Osobiście widzę analogię do tego co się teraz dzieje, z nagonką najbardziej moralnej i ekologicznej części społeczeństwa na myśliwych. Jeszcze 20 lat temu, nie do pomyślenia była taka hipokryzja. Dlatego wydaje mi się, że za jakiś czas, będziemy musieli się z tym zmierzyć. I najlepiej zawczasu się osobiście przygotować, bo jak widać na przykładzie PZŁ, na PZW nie ma co liczyć.
Ekooszołomy biorą się za wędkarzy...
#41 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2018 - 14:03
- coma lubi to
#42 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2018 - 14:16
Myśliwy - to elita, łatwo o populizm,
Wędkarz - to w większości "szary człowiek" dożywiający się złowionymi rybami - nie będzie im łatwo o szeroki oddźwięk społeczny.
- Krzysiek P lubi to
#43 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2018 - 14:21
#44 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2018 - 14:25
Sławku, to stereotypy, które są wykorzystywane. Czasu więcej upłynie i będziemy się "tłumaczyć" że czerpiemy przyjemność z męczenia ryb.
- coma lubi to
#45 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2018 - 16:25
Przy tym wyposażeniu jakie teraz maja wędkarze myśliwy to biedak . Mit obalony dawno temu .
W moim kilkunastoletnim lesie od wiosny zatrzymało się stadko 6 szt saren .
Nie wiem jak inni ale ja nie maił bym sumienia do nich strzelać i nie dziwie się że ludziom nie podoba się jak inni ich
zabijają . To coś innego co my proponujemy złów ,pstryknij zdjęcie i wypość .
Te małe sarenki nie mają szansy . U mnie może trochę dłużej pożyją bo na mój teren myśliwy nie wejdzie
ale zwierzyny zatrzymać nie mogę bo to zabronione .
Mogę tylko dokarmiać i mieć nadzieję że przeżyją do wiosny .
Coś dla ekooszołomów .
https://www.facebook.com/stefatabor
- CM Punk, nuka i Małkociniak lubią to
#46 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2018 - 17:52
- Paweł J i coma lubią to
#47 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2018 - 07:43
Jakby nie kombinował sarna trafia na stół nie dostaje drugiej szansy . Myślę że zwierzaki zmądrzały , chodząc w terenie zabudowanym po krzaczkach i zalesieniach nie za bardzo można do nich strzelać .
#48 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2018 - 08:14
Zwierzęta to oportunisci i idą tam gdzie mają łatwy dostęp do żarcia, a przy człowieku zawsze o nie łatwiej. Po za tym gdzie ta zwierzyny ma się podziać jak tereny jej występowania się kurcząt na rzecz zabudowy mieszkalnej.
- Paweł J lubi to
#49 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2018 - 08:47
Użytkownik AdamO. edytował ten post 08 grudzień 2018 - 08:48
- Paweł J, MIGOTKA, Byniek i 2 innych osób lubią to
#50 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2018 - 08:58
#51 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2018 - 10:47
Bo nad czym się dziś ludzie rozdrabniają? Nad karpiem? Nad populistyczna nietolerancją?
To jest śmieszne i przykre.
Zawsze byłem mocno zbulwersowany teoriami spiskowymi o NWO redukcji populacji itp
Jak na to wszystko dzisiaj patrzę to niestety naturalnych wrogów brak, pojedynki zakazane, na polujące tygrys czy dinozaury na ulicy nie ma szans. Naturalnej selekcji brak.
A przydało by się delikatnie oczyścić z otaczającej głupoty.
Ludzie maja zbyt dużo czasu z którym nie więdza co mają zrobić.
- Paweł nizinny, Paweł J, slawek_2348 i 7 innych osób lubią to
#52 OFFLINE
#53 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2018 - 22:29
- Krzysiek P i Woytec lubią to
#54 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2018 - 22:41
Daniel nie przesadzaj, 5 lat za to.... ?!?!
#55 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2018 - 22:42
Daniel nie przesadzaj, 5 lat za to.... ?!?!
Ja mówię o zgłoszeniu, nie o prawnych konsekwencjach czy zapisach KK.
- Krzysiek P i Woytec lubią to
#56 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2018 - 07:03
Trzeba karać takich zwyrodnialców, a samemu kupować jedynie filety z ryb, które humanitarnie się udusiły z braku tlenu. Wszystkim wrażliwcom kupującym jedynie mrożonki polecam, zobaczyć co dzieje się z rybami morskimi w czasie odłowów.
- Sławek Oppeln Bronikowski, Night_Walker, czarny1 i 5 innych osób lubią to
#57 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2018 - 11:59
Osobiście widzę analogię do tego co się teraz dzieje, z nagonką najbardziej moralnej i ekologicznej części społeczeństwa na myśliwych. Jeszcze 20 lat temu, nie do pomyślenia była taka hipokryzja.
Ej tam Paweł. Ja według kolegów tu piszących jestem takim "eko-oszołomem". 25-30 lat temu też były protesty przeciw myśliwym. Pamiętam bo brałem w nich udział. Nawet krowy z rzeźni uwalniałem. Miałem znajomych, którzy potrafili oblać kobietę noszącą futro czerwoną farbą. Soros ani żadne LGBT nam nie płaciło .
- Guzu, bar888 i Woytec lubią to
#58 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2018 - 12:05
#59 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2018 - 12:10
Zęby bym powybijał tym twoim znajomym
Paru próbowało. Niektórym się udało , niektórym wręcz przeciwnie. Punk to nie rurki z kremem .
- Krzysiek P lubi to
#60 ONLINE
Napisano 18 grudzień 2018 - 12:30
Miałem znajomych, którzy potrafili oblać kobietę noszącą futro czerwoną farbą.
Pogratulować znajomych
Ale każdy sobie na szczęście sam świadectwo wystawia.
- Jeziorm 1, Negra i marcin186 lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych