zimowa dłubanina Piotra PGr
#21 OFFLINE
Napisano 11 luty 2012 - 18:58
Uploaded with ImageShack.us
#22 OFFLINE
Napisano 12 luty 2012 - 13:30
Jeden, całkiem przypadkowo wygląda jak nasz rodzimy karaś
Dosychają następne małe korpusiki, oklejane tkaniną... tylko tu jeszcze chyba papier wodny pójdzie w ruch i z 2warstwy lakieru się przydadzą...
#23 OFFLINE
Napisano 12 luty 2012 - 19:02
#24 OFFLINE
Napisano 12 luty 2012 - 23:20
kurcze te male cukiereczki wygladaja na prawde czadersko
Dzięki,
mam nadzieje że osłodzą mi sezon
Dzisiaj znów reanimowałem 2 śmiecio-korpusy boleniowe, z niczego wyszły nawet 2 ładne bezsterowce na razie nie wstawiam fot bo nieskończone, czekam aż uzbiera się minimum z 10przynet do lakierowania...
#25 OFFLINE
Napisano 14 luty 2012 - 14:07
@bobesku nie szukaj swoich muszelek (widzę, że dzisiaj wstawiłeś bez nich) pożyczyłem je
4 złoto-grafitowe robale
2 żuczki z bokami czerwono-brązowo-złotymi i reszta w odcieniach grafitu
i2 zielonkawo-grafitowe owady
Zostało jeszcze do wykończenia trochę małych woblerków, ale już powoli myślę o kilku boleniówkach
No i po głowie wciąż mi loto ta świtezianka
#26 OFFLINE
Napisano 16 luty 2012 - 15:24
Długość od 21mm do 37mm
#27 OFFLINE
Napisano 18 luty 2012 - 23:18
Tonące bezsterowce, płotka 73mm i uklejka 73mm
Wczoraj @strzalka coś wspominał, że przydała by się ...pływająca ukleja dziewiątka..., a u mnie tak przypadkowo od kilku dni dosychała pływająca ukleja 90mm
#28 OFFLINE
Napisano 18 luty 2012 - 23:23
#29 OFFLINE
Napisano 18 luty 2012 - 23:25
#30 OFFLINE
Napisano 18 luty 2012 - 23:43
Wyszlifowane do starego białego podkładu, z 6lat temu też ją naprawiałem i nie pamiętam co dałem za podkład...Fajniutka ukla ciekawa łuska uchyl rąbka tajemnicy jak zrobiona .
Malowane jak wszystkie moje wobki farbkami (pigmentami) drukarskimi wodorozcieńczalnymi, za pomocą pędzelków...
Mnie bardziej roz-pieprza ta tęczówka, nie mam pojęcia jak mi to wyszło, od każdej strony inaczej wygląda, nie spodziewałem się takiego efektu
#31 OFFLINE
Napisano 18 luty 2012 - 23:46
pisałem w milimetrach, ale dobra te do góry 7,3cm, ta na dole równe 9cmBardzo ładne malowanie,podoba mi się.Ile maja cm te uklejeczki??
#32 OFFLINE
Napisano 19 luty 2012 - 11:42
Okonek, długość 39mm, prawie neutralny, po uzbrojeniu wolno tonący.
Praca ogonowa, z delikatnym kolebaniem, przypomina płynącą osłabioną rybkę
Malowanie jak zwykle farbkami drukarskimi, tylko tym razem na podkładzie akrylowym.
Nie umiałem sfotografować, zdjęcia nie oddają wyglądu, dla mnie wygląda fajniej niż kalkomania
#33 OFFLINE
Napisano 22 luty 2012 - 19:24
Dedykowane trotce, niestety w mojej okolicy nie ma wód z tymi rybami i będą bardziej uniwersalnego zastosowania
Długość: 69mm, 77mm, 68mm, 63mm, 71mm
Materiały: lipa, drut niklowo-kadmowy 1mm, ołów, poxipol, capon domaluxa, tkanina brokatowa, szpachla samochodowa, farbki drukarskie, domalux poliuretanowy, poliwęglan 2mm (stery od @konktenbit).
#34 OFFLINE
Napisano 25 luty 2012 - 23:15
Myślałem o czymś takim od kilku lat, z miesiąc temu zacząłem coś tam robić
Korpusiki na razie surowe, takie pancerniaki (mocne), dzisiaj na tułów naciągnąłem piankę, wyfrezowałem segmenty na odwłoku, zrobiłem stawy na nogach. Muszę wykombinować jakieś oczy i przyjdzie kolorek.
Skrzydełka dzisiaj dostały jeszcze dwie warstwy koloru...
#35 OFFLINE
Napisano 26 luty 2012 - 13:20
#36 OFFLINE
Napisano 27 luty 2012 - 19:54
Ciekawe te twoje ważki czekam na efekt końcowy
Kuba, na razie to tam ciekawe jest tylko zespawanie wszystkiego Ja już widzę wygląd, ale na razie z 3 dni nie będę tego dotykał, niech dosycha...
Na fotografii elementy przynęty są zdrutowane ze sobą i oblutowane, ten lut ma stanowić główne obciążenie, i bardzo mocno zespolić wszystko... nawet aparat gębowy to pętelka z drucika, przełożona przez otwór w głowie i zlutowana, mocno będzie trzymać głowę, a po rozcięciu powstaną szczęki...
Skrzydełka będą zamocowane do wszystkiego za pomocą kółeczek łączeniowych, takie 4 niby-wachadłóweczki, na sucho nawet odgłos podobny do oryginału
#37 OFFLINE
Napisano 28 luty 2012 - 17:56
Na razie złożyłem jedną ważkę i pstrykłem kilka szybkich fotek (sorki za jakość), jeszcze nie doschły do końca, czyszczenie oczek i składanie tego to niezła męczarnia (docelowo 9 kółeczek łączeniowych). Jak poskładam cała trójkę to postaram się zrobić lepsze fotki. Skala prawie 1:1, ta na fotce 5mm za długa, powinna mieć 50mm i 70mm rozpiętość skrzydeł, jest jeszcze jedna 55mm i 50mm. No i jakimś cudem trochę mi wyliniała, ale olać...
- Eluska lubi to
#38 OFFLINE
Napisano 28 luty 2012 - 18:47
#39 OFFLINE
Napisano 28 luty 2012 - 18:56
Bo daję szkolną szóstkę za wygląd:)
Ale jeżeli ona przy tylu kółkach łącznikowych + kotwiczka będzie tonąca to co wtedy?????
Bo jak pływa to do spuszczania po powierzchni będzie dobra:)
#40 OFFLINE
Napisano 28 luty 2012 - 19:01
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych