w , ktÃÅ‚rych twarze widniejÄ… w lokalnych magazynach wÄ™dkarskich , a i ci maja nie jedno za koÅ‚nierzem.
To ,Åźe zÅ‚apali gdzieÅ› 1 polaczka na rok z karpiem czy szczupaczkiem w reklamÃÅ‚wce to tylko pretekst do oskarÅźania nas o wszelkie zÅ‚o.
#167 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:22
Kupilem dzisiaj takie:
bo bylo tanie (2 euro) i wygladalo jak to z filmiku (obie nogi sie prostuja jak u prawdziwej rzaby) + zachecilo mnie zlapanie (coprawda nie na zabe, ale podobnie)
szczur na szczura:
walil 3 razy niemal wyskakujac z wody za 3cim razem sie zapial (oczywiscie wieksze wychodzily do hairy killera, ale nie atakowaly..
#168 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:24
juz widac jak zielsko wychodzi - za kilka miesiecy wody nie bedzie widac..
#169 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:25
A masz do nich protezy z kulkami?
#170 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:27
W Holandii podobno sÄ… bardzo wysokie kary, przepadek mienia itp. i to nie dość skutecznie odstrasza zÅ‚odziei??? Bo kÅ‚usol to przecieÅź zwykÅ‚y zÅ‚odziej.
Zawsze myÅ›laÅ‚em Åźe horrendalnie wysokie kary + czÄ™ste kontrole wystarczÄ… aby zlikwidować ten proceder.
Gooral, te Åźaby to pÅ‚ywajÄ… po uzbrojeniu w hak offsetowy tonÄ… ? SÄ… puste w Å›rodku?
#171 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:41
Tylko ryb coraz mniej...
[/quote]
Za duÅźo PolakÃÅ‚w?
[/quote]
Tak mawiajÄ… Holendrzy ale to bzdura.
Restauracje płacą 15 euro za kilo niewypatroszonego sandacza.
SÄ… caÅ‚e gangi skÅ‚adajÄ…ce siÄ™ z lokalnych kÅ‚usoli , ktÃÅ‚rym ten proceder przynosi fortunÄ™.
Mam znajomych w policji wodnej to wiem coÅ› na ten temat.
Znam teÅź holendrÃÅ‚w , ktÃÅ‚rych twarze widniejÄ… w lokalnych magazynach wÄ™dkarskich , a i ci maja nie jedno za koÅ‚nierzem.
To ,Åźe zÅ‚apali gdzieÅ› 1 polaczka na rok z karpiem czy szczupaczkiem w reklamÃÅ‚wce to tylko pretekst do oskarÅźania nas o wszelkie zÅ‚o.
[/quote]
Ech... Niestety tam gdzie sÄ… pieniÄ…dze tam jest nadmierne odÅ‚awianie. SwojÄ… drogÄ… to znam przypadki honorowych czÅ‚onkÃÅ‚w PZW ze wszystkim moÅźliwymi odznakami, ktÃÅ‚rzy kÅ‚usowali, wiÄ™c wnioski moÅźna wyciÄ…gnąć samemu.
#172 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:43
Gooral - to Cormoran o ile dobrze pamiętam.
A masz do nich protezy z kulkami?
Tak to cormorany CORA Z nie mam rzadnych dodatkow ;(
#173 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:47
Gooral, te Åźaby to pÅ‚ywajÄ… po uzbrojeniu w hak offsetowy tonÄ… ? SÄ… puste w Å›rodku?
wygladaja na neutralnie plywajace, wiec moze byc kiepsko (potestuje jutro - w wannie bez haka plywaja, ale tona przy najlzejszym dotknieciu).
#174 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:51
#175 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 20:52
wyglÄ…dajÄ… dosyć ciekawie te Åźaby cormorana - ciekawe jak praca i ogÃÅ‚lnie praca w wodzie
postaram sie grzmotnac filmik jutro.
#176 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 21:12
#177 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 21:16
#178 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 21:28
walil 3 razy niemal wyskakujac z wody za 3cim razem sie zapial
I o to chodzi Gooral!
#179 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 21:34
http://www.rybi-ogon.pl/Systemik-Cormoran---coraZ-POWER-ON-p -663.html
Kulki wymienia się do osiągnięcia odpowiedniej prędkości opadania.
KaÅźda ma innÄ… wagÄ™.
SÄ… to Åźaby do Å‚apania z opadu.
Dosyć dobre ale bardzo delikatne.
Jak szukasz mocniejszych Åźab do opadu to polecam Sizmic Toad.
O myszach i Å‚owieniu na nie juÅź kiedyÅ› pisaÅ‚em na innym forum.
MoÅźe jak znajdÄ™ czas to wklejÄ™ do tego tematu o Åźabkach bo dosyć wszystko podobne.
DochodzÄ… natomiast pod mysz inne Å‚owiska , czasem takie gdzie Åźab nie ma zupeÅ‚nie.
#180 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2012 - 21:41
A ja sÄ…dziÅ‚em Åźe tam miejscowych kÅ‚usoli brak i Åźe caÅ‚e zÅ‚o to Polacy
W Holandii podobno sÄ… bardzo wysokie kary, przepadek mienia itp. i to nie dość skutecznie odstrasza zÅ‚odziei??? Bo kÅ‚usol to przecieÅź zwykÅ‚y zÅ‚odziej.
Zawsze myÅ›laÅ‚em Åźe horrendalnie wysokie kary + czÄ™ste kontrole wystarczÄ… aby zlikwidować ten proceder.
Chyba 60 euro przy jednej nielegalnej rybie.
Co do sposobu przeprowadzania kontroli to bywaÅ‚em juÅź Å›wiadkiem gdy zÅ‚apany bez karty Polak zapewniaÅ‚ ,Åźe ma kartÄ™ ale zapomniaÅ‚ zabrać jÄ… z domu i na tym siÄ™ kontrola zakoÅ„czyÅ‚a.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych